Daily: 12/11/2015

Заступник Авакова Олексій Тахтай їздить на позашляховику Cadillac Escalade Могильова

mvs-cars

Заступник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олексій Тахтай використовує для пересування позашляховик марки Cadillac Escalade з номерами прикриття. Цей автомобіль був у користуванні екс-міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, якому закидали марнотратство через купівлю цього авто класу «Люкс». Це підтвердили одразу два джерела журналістам під час розслідування.

Марки та номерні знаки цього та інших зафіксованих під час розслідування автомобілів ми направили у запиті до МВС.

Той факт, що керівництво МВС України продовжує використовувати дорогі авто, придбані ще за часів Віктора Януковича, речник МВС Артем Шевченко журналістам пояснив: «Є таке припущення, що, можливо, ця постанова була якимось чином змінена або відкоригована».

У травні 2014 року уряд Арсенія Яценюка вирішив розпродати службові автопарки міністерств та видав постанову, щоб зробити офіційним це доручення. Після розпродажу у МВС для користування центрального апарату мало б залишитись лише три автомобілі.

Про дорогий позашляховик Анатолія Могильова громадськість вперше згадала наприкінці літа 2010 року. В автопарку тодішнього Міністерства внутрішніх справ виявили елітний автомобіль вартістю близько одного мільйона гривень. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, який був на посаді з березня 2010 до листопад 2011 року, заявляв, що автомобіль купили не за державні кошти, а його подарували. Зрештою автомобіль планували передати Міністерству закордонних справ для зустрічей іноземних делегацій.

Правда України

your ad here

Аваков дозволив керівництву МВС України користуватися дорогущими автомобілями попередників

lexus-menty

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України продовжує користуватися дорогими автомобілями, придбаними відомством за попередньої влади. Це відбувається попри постанову уряду від 2014 року, за якою міністерства майже повністю мали розпродати свої автопарки.

Журналісти виявили більше десяти автомобілів, які щодня заїжджають на службову парковку МВС, середня вартість яких складає 30 тисяч доларів.

Зокрема, на парковці міністерства знімальна група зафіксувала чотири автомобілі марки Volkswagen Touareg, три Toyota Land Cruiser, а також Lexus, вартість якого стартує від 70 тисяч доларів.

Марки та номерні знаки зафіксованих автомобілів ми направили у запиті до МВС.

На запит програми директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко відповів: «Враховуючи те, що автогосподарство МВС обслуговує в тому числі керівництво МВС, а зараз уже й керівництво Національної поліції, дійсно, серед наведеного вами списку автомобілів є значна кількість, якщо не всі, я не можу уточнити які саме, бо це є службова інформація».

Той факт, що керівництво МВС продовжує використовувати дорогі автомобілі, придбані ще за часів Віктора Януковича, у прес-службі МВС пояснюють так: «Є таке припущення, що, можливо, ця постанова була якимось чином змінена або відкоригована. Це також може бути, враховуючи те, що керівництво МВС у країні, яка воює, використовує службові автомобілі, зокрема і для відряджень у прифронтову зону та для роботи у зоні антитерористичної операції, і для інших цілей, які вимагають додаткових заходів безпеки, як безпекового так і оперативного характеру».

У травні 2014 року Кабінет міністрів Арсенія Яценюка вирішив розпродати службові автопарки міністерств та видав постанову, щоб зробити офіційним це доручення. Після розпродажу у МВС для користування центрального апарату мало б залишитись лише три автомобілі.

Правда України

your ad here

У Верховній Раді вкрали документи з підписами за відставку генерального прокурора Шокіна

shokin

Народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв заявляє, що у нього вкрали документ з підписами депутатів за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

«З мого столу в залі голосувань у парламенті зникла тека з підписами за відставку Віктора Шокіна. У залі парламенту. Куди мають доступ виключно парламентарі», – заявив Соболєв.

За його словами, на момент зникнення в теці було 127 підписів. «Останньою підписалася депутат від «Блоку Петра Порошенка» Оксана Продан. Підписи наново мені зібрати буде неважко. Схильність високопосадовців до злодійства ліквідувати буде складніше, але вже є план», – написав Соболєв у мережі.

Раніше Шокін заявляв, що піде у відставку після того, як проведе реформу прокуратури.

У Верховній Раді збирають підписи за відставку генпрокурора Віктора Шокіна, також критика на адресу керівництва генпрокуратури лунає з боку західних союзників України. 

Правда України

your ad here

Україна і Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування

ua-kipr

Україна і Кіпр підписали оновлену міжурядову угоду про уникнення подвійного оподаткування. Документ від України підписала міністр фінансів Наталія Яресько, від Кіпру – міністр енергетики, торгівлі, промисловості і туризму Йоргос Лаккотріпіс за присутності президентів України та Кіпру.

Сторони підписали протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Кіпру про уникнення подвійного оподаткування і протидію податковим ухилянням щодо податків на доходи.

У разі підписання тексту нової Конвенції та її ратифікації парламентами України та Республіки Кіпр нові умови оподаткування пасивних доходів наберуть чинності не раніше 1 січня 2019 року.

У липні цього року український Мінфін домовилося з владою Кіпру про підвищення ставок оподаткування окремих видів пасивних доходів. Згідно з домовленостями, від оподаткування в Україні звільнятимуться лише ті доходи, які отримані резидентом Кіпру в результаті відчуження акцій та інших корпоративних прав, більше ніж 50% вартості яких прямо або опосередковано пов’язані з нерухомим майном, розташованим на території України.

Наразі єдиною вимогою для звільнення від оподаткування доходів у результаті відчуження майна резидентів Кіпру вважається розташування цього майна на території України.

11 грудня у Києві з офіційним візитом перебуває президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, а також кіпрські урядовці. Сторони підписали, серед іншого, міжурядову угоду про співпрацю у сфері вищої освіти, меморандум про взаєморозуміння в сфері енергетики, торгівлі, промисловості і туризму, а також у галузі енергоефективності й архівній справі.

Правда України

your ad here

Конотопська міська рада назвала вулицю і три провулки на честь Олександра Музичка

sashko-bilyi

Конотопська міська рада перейменувала вулицю і три провулки, які раніше носили ім’я Щорса, на честь Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, йдеться у повідомленні міськради.

Вулиця Музичка, перший, другий і третій провулки Музичка зявилися у Конотопі Сумської області у рамках декомунізації. Про це повідомляють також у «Правому секторі».

«1 грудня на сесії міськради Конотопа (Сумщина) депутати проголосували за зміни в назвах вулиць і провулків. Приємно, що одна з них названа на честь легендарного Героя Олександра Музичка, підступно вбитого підлеглими міністра Авакова», – мовиться у повідомленні цієї органзізації, опублікованому 10 грудня.

Лідер західного осередку «Правого сектора» Олександр Музичко (Сашко Білий) був убитий в ніч на 25 березня 2014 року. У МВС заявили, що він дійсно був поранений представниками правоохоронних органів, коли відстрілювався і поранив представника спецпідрозділу «Сокіл».

Пізніше силовики зазначили, що смертельне поранення в серце Музичкові було завдано з його власної зброї.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів та про заборону пропаганди їхньої символіки, у травні його підписав президент України Петро Порошенко. В Українському інституті національної пам’яті повідомляють, що 908 населених пунктів в Україні на даний момент потребують перейменування у рамках дії закону про декомунізацію.

Правда України

your ad here

Четверо зрепресованих представників «Правого сектору» у четвер оголосили голодування

pravyi-sector

У Кіровограді четверо зрепресованих представників «Правого сектору» у четвер увечері оголосили голодування. Про це під час засідання Апеляційного суду Кіровоградської області заявив один з семи підозрюваних у справі розбійного нападу на гральний заклад, Дмитро Некрасов.

«Я не згоден з рішенням Апеляційного суду щодо мене та моїх побратимів. Оголошую голодування до того часу, поки не зміниться міра покарання щодо мене та моїх побратимів», – заявив Дмитро Некрасов.

Окрім Некрасова голодування оголосили ще троє затриманих – Пилип Таран, Сергій Рипаленко та Олександр Вергелес.

10, 9, та 8 грудня відбулися засідання Апеляційного суду Кіровоградської області у справі винесення запобіжного заходу семи представникам ДУК «Правий сектор». Активістів звинувачують у розбійному нападі на гральний заклад у Кіровограді 29 листопада 2015 року.

Тоді у затриманих вилучили муляжі зброї та 43 тисячі гривень. Усі затримані заперечують свою участь у нападі і запевняють, що їхали з вишколу у Холодному яру Черкаської області.

Затриманим обрали запобіжний захід – 60 діб утримання під вартою. Трьом підозрюваним Апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу на взяття на поруки та домашній арешт. Серед них двом жінкам – Марті Кузів та Галині Кулібабі. Чотирьом відмовили у пом’якшенні запобіжного заходу. Серед них – Сергій Репаленко, який, за словами адвоката Володимира Буряка, є бійцем ДУК «Правий Сектор» і проходив службу в зоні проведення АТО.

8 грудня після оголошення рішення представники «Правого сектору» заблокували приміщення суду. Тоді відбулися сутички з бійцями Національної гвардії, які перебували у приміщенні. Активісти тоді перекрили одну з центральних вулиць Кіровограда.

Через ті події відкрили чотири кримінальні провадження: за фактами перешкоджання діяльності судових органів та вчинення інших протиправних дій за ч. 4 ст. 296 «хуліганство» та ч. 2 ст. 345 «погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

9 та 10 грудня приміщення суду було оточене кількома сотнями правоохоронців та сотнею представників «Правого сектору».

Правда України

your ad here

Революція у Росії неминуча, бо карлик путін здійснив антиконституційний переворот

revo-rosia

Засновник організації «Відкрита Росія», екс-голова ЮКОСа Михайло Ходорковський, заявляє, що відчуває жаль до президента Росії Володимира Путіна. Так Ходорковський прокоментував звинувачення в екстремізмі, висунуті проти нього Генеральною прокуратурою Росії.

«Репресивні, нелегітимні закони треба саботувати у міру сил і можливостей. Створені ним закони та практика їх застосування не дозволяють змінити його владу законним шляхом. Такі закони і така практика антиконституційні, а отже він здійснив антиконституційний переворот. Саме тому він або його наступник будуть знесені з виходом за межі цих законів – тобто шляхом революції. У сучасній країні ніякий режим не повинен бути вічним, а отже революція не тільки неминуча, але й необхідна», – йдеться у заяві Ходорковського, опублікованій ввечері 10 грудня.

«Ви направду вважаєте це екстремізмом? Мені вас шкода», – додав Ходорковський.

Раніше у четвер у російській Генпрокуратурі заявили, що під час онлайн прес-конференції 9 грудня Ходорковський публічно закликав до зміни влади у Росії шляхом революції. У повідомленні, опублікованому на сайті Генпрокуратури Росії мовиться, що «зробивши помилкові заяви щодо репресивності і протиправності чинного законодавства», Ходорковський запропонував саботувати закони.

Заступник Генерального прокурора Росії Володимир Малиновський направив у російський Слідчий комітет матеріали перевірки відомостей щодо публічних закликів Ходорковського до екстремістської діяльності.

Михайло Ходорковський, виступаючи у середу на прес-конференції, зокрема, зазначив, що у Росії стався «повноцінний антиконституційний переворот».

«За відсутності інституту чесних виборів і інших механізмів законної зміни влади єдиний спосіб її зміни – це революція. Революція у Росії неминуча», – сказав Ходорковський.

Михайло Ходорковський залишив Росію після того, як був помилуваний Володимиром Путіним в 2013 році після відбуття понад 10-річного ув’язнення «за фінансові зловживання». Ходорковський і його прихильники кажуть, що його ув’язнення було частиною кампанії Кремля з метою захоплення активів нафтової компанії і покаранням за підтримку опозиції в Росії. З-за кордону Ходорковський продовжив свою підтримку ліберальних опозиційних партій та рухів Росії.

Правда України

your ad here