Daily: 12/26/2015

Підписано закон Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ

zmi

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ухвалений Верховною Радою 24 грудня з урахуванням його пропозицій щодо збереження під час реформування не лише назви, тематичної спрямованості, але і мови видання.

«Також пропозиція президента стосувалася непоширення дії норм закону на друковані ЗМІ, які здійснюють офіційне оприлюднення нормативно-правових актів Верховної Ради, Кабінету міністрів, президента, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, а також інших органів, акти яких згідно з законодавством підлягають державній реєстрації положень про офіційне опублікування та набрання їх чинності, оскільки це могло призвести до законодавчої невизначеності», – повідомили 26 грудня в Адміністрації президента України.

23 грудня Порошенко наклав вето на закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» і направив свої пропозиції до парламенту.

24 листопада 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», згідно з яким органи державної влади України не зможуть виступати засновниками і співзасновниками друкованих ЗМІ.

Правда України

your ad here

Меморіальний комплекс загиблих захисників України відкритий у Херсоні

geroi-ukrainy

Меморіальний комплекс відкритий у Херсоні на цвинтарі Геологів на ділянці, де поховані військовослужбовці, загиблі на Донбасі під час проведення АТО. У церемонії відкриття меморіалу взяли участь народні депутати України, представники обласної та міської влади, а також члени сімей і однополчани загиблих військовослужбовців.

Меморіал – це 15 гранітних надгробків на могилах військових та правоохоронців. Ініціатором спорудження виступили сім’ї загиблих, ідея була підтримана міською владою.

Проект меморіалу розроблений Українським інститутом національної пам’яті спеціально для Херсона. За словами Вікторії Вагнер, яка також брало участь у створенні меморіалу, це пілотний варіант проекту меморіалу на місці поховання загиблих героїв, який згодом буде запропонований усім містам України.

«На нашому боці воюють Герої, які не шкодують свого життя заради всіх нас, заради майбутнього України. І, як це часто буває, гинуть найкращі. Але ми маємо пам’ятати їх, пам’ятати про їхній подвиг. І цей меморіал – свідчення пам’яті, яка житиме вічно», – так звернувся до присутніх міський голова Володимир Миколаєнко.

Меморіал освятили священики Української православної церкви Київського патріархату.

Зараз встановлені 15 пам’ятників на могилах військовослужбовців, а також частково проведений благоустрій території. Завершити роботи передбачається навесні.

Правда України

your ad here