Daily: 12/13/2015

Польща викинула з країни путінського шпигуна Свиридова, який працював під журналістським прикриттям

polska-ru

Позаштатний кореспондент російського медіахолдингу «Росія сьогодні» у Варшаві Леонід Свиридов має намір оскаржувати рішення Польщі анулювати йому дозвіл на проживання. Про це Свиридов заявив цієї ночі в аеропорту польської столиці, звідки повертався у Москву.

Дозволу на проживання у Польщі Свиридова раніше позбавило керівництво Мазовецького воєводства. Це рішення згодом залишило в силі Управління у справах іноземців.

Свиридов назвав неприпустимим той факт, що його позбавили дозволу на проживання без рішення суду, тому, каже, має намір відстоювати можливість жити і працювати у Польщі. Зокрема, російський журналіст не виключає ймовірності звернення до Європейського суду з прав людини.

За даними агентства «Укрінформ», Свиридова позбавили дозволу на проживання з ініціативи Агентства внутрішньої безпеки (АВБ) Польщі. Деякі ЗМІ повідомляють, нібито Польща підозрює його у шпигунстві.

У жовтні 2014 року на вимогу агентства Свиридову скасували акредитацію. В АВБ публічно не обґрунтували свою вимогу, але зазначили, що матеріали справи, до якої має стосунок російський журналіст, мають гриф «таємно».

Правда України

your ad here

Кривавий диктатор путін спалив живцем 23 хворих росіян

putin-kat

У Воронезькій області Росії унаслідок пожежі у психоневрологічному інтернаті загинуло 23 людини. Ще 23 особи постраждали, інформує російське МНС.

Пожежа в інтернаті у селі Алфьоровка, що неподалік російсько-українського кордону, почалася напередодні ввечері. Остаточно зупинити вогонь вдалося лише вранці. За попередніми даними, в інтернаті на момент пожежі було 74 людини, зокрема – 29 лежачих пацієнтів.

Причину пожежі наразі з’ясовують. За попередніми даними, трагедію спричинило несправне електрообладнання.

Правда України

your ad here