Громадяни Литви, Латвії та Естонії влаштували акції солідарності біля посольств України

latvia-ua

Громадяни Литви, Латвії та Естонії 4 січня влаштували одночасні акції солідарності біля дипломатичних представництв України. У Таллінні, Ризі, Вільнюсі й Каунасі учасники акції тримали плакати з написами «Не забувайте про Україну», «Путін, руки геть від України», «Зупиніть Путіна» та інші.

«Ми розуміємо, що ніякі Мінські угоди не діють. Війна в Україні триває, а світ забуває про це, переключачи всю вагу на конфлікт у Сирії. Саме тому ми проводимо міжнародну кампанію солідарності з Україною», – зазначив організатор вільнюської акції Міндаугас Сідаравічус.

Громадяни Литви під час акції організували збір коштів на купівлю позашляховика для 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України.

До активістів із подякою вийшов перший секретар посольства України в Литві Костянтин Федоренко. Посол України в Латвії Євген Перебийніс написав у мережі про акцію в Ризі.

Учасники акцій поклали квіти і запалили свічки в пам’ять про загиблих на сході України військових.

Організаторами міжнародної кампанії стали молодіжні патріотичні організації Литви, Латвії, Естонії та України, що співпрацюють в «Альянсі Балто-Чорноморських націй».

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading