Daily: 12/17/2015

В окупованому Севастополі залишилась без уваги прес-конференція путлєра

sevastopol

Прес-конференція президента Росії, яку 17 грудня в Криму транслювали за допомогою мобільних телевізійних пристроїв, у Севастополі залишилась без уваги жителів.

Як повідомляють кореспонденти, подивитись прес-конференцію президента на площі Нахімова прийшли до десяти осіб, здебільшого пенсійного віку.

Трансляцію в Севастополі також можна було подивитись в Артбухті і на площі Захарова. Однак у цих місцях охочих послухати російського президента не було зовсім.

Екрани, які транслювали прес-конференцію, постійно давали збої: зображення раз у раз зависало, а картинка періодично зникала на кілька хвилин.

У рамках прес-конференції Путін озвучив своє бачення розвитку Севастополя. За його словами, місто має розвиватись не лише як база Чорноморського флоту Росії, а відразу за кількома економічними напрямками.

Колективний перегляд прес-конференції президента Росії проігнорували і в Керчі.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

your ad here

Агента путіна, українофоба і комуняку Зденєка Ондрачека не впустили в Україну

ondrachek

Член нижньої Палати депутатів Парламенту Чехії, комуніст Зденєк Ондрачек, відомий своєю позицією проти нинішньої української влади, повідомив, що його не впустили до України.

Як написав він у мережі, він у ніч на четвер прилетів до України на конференцію, організовану неназваною неурядовою організацією. Але, заявив депутат, на летовищі у нього відібрали дипломатичний паспорт і сказали йому, що він у середу з подачі СБУ був занесений до переліку небажаних осіб.

Після повернення до Праги Ондрачек заявив, що не знає, чому опинився у тому переліку. Він додав, що мав прибути на конференцію щодо виборів, бо двічі був спостерігачем у Маріуполі.

Українська сторона цього випадку ще не коментувала.

Зденєк Ондрачек, член фракції Комуністичної партії Чехії і Моравії у Палаті депутатів чеського Парламенту, відомий своїми виступами проти нинішньої влади України та її прихильників. Він був серед депутатів-комуністів, які у вересні на сесії парламенту намагалися знову заблокувати ратифікацію Чехією Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом.

У тому виступі Ондрачек, зокрема, заявляв про «переворот» в Україні навесні 2014 року, про «вільне рішення мешканців Криму і його приєднання до Росії», про «громадянську війну на південному сході України», про те, що президент України Петро Порошенко «постійно закликає до війни, і не тільки проти населення південного сходу України, яке він хоче, за його словами, виморити голодом, але і проти Росії», але президентові і його урядові в Україні «ніхто не вірить».

При цьому Ондрачек закликав відхилити ратифікацію угоди з Україною, щоб, за його словами, не допомагати українським «фашикам і нацикам».У жовтні і у листопаді Зденєк Ондрачек був спостерігачем на місцевих виборах у Маріуполі. При цьому наприкінці жовтня, коли вибори зірвалися, він стверджував, що переважно російськомовним мешканцям міста «під загрозою покарання забороняють говорити російською мовою», що місто «перебуває в оточенні військових» через те, що «хоче більшої незалежності від центру» (а не через те, що поруч лінія фронту, про що він узагалі не згадав), або що вибори тоді не відбулися, бо так «вирішив президент Порошенко» «через те, що мешканці Маріуполя «недосить українці».

Тут же у коментарях парламентар-комуніст написав, що «укрофашики» не дадуть маріупольцям жити мирно, бо «ненавидять їх».

Наприкінці листопада, коли вибори в Маріуполі врешті відбулися, Ондрачек також стверджував, що«Правий сектор» «своєю присутністю на виборах намагається на них вплинути».

Правда України

your ad here

Верховна Рада готується визнати роботу Уряду незадовільною і звільнити Кириленка

vrada

У Верховній Раді зареєстровані проекти постанов про визнання роботи Кабінету міністрів за підсумками 2015 року незадовільною та про відставку віце-прем’єра – міністра культури В’ячеслава Кириленка.

Як повідомляє сайт парламенту, законопроект про негативну оцінку роботи уряду зареєстрували 14 народних депутатів з групи «Воля народу».

Проект постанови про звільнення Кириленка з посади віце-прем’єра зареєстрували п’ять депутатів із фракції «Самопоміч», два депутати з «Блоку Петро Порошенка» та один позафракційний.

Наразі текстів проектів постанов на сайті Ради немає.

Парламентська коаліція заявила минулого тижня, що питання вотуму недовіри уряду Яценюка слід розглядати тільки після ухвалення нового Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік. Обидва документи мають бути ухвалені українським парламентом до кінця грудня.

Прем’єр Арсеній Яценюк заявляв, представляючи результати виконання програми дій уряду, що готовий піти у відставку, якщо за це проголосують депутати.

Минулого тижня активісти біля Верховної Ради вимагали відставки Кириленка.

Правда України

your ad here

Верховний суд забрав у корупціонерів Зайчука, Ялового і Калетника 14 гектарів лісу

bucha-lis

Верховний суд України залишив в силі судові рішення про повернення у державну власність 14 га землі лісового фонду в місті Буча вартістю понад 18 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, підставою для звернення до суду стали виявлені порушення з боку Бучанської міської ради при розпорядженні земельними ділянками, зокрема міськрада з перевищенням повноважень змінила цільове призначення земель лісогосподарського призначення.

«У подальшому міськрада передала у власність 141-му громадянину 14 гектарів лісу, які в подальшому були продані родичу колишнього першого заступника голови Верховної Ради України», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що повноваження щодо вилучення таких земель належать виключно до компетенції Кабінету міністрів України.

Рішенням Ірпінського міського суду, залишеним без змін апеляційним судом Київської області та Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, було задоволено позов прокуратури Київщини про повернення цих земель у державну власність.

Раніше журналісти з’ясували, що керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, його заступник Володимир Яловий, а також члени їхніх родин отримали земельні ділянки у Бучі. Ці ділянки були виведені з державної власності з порушенням законодавства.

У 2002 в році Бучанська селищна рада змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів. Вони були віднесені до земель житлової та громадської забудови.

У 2008 році свої проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в місті Буча отримало керівництво апарату Верховної ради, свідчить реєстр санітарно-епідеміологічних висновків Міністерства охорони здоров’я. Ідеться про керівника апарату Верховної ради Валентина Зайчука, його заступника Володимира Ялового, а також членів їхніх родин.

Наразі ділянки Зайчука, його заступника Ялового та декілька сусідніх обнесені одним парканом.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, всі ці земельні ділянки тепер переоформлені на Ушеніну Ларису Володимирівну. Це мати Скарбовійчук Ірини Сергіївни, яка є дружиною Руслана Скарбовійчука – донедавна народного депутата України від Комуністичної партії і товариша колишнього першого заступника Ради Ігоря Калєтніка, який оголошений в розшук за підозру у розкраданні грошей в особливо великих розмірах та фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання Верховної Ради 16 січня 2014 році.

Правда України

your ad here

Жителі окупованої Керчі проігнорували трансляцію прес-конференції злого карлика путіна

okupovana-kerch

У Керчі проігнорували трансляцію прес-конференції президента Росії Володимира Путіна, організовану на центральній площі Леніна.

Як повідомляє кореспондент, за подіями на великому екрані спостерігали переважно співробітники МНС, чия мобільна телестанція була задіяна для показу, а також представники поліції, що чергували на площі, і кілька двірників, які прибирали сквер. Пізніше приєдналися і співробітники комунальної служби, які прибули прикрашати новорічну ялинку.

Перехожі зупинялися біля екрану ненадовго, під час трансляції прес-конференції площа залишалася, практично, безлюдною.

Традиційна щорічна прес-конференція президента Росії Володимира Путіна 17 грудня стартувала опівдні за московським часом і тривала більше трьох годин. У Криму трансляцію прес-конференції президента Росії забезпечували за допомогою мобільних телевізійних пристроїв.

3 грудня дивитися на екрані МНС послання Путіна до Федеральних зборів на центральній площі зібралося понад сотня керчан. З партійними прапорами люди дивилися трансляцію під дощем.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

your ad here

Більшість новопризначених прокурорів – це хабарники, призначені януковичем

shokin-habarnyk

У місцеві прокуратури фактично не пройшли нові люди, хоча і відбувся відкритий конкурс. Про це заявив заступник генпрокурора Віталій Касько.

“Генеральний прокурор не призначив жодного зовнішнього кандидата, тобто осіб, які раніше не працювали у прокуратурі. 84% з них, раніше займали посади керівників районних прокуратур. Більшість з них працювала в тому числі з 2010 року”, – пояснив він.

За словами Каська, “ідея Сакварелідзе про прихід нових людей до прокуратури дала збій”.

“По-перше, це підготовка нормативної бази. Те, що підготувало управління реформ, відкорегувало управління правозабезпечення, яке не підпорядковувалось Сакварелідзе. Далеко не всіх членів комісії, яких пропонував Сакварелідзе, призначили, адже генеральний прокурор мав іншу думку”, – сказав заступник генпрокурора.

Правда України

your ad here

З 11 січня 2016 року українцям почнуть видавати нові пластикові посвідчення

novi-id

Українцям почнуть видавати нові паспорти з 11 січня 2016 року. Про це у мережі написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“З першого робочого дня нового року почнеться тестування системи у масштабах країни, а оформлення посвідчень для громадян стане можливим починаючи з 11 січня 2016 року. Термін оформлення нового документа такий же, як і старого – 10 робочих днів”, – написав він.

Також міністр повідомив, що заміна старого паспорта на нове пластикове посвідчення – “справа абсолютно добровільна”. “Законом України передбачений 5-річний перехідний період”, – зауважив він.

Пластикова картка має формат ID-1 розміром 54 х 85,6 міліметра та містить безконтактний електронний носій. Відповідає міжнародним рекомендаціям та вимогам нормативних документів України у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.

Правда України

your ad here

Федеральна резервна система США підвищила базову відсоткову ставку вперше з 2006 року

Federal_Reserve

Федеральна резервна система США підвищила увечері 16 грудня базову відсоткову ставку вперше з 2006 року, що свідчить про очевидні ознаки оздоровлення американської економіки після глобальної кризи 2007 – 2009 років.

Федеральна резервна система, яка у США виконує функцію центробанку, визначила новий коридор своєї ставки – від 0,25 до 0,5%, це на чверть відсотка більше, ніж дотепер.

Голова ФРС Джанет Єллен не виключає, що у разі «несприятливих потрясінь» можливе повернення до більш низьких ставок. Про це вона заявила на прес-конференції за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків, на якому ухвалене рішення щодо ставки. За її словами, зараз для економіки США ризики зменшилися.

Комітетз відкритих ринків ФРС вважає, що відбулося значне поліпшення умов ринку праці в 2015 році, він також прогнозує, що інфляція ростиме в середньостроковій перспективі на 2%, як планувалося.

Правда України

your ad here