Чого чекати європейцям і американцям від кібершахраїв у 2016 році

шахраї

Однією з ключових тем на конференції в Ризі цього року стала безпека електронних платежів як у країнах СНД, Європи, так і всього світу. Павло Крилов, представив ключові тенденції розвитку кібербезпеки в 2015 році і озвучив основні прогнози в цій сфері.

«Злочини у сфері електронної комерції сьогодні є якимось сплавом ІТ-технологій та соціальної інженерії. Можна прогнозувати деякий сплеск кібер-злочинності в Європі і США, оскільки, як ми мали можливість спостерігати, значна частина «російськомовних» хакерів і злочинних груп перемістили фокус своєї уваги і «пішли» з російського ринку. Ще один тренд – це зростання мобільних загроз. Ми очікуємо помітного збільшення «троянів» під Android, «орієнтованих» на збір даних банківських карт», – зазначив Павло.

Основні прогнози по Росії і країнам СНД:

Припиняться атаки на клієнтів банків – фізичних осіб з допомогою троянів для персональних комп’ютерів.

Збільшиться кількість розкрадань у юридичних осіб через дистанційне банківське обслуговування (ДБО) з використанням віддаленого підключення.

Кількість інцидентів і суми викрадених коштів збільшаться за рахунок перехоплення на Android-пристроях даних банківських карт, логінів і паролів для інтернет-банкінгу.

Виросте кількість інцидентів з фішингом щодо клієнтів банків у результаті появи нових злочинних груп і автоматизації процесу розкрадання грошових коштів.
Кількість інцидентів з POS-терміналами продовжить рости, оскільки кількість програм для цих цілей постійно зростає. Частина таких програм знаходиться у відкритому доступі.

Збільшиться кількість випадків шахрайства при здійсненні CNP-операцій (card not present, “без фізичної присутності картки”).

Кількість цільових атак продовжить рости за рахунок нових гравців, але їх ефективність в кількісному показнику залишиться невисокою.

Експерт також озвучив кілька прогнозів по країнах Європи і США:

Рівень шахрайства виросте, оскільки зона інтересів російськомовних хакерів і шахрайських угруповань розширилася також на Європу і США.

Виросте кількість випадків зараження Android-пристроїв троянами через можливість отримання даних банківських карт і здійснення шахрайських операцій з мобільних пристроїв.

Кількість інцидентів з викраденням готівки з банкоматів виросте, оскільки багато програмістів шкідливих програм лишаються не спійманими.

Шахрайство з POS-терміналами стане більш складним, а кількість атак з метою перехоплення банківських даних користувачів виросте.

Збільшаться випадки інцидентів, пов’язаних з атаками на торговельні системи у зв’язку із зростанням кількості троянів, націлених на їх діяльність.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading