Daily: 01/04/2016

Суддя-алкоголік оберемко за корупційні гроші підкупив даїшників і суддю

oberemko-alkash

Подільський районний суд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, що погрожував пістолетом правоохоронцям, і якого затримали п’яним за кермом автомобіля. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня, текст якого опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається в документі, потерпілий заявив клопотання про відмову від обвинувачення та попросив закрити кримінальне провадження.

Своє клопотання потерпілий мотивував тим, що кримінальна справа проти судді Оберемка порушена за його заявою та відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення та відмова постраждалого від обвинувачення є безумовною підставою для його закриття.

Прокурор та інші потерпілі в судовому засіданні виступили проти задоволення цього клопотання.

Суд задовольнив клопотання та закрив справу проти судді Оберемка, знявши з нього всі обвинувачення.

У прокуратурі встановили, що у лютому 2015 року суддя Макарівського району суду Київської області, перебуваючи за кермом автомобіля, спочатку не виконав законну вимогу працівника столичної ДАІ про зупинку транспортного засобу, а у подальшому погрожував убивством міліціонерам та громадянину, який опинився на місці події, також вчиняв хуліганські дії і самовільно залишив місце злочину.

Оберемка звинувачували у хуліганстві, погрозі вбивством, а також погрозі щодо працівника правоохоронного органу.

У червні 2015 року слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо Оберемка.

У березні минулого року стало відомо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсторонила Оберемка від посади судді Макарівського районного суду Київської області строком на два місяці, згодом строк відсторонення від займаної посади судді продовжили.

Правда України

your ad here

Данія слідом за Швецією тимчасово ліквідовує шенгенські правила

dania-shvecia

Данія оголосила, що слідом за Швецією тимчасово запроваджує прикордонний контроль на кордоні з Німеччиною як виняток із «шенгенських» норм. За повідомленнями, наразі йдеться про десятиденний термін, але в разі потреби він може бути продовжений.

Як заявив прем’єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен, те, що скандинавські країни закривають свої кордони для біженців, може мати серйозні наслідки для Данії і призвести до зростання числа біженців у цій країні.

Раніше в понеділок, 4 січня, про тимчасове запровадження прикордонного контролю на кордоні з Данією оголосила Швеція, що є однією з головних цілей для багатьох біженців через її щедру систему соціального захисту. Як заявив уряд Швеції, він уже не у змозі витримувати неконтрольований потік мігрантів до своєї країни.

Крок Швеції й Данії вже розкритикувала Німеччина. Як заявило Міністерство закордонних справ Німеччини, це ставить під загрозу саме існування шенгенської зони.

У перебігу кризи з мігрантами перевірки на кордонах уже тимчасово запроваджували на короткі терміни й деякі інші країни.

Протягом минулого року до Європи прибуло далеко понад мільйон мігрантів і біженців із таких охоплених війнами й економічними труднощами країн і регіонів, як Сирія, Ірак чи Афганістан і ширше Близький і Середній Схід та Північна Африка. Із них Швеція дала притулок 160 тисячам, Данія 18 тисячам. Найбільше – за деякими даними, трохи більше ніж мільйон – прийняла Німеччина.

Правда України

your ad here

Проукраїнські кримчани через суд хочуть залишити собі українські автомобільні номери

krym-auto

Мешканці окупованого Росією Криму оскаржили у Верховному суді Росії обов’язок змінити автомобільні номери з українських на російські, повідомляє російське агентство з посиланням на неназваного представника цього суду.

За словами цього представника, скарга стосується постанови російського уряду, за яким мешканці Криму зобов’язані змінити реєстраційні документи на авта й державні номерні знаки на російські. Нині у Криму багато хто далі використовує українські документи й номери.

Як повідомляє агентство, заявники скарги звертають увагу, що в окупованому Росією Криму фактично діє російський же закон, за яким усі документи, видані Україною, залишаються чинними і після заяви Москви про анексію півострова.

Тим часом представник уряду Росії у Верховному суді цієї країни Гайк Мар’ян повідомив агентству, що в Росії, а також фактично і у Криму діє й інший закон, про безпеку дорожнього руху, а за ним усі автомобілі на території, яку Росія вважає своєю, мають бути зареєстровані в російській Державтоінспекції. Для мешканців Криму дали перехідний період до 1 квітня, додав він.

За повідомленням агентства, розгляд скарги має відбутися у Верховному суді Росії 17 лютого.

Багато мешканців Криму зберігають українські документи й номери на автомашини і не збираються відмовлятися від них через те, що Україна не визнає видані російською окупаційною владою на півострові документи й номери, і авта з ними не мають права в’їзду на вільну материкову частину України.

Правда України

your ad here

У Росії ліквідований начальник головного розвідуправління генштабу ігор сергун

igor-sergun

У Росії помер начальник Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил країни Ігор Сергун.

«Все життя Ігоря Дмитровича від курсанта Суворовського училища до начальника Головного розвідувального управління – заступника начальника Генштабу Збройних сил Росії було присвячене служінню батьківщині, Збройним силам», – мовиться в телеграмі Путіна.

Як офіційно повідомляється, начальник Головного розвідувального управління Ігор Сергун раптово помер на 59-му році життя. Сергун був призначений начальником ГРУ – заступником начальника Генштабу 26 грудня 2011 року.

У травні на Луганщині в зоні проведення АТО були затримані російські спецпризначенці зі складу ГРУ Олександр Александров і Євген Єрофеєв. Спочатку вони визнали, що є російськими військовими з однієї з частин ГРУ, але в суді відмовилися від свідчень. Зараз в Україні триває суд над Александровим і Єрофеєвим.

Захід і Україна звинувачують Москву у підтримці в проросійських бойовиків на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає.

Правда України

your ad here

Зрадник і син зрадника дегенерат кадиров убив викладача Грозненського університету

vbyvstvo_chechnia

Викладача університету, який пропав безвісти в російській республіці Чечня минулого місяця, знайшли мертвим.

Тіло Хізіра Єжієва, викладача економіки Грозненського державного нафтового технічного університету, знайшли пізно ввечері 1 січня на околиці села Рошні-Чу Урус-Мартанівського району Чечні. В неділю, 3 січня, його тіло впізнали родичі.

Студенти в університеті повідомляли, що бачили, як Єжієва затримали співробітники правоохоронних органів в Грозному 19 грудня.

Але в міністерстві внутрішніх справ Чечні не підтверджують, що він був затриманий, місце його перебування було невідомим.

Деякі ЗМІ в Чечні повідомили, що Єжієв був викрадений.

Незаконні затримання силами безпеки є проблемою в Чечні, де, як кажуть активісти, прокремлівський глава регіону Рамзан Кадиров керує за допомогою страху і насильства.

Правда України

your ad here