Daily: 12/28/2015

Штаб АТО світлинами підтвердив присутність важкої техніки терористів у Комінтерновому

kominternovo

Штаб АТО опублікував фото аеророзвідки, які, як стверджує українська сторона, підтверджують присутність важкої техніки сепаратистів у Комінтерновому, що неподалік Маріуполя Донецької області.

«На знімках, які вчора зробив один із підрозділів аеророзвідки, – бандити НЗФ на блокпостах, сховані бойові броньовані машини, а також сліди від важкої гусеничної техніки загарбників», – повідомили 28 грудня у прес-центрі штабі АТО.

Свідчення присутності бойовиків проросійських бандформувань у н.п. Комінтернове, що неподалік Маріуполя. На знімках, які вчора зробив один із підрозділів аеророзвідки, – бандити НЗФ на блокпостах, сховані бойові броньовані машини, а також сліди від важкої гусеничної техніки загарбників.

Комінтернове – селище на нейтральній території неподалік Маріуполя, до цього селища минулого тижня заходили з військовою технікою бойовики угруповання «ДНР». В ОБСЄ повідомили, що їхні спостерігачі 24 грудня змогли відвідати селище Комінтернове тільки під наглядом бойовиків із угруповання «ДНР». Тоді на головній вулиці селища спостерігачі зафіксували свіжі сліди гусениць, що відповідали слідам від БМП і танків.

В угрупованні «ДНР» спростовували повідомлення про захоплення селища Комінтернове.

Правда України

your ad here

У Нижньому Новгороді путляндії через борги перестали курсувати тролейбуси і трамваї

nnovgorod

У Нижньому Новгороді Росії через борги місцевого транспортного підприємства перед енергопостачальником 28 грудня перестали курсувати більшість тролейбусів і трамваїв. Про це повідомляють у міському департаменті транспорту.

У компанії «ТНС енерго Нижній Новгород» кажуть, що заборгованість адміністрації міста за постачання електрики перевищує 140 мільйонів рублів.

Представник губернатора Нижегородської області Росії Валерій Шанцев заявив, що голова регіону «терміново вживає заходів», а трамваї і тролейбуси вийдуть на лінію, «як тільки з’явиться струм у мережі».

Однак, коли це відбудеться, він не уточнив.

Правда України

your ad here

НБУ знизив офіційний курс гривні щодо долара США на 67 копійок

hryvnia

Національний банк України на 29 грудня знизив офіційний курс гривні щодо долара США на 67 копійок та встановив на рівні 23,80 гривні за долар, мовиться в повідомленні на сайті НБУ.

Офіційний курс гривні до євро складає 26,09.

На 28 грудня НБУ офіційний курс гривні встановив на рівні 23,13 гривні за долар, послабивши курс гривні щодо долара США на 17 копійок.

Наприкінці лютого офіційний курс гривні до долара встановили на історичному мінімумі в 30,01 гривні за долар.

У жовтні офіційний курс гривні щодо долара США знову почав дещо знижуватися. Водночас у Нацбанку не бачать підстав для посилення валютних коливань.

Правда України

your ad here

Герман Греф назвав ситуацію з курсом рубля в грудні 2015 року серйозною кризою

rubl-usd

Курс долара перевищив 72 рубля, досягнувши максимуму за 2015 рік. Курс євро 28 грудня склав 79,5 рублів.

Експерти пов’язують падіння рубля зі зниженням цін на нафту і завершенням періоду податкових виплат.

15 грудня Банк Росії встановив курс долара на рівні 70 рублів 83 копійок. За день до цього вартість нафти марки Brent вперше з 2008 року впала нижче за 37 доларів.

Глава «Сбербанка» Росії Герман Греф назвав ситуацію з курсом рубля в грудні «серйозною кризою».

Правда України

your ad here

Диверсанти путлєра намагалися пошкодити об’єкти енергетичного комплексу України

energo-ua

Служба безпеки України заявляє, що попередила спробу російських спецслужб пошкодити комп’ютерні мережі об’єктів енергетичного комплексу України.

Як повідомляє прес-служба відомства, співробітники СБУ виявили шкідливе програмне забезпечення в мережах деяких обласних енергетичних підприємств, вірусна атака супроводжувалася безперервними дзвінками (телефонним «флудом») на номери техпідтримки обленерго.

У СБУ зазначають, що шкідливе програмне забезпечення локалізували, тривають оперативно-слідчі дії.

У Росії наразі ці заяви не коментували.

Загальне енергоспоживання України, за даними Інституту енергетичних стратегій, становить 24 гігавати, а до анексії Криму та збройного конфлікту на сході держави воно сягало 53 гігават. Майже половину електроенергії наразі виробляють атомні електростанції, свідчать останні дані «Укренерго», приблизно стільки ж – теплові, тоді як продуктивність ГЕС не перевищує 7% від енергобалансу України – через низький рівень води в Дніпрі.

Правда України

your ad here

Комуняки намагаються оскаржити рішення суду про заборону їх банди

komuniaky

Комуністична партія України звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду зі скаргою на постанову Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності цієї політсили.

«Комуністична партія України вважає таке рішення суду першої інстанції незаконним і необґрунтованим, ухваленим із порушенням норм матеріального і процесуального права та, як наслідок, таким, що підлягає скасуванню апеляційним судом у повному обсязі», – йдеться в повідомленні прес-служби КПУ.

16 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії. Була заборонена офіційна діяльність партії або участь її у майбутніх виборах.

У липні минулого року Міністерство юстиції подало судовий позов про заборону КПУ.

Як пояснив міністр юстиції Павло Петренко, Міністерство юстиції є тим органом, який здійснює перевірку політичних партій на предмет, чи їхня діяльність, пропаганда та символіка не підпадає під заборону. Міністерство сформувало незалежну комісію, яка надала висновки: комуністичні партії порушували найменуванням, символікою, статутом та програмою закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні». 

Правда України

your ad here

У Слов’янську Донецької області СБУ продовжує виловлювати бойовиків

sbu-antiteror

Служба безпеки України заявляє про затримання у Слов’янську Донецької області одного з ватажків бойовиків, який у 2014 році захоплював місто.

«Активний учасник терористичної організації «ДНР» у квітні минулого року у складі першої озброєної групи російських найманців та місцевого криміналітету штурмував Слов’янський міськвідділ міліції та інші будівлі органів влади. Впродовж квітня – липня керував бандитами, які чинили злочини у місті. Після звільнення Слов’янська від терористів разом з незаконними збройними угрупованнями бойовиків Гіркіна (громадянин Росії Ігор Гіркін на прізвисько «Стрєлок – ред.) і Пономарьова («народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов) втік до Донецька», – повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними СБУ, нещодавно бойовик таємно повернувся до міста і переховувався від правоохоронців.

У липні 2014 року українські військові звільнили Слов’янськ від проросійських бойовиків, які утримували місто від квітня.

Правда України

your ad here

Пси путіна на судилище «справи 26 лютого» не пропускають родичів Героїв

26-lutogo

В анексованому Росією Криму в зал «Верховного суду» на перше засідання у «справі 26 лютого» пропускають вибірково, в тому числі, рідних. Пристави пояснюють це відсутністю місць у залі, повідомляють журналісти.

У коридорі біля залу засідання перебуває близько 60 людей, які вимагають пустити їх всередину. Охорона суду наполягає, що в залі немає місця. За словами приставів, в залі тільки потерпілі. Батькам обвинувачених після довгих суперечок з приставами так і не вдалося потрапити до зали суду. Пустили лише дружину підсудного Ахтема Чийгоза і його 12-річного сина.

28 грудня в Сімферополі у «Верховному суді» Криму призначене перше засідання «суду» по суті у «справі 26 лютого». Підтримати підсудних прийшли кілька десятків людей.

Російські слідчі звинувачують фігурантів справи – Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова і Ахтема Чийгоза в участі у «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора роки тому біля кримського парламенту під час багатотисячних мітингів з одного боку прихильників територіальної цілісності України, з іншого – активістів партії «Русское единство».

Правда України

your ad here

Попри репресії москальських окупантів, десятки людей зібрались біля Верховного суду у Сімферополі

krym-sud

Біля будівлі Верховного суду Криму у Сімферополі, де 28 грудня має відбутись перше засідання суду в «справі 26 лютого», зібралось більше півсотні людей.

Фігурантами цього процесу є заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і активісти Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі.

Серед присутніх – рідні, близькі, знайомі обвинувачених. Засідання суду, призначене на 10 ранку за місцевим часом (9 ранку за Києвом – ред.) затримується.

Меджліс кримськотатарського народу 28 грудня закликав міжнародне співтовариство «захистити права людини в тимчасово окупованому Криму».

Російські слідчі звинувачують Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова і Ахтема Чийгоза в участі в «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора роки тому біля кримського парламенту в результаті багатотисячного мітингу за участі прихильників територіальної цілісності України та активістів партії «Русское единство».

Суд у Сімферополі неодноразово продовжував усім трьом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Захисники всіх трьох фігурантів «справи 26 лютого» подавали апеляційні скарги на рішення судів першої інстанції і лише одного разу Верховний Суд Криму частково задовольнив прохання адвоката Чийгоза, скоротивши термін перебування заступником глави Меджлісу під вартою до 19 серпня замість 19 листопада. Проте пізніше суд першої інстанції знову продовжив арешт спочатку до 19 листопада, а пізніше – до 29 січня 2016 року.

Правда України

your ad here