Daily: 12/21/2015

Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року

sankcii

Рада Європейського союзу продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року, повідомила прес-служба Ради ЄС.

Постійні представники Євросоюзу погодили продовження санкцій проти Росії на наступні шість місяців 18 грудня. Раніше, 9 грудня, в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року. Однак тоді це рішення заблокувала Італія.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні кількома окремими пакетами.

Зокрема, наприкінці липня 2014 року ЄС (а також США) запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Дія цього пакету санкцій ЄС нині закінчується 31 січня 2016 року – через місяць після планованого на кінець грудня завершення терміну виконання умов мирної угоди, погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року.

Ще один пакет санкцій ЄС, проти групи російських посадовців, представників угруповань бойовиків на сході України та причетних до анексії Криму, а також низки юридичних осіб за дії проти територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України наразі чинний до 15 березня 2016 року.

Окремий «кримський» пакет санкцій ЄС на цей час продовжений до 23 червня 2016 року.

Правда України

your ad here

Дніпропетровська міська рада не ухвалює рішення уже третє пленарне засідання

dnipropetrovsk

Дніпропетровська міська рада сьомого скликання зібралася на третє пленарне засідання першої сесії, однак ухвалити рішення не змогла.

На початку засідання в сесійній залі була відзначена 100% явка депутатів – фракції «Громадської сили» та «Опозиційного блоку», які раніше заявляли, що не будуть брати участь в роботі міськради, доки новообраний міський голова Борис Філатов не складе мандат народного депутата України, з’явилися на сесію.

Однак під час сигнального голосування за порядок денний сесії, «за» проголосували лише 28 депутатів з 33 необхідних.

Після безрезультатної спроби ухвалити порядок денний сесії міський голова Борис Філатов оголосив перерву і запросив голів фракцій для консультацій і узгодження позицій.

Після консультацій, як очікується, міська рада може продовжити роботу. У понеділок депутати планували обрати секретаря міськради. Міський голова Борис Філатов заявив, що пропонуватиме на цю посаду представника «Боку Петра Порошенка» Каміля Примакова.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшли п’ять партій. До міської ради обрано 25 депутатів від «Опозиційного блоку» (майже 30,6% голосів, 21 – від «Укропу» (25%), 7 – від «Громадської сили» (9%), 6 – від Блоку Петра Порошенка (7,5% голосів), 5 – від «Самопомочі» (5,9%). Решта політичних сил набрали менш ніж 5% голосів виборців.

Правда України

your ad here

Комітет з етики ФІФА викинув Блаттера і Платіні з футболу на 8 років

blatter-platini

Комітет з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) вирішив відсторонити від футбольної діяльності терміном на вісім років голову організації Йозефа Блаттера і президента Європейської футбольної асоціації (УЄФА) Мішеля Платіні.

Блаттер і Платіні, яких також зобов’язали виплатити штраф, у жовтні були відсторонені від покладених на них обов’язків на 90 днів, у той час як тривало розслідування щодо платежу у два мільйони доларів з боку ФІФА на рахунки Платіні в 2011 році.

І Блаттер, і Платіні відкидають звинувачення в корупції.

Правда України

your ad here

Криваві терористи путін і асад використовують касетні бомби проти сирійського народу

kasetni-bomby

З 30 вересня 2015 року, коли російська авіація почала повітряні атаки у Сирії щонайменше 20 разів були використані касетні бомби, йдеться у звіті від 20 грудня правозахисної організації HRW. Правозахисники кажуть про задокументоване використання щонайменше семи типів касетних боєприпасів у Сирії з 30 вересня 2015 року.

«HRW збирає детальну інформацію про напади в дев’яти місцях, де загинули щонайменше 35 мирних жителів, у тому числі п’ять жінок і 17 дітей, ще десятки були поранені. Дві атаки були здійснені на табори для переміщених осіб. Щодо інших атак, HRW отримала візуальне підтвердження про використання касетних боєприпасів», – йдеться у звіті.

Експерти зазначають, що використовувати заборонене озброєння можуть або російські війська, або урядова армія Сирії, бо сирійська опозиція не експлуатує повітряні судна.

«Збройні опозиційні групи не використовують повітряні судна, а це означає, що російські або сирійські урядові сили відповідальні за скидання із повітря касетних боєприпасів. Чотири типи випущених касетних боєприпасів, використаних останнім часом, були скинуті з великих транспортних засобів, складних у використанні і таких, що ніколи не були в розпорядженні збройних опозиційних груп», – йдеться у звіті.

Правозахисники звернулися до Росії та Сирії відмовитись від використання касетних бомб.

«118 країн заборонили касетні боєприпаси через шкоду, заподіяну під час атак й тому, що боєприпаси часто не вибухають і загрожують мирним жителям і військовим, поки не будуть знешкоджені і знищені. HRW наполегливо закликає Сирію і Росію приєднатися до Конвенції з касетних боєприпасів», – зазначили в організації.

1 жовтня HRW попередила Росію, щоб та не використовувала жодних касетних боєприпасів в Сирії, аби запобігти небезпеці для цивільних. Росія факту використання касетних бомб ніяк не прокоментувала. Реакції від офіційної сирійської сторони також немає.

Правда України

your ad here