Daily: 11/29/2015

28 листопада мешканці Сімферополя перекрили трасу, вимагаючи подачі електроенгергії

simferopol-bunt

У Сімферополі в суботу мешканці будинку №35 на вулиці Бела Куна перекрили об’їзну трасу, вимагаючи подачі електроенгергії.

Спочатку протестуючих було 30 осіб, з часом їх число збільшилося до 50, передає “МК в Крыму”.

Мешканці повідомили, що в їхньому будинку світла немає два дні.

“Увечері світло нам нарешті дали по тому графіку, який у них встановлений. Але через 10 хвилин згоріла одна фаза, потім всі три! Аварійна служба” Крименерго “спочатку відповідала, що заявка прийнята, потім – не можемо прийняти. Нам сказали, що вже пізно виїжджати”, – зазначила одна з мешканців.

О 22.50 в будинку з’явилося світло і люди розійшлися.

Тим часом МНС Росії бреше, що в Криму не залишилося жодного повністю знеструмленому населеного пункту, триває доставка генераторів на півострів.

“Станом на 29 листопада в Криму в населених пунктів, в яких повністю відсутня електроенергія, немає”, – зазначив представник відомства.

У МНС повідомили, що автономними джерелами електроживлення забезпечена робота всіх станцій операторів зв’язку.

Правда України

your ad here

Заступник путінського міністра повідомив, що ціни на продовольчі товари виростуть

ciny-rostut

Ціни на продовольчі товари виростуть, якщо не вдасться швидко замістити імпорт з Туреччини. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку Олег Фомічов.

За його словами, Туреччина – “п’ятий торговий економічний партнер з дуже великим товарообігом”.

“З одного боку, це позначається на товарообігу, з іншого боку, значна частина продукції – це продовольство. Якщо не вдасться швидко його замістити, то продовольство, яке поставляється (з Туреччини), – ймовірність підвищення цін на продовольство теж є, хоча і мінімальна, тому що частка все-таки невелика в загальній частці продовольства”, – сказав заступник голови МЕР.

Нагадаємо, 28 листопада, президент РФ підписав указ “Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захист громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки”.

Також від 1 січня 2016 року призупиняється дія закону про безвізовий режим для громадян Туреччини, “за винятком громадян, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання на території РФ, а також громадян, які направляються на роботу в диппредставництва та консульські установи Туреччини на території РФ та членів їх сімей “.

Правда України

your ad here

Чому аваков так віддано захищає сепаратиста ахметова і пресує патріотів

avakov-ahmetov

У Києві в офіс олігарха Ріната Ахметова намагатися потрапити молодики з фаєрами і димовими шашками, які влаштували акцію біля будівлі “СКМ” на вул. Десятинній.

Фото акції під будівлею офісу у мережі виклав активіст Олександр Рудоманов.

Згідно його дописів, учасники акції зібралися на Майдані Незалежності, після чого рушили на вул. Десятинну.

Активістів зустріли правоохоронці у повному обмундируванні. Під час акції молодики, які ховали обличчя, запалили фаєри та використали димові шашки та вигукували “Ахметов, геть з України”.

Після нетривалого протистояння активісти залишили місце події.

Про затриманих чи поранених під час заходу не повідомляється.

Як відомо, 22 листопада учасники масових заходів на Майдані зайшли на вул. Десятинну у будівлю, де розміщено офіс холдинга “СКМ”, підконтрольного олігарху Рінату Ахметову. Згодом стало відомо, що учасники акції розбили камери відеоспостереження і зламали двері.

“Компанія розцінює подію як акт побутового вандалізму”, – заявили в СКМ.

Правда України

your ad here

Яка вартість послуги таксі у різних містах світу і де найдешевше

taxi

Київ стає все більш привабливим для іноземних туристів не лише завдяки культурному надбанню, але й одним з найдешевших у світі таксі – за даними швейцарського банку UBSP&E.

Нижче наведені тарифи на таксі, а також дані про мінімальну місячну зарплату, в якості якої дослідниками береться заробіток 19-річного касира в супермаркеті з досвідом роботи не менше року (визначена законом “мінімалка” ще нижча).

Міста з найдешевшими тарифами на таксі (ціна менше $10 за 5 км.)

Нью-Делі, Індія – $1,54 (мінімальний місячний заробіток – $179)
Київ, Україна – $1,59 (мінімальний місячний заробіток – $120)
Каїр, Єгипет – $2,40 (мінімальний місячний заробіток – $150)
Гонконг, особливий адміністративний район КНР – $3,65 (мінімальний місячний заробіток – $852)
Пекін, КНР – $4,42 (мінімальний місячний заробіток – $273)
Стамбул, Туреччина – $5,66 (мінімальний місячний заробіток – $600-700)
Токіо, Японія – $7,31 (мінімальний місячний заробіток – $1619)

Міста з середніми тарифами на таксі (ціна не більше $15 за 5 км)

Лондон, Великобританія – $10,09 (мінімальний місячний заробіток – $1397)
Дублін, Ірландія – $11,35 (мінімальний місячний заробіток – $1757)
Сідней, Австралія – $11,52 (мінімальний місячний заробіток – $2396)
Нью-Йорк, США – $11,67 (мінімальний місячний заробіток – $1498)
Париж, Франція – $12,43 (мінімальний місячний заробіток – $1964)

Міста з найдорожчими тарифами на таксі (ціна $15 за 5 км.)

Берлін, Німеччина – $15,08 (мінімальний місячний заробіток – $1904)
Лос-Анджелес, США – $15,65 (мінімальний місячний заробіток – $1541)
Амстердам, Нідерланди – $16,22 (мінімальний місячний заробіток – $1026)
Цюріх, Швейцарія – $27,59 (мінімальний місячний заробіток – близько $4500)
Осло, Норвегія – $32,10 (мінімальний місячний заробіток – $3721)

Правда України

your ad here

У найближчі 10 років банки удвічі скоротять кількість співробітників та відділень

banky-skorochennia

Банки по всьому світу можуть удвічі скоротити кількість співробітників та відділень у найближчі 10 років, прагнучи зберегти актуальність і прибутковість в умовах радикальних технологічних змін. Таку думку висловив колишній глава великого британського банку Barclays Ентоні Дженкінс.

“Кількість філій і працівників, зайнятих у секторі фінансових послуг, може знизитися на цілих 50% протягом наступних 10 років. І навіть у випадку менш жорсткого сценарію скорочення складе щонайменше 20%”, — заявив Дженкінс, який був звільнений з Barclays в липні цього року.

Для Barclays, вважає банкір, скорочення охопить від 26 000 до 66 000 робочих місць у світі, від 280 до 700 відділень будуть закриті на території Великобританії.

У своєму виступі Дженкінс назвав технології “непереборною силою”, яка покращить якість обслуговування клієнтів, вдосконалить процес управління ризиками та підвищить ефективність роботи банків.

При цьому банки будуть прагнути впровадити нові технології за прикладом стартапів і залучити кращих технічних фахівців, які, однак, вважають за краще працювати в Силіконовій долині або в інших індустріях.

Правда України

your ad here

Скоро фармацевти ощасливлять нас ліками від діабету, похмілля і поганих спогадів

таблетки

Сучасна медицина вже має таблетки від усіляких захворювань. Та дослідження не припиняються. Скоро медики ощасливлять простими у використанні ліками від діабету, похмілля і поганих спогадів.

Журналісти відібрали п’ять найбільш вражаючих розробок, які докорінно змінять уявлення про сучасну медицину.

Таблетка від похмілля

Ці ліки, про які мріють мільйони любителів веселого життя, перебуває на стадії випробувань вже майже п’ять років. Препарат розроблений групою вчених з Єльського університету. Він заснований на речовині налоксон, яку раніше вже було схвалено у США для лікування передозування героїном.

Але якщо у випадку з наркотичною залежністю засіб впливає на нейрони головного мозку, то для зняття сп’яніння і пост-алкогольного синдрому вчені намагаються змусити налоксон управляти гліальними клітинами, які є середовищем для нейронів.

Препарат протестували на мишах, яким вводили певну кількість алкоголю, а потім давали диво-таблетку. Препарат діє, уклали вчені, спостерігаючи за тим, як налоксон не дає алкоголю впливати на центральну нервову систему. Судячи з перших результатів, препарат може діяти як у разі прийому до вживання алкоголю, так і після того, як дія спиртного вже почалася.

Випробування на людях поки на початковій стадії. Головні побоювання вчених пов’язані з тим, що, приймаючи препарат, люди почнуть вживати занадто значні дози алкоголю, думаючи, що це не принесе ніяких наслідків. Деякі критики навіть називають майбутні ліки «прискорювачем цирозу печінки».

Інсулінова таблетка

Постійний моніторинг рівня цукру в крові і щоденні інсулінові ін’єкції — все це може незабаром залишитися в минулому для сотень мільйонів діабетиків по всьому світу. Прийнято вважати, що інсулін може бути доставлений в організм тільки через кровотік, оскільки великі молекули інсуліну при інших способах прийому руйнуються. Дослідники з Єрусалимського університету запропонували своє рішення, засноване на 25-річній дослідницькій програмі.

Їм вдалося створити покриття, яке зберігає молекули в недоторканності і дозволяє приймати інсулін у вигляді таблеток. Крім того, що таблетки практичніші в повсякденному житті, ніж уколи, такий прийом інсуліну буде ефективнішим, оскільки імітує природний шлях інсуліну через людський організм.

Препарат поки проходить клінічні випробування і до масових продажів не допущений.

Таблетка аутентифікації

Чутки про появу такого чудо-препарату ходять вже кілька років. Ближче всього до його створення підібралася компанія Motorola в ті роки, коли належала Google. Правда, з моменту, коли новим власником знаменитої американської комунікаційної компанії стала китайська Lenovo, про розробку не чути.

Втім, ідею таблетки, яка дозволить авторизувати свого власника в системах безпеки без паролів і відбитків пальців, розробляють і інші компанії. Ідея полягає ось у чому. Всередину таблетки з біологічно нейтрального матеріалу поміщається чіп з модулем бездротового зв’язку NFC. Коли таблетка потрапляє в шлунок, травні процеси розщеплюють оболонку таблетки і служать джерелом енергії для самого чіпа, оснащеного електродами. Отримуючи електроенергію, чіп починає випромінювати NFC хвилі з певним ідентифікаційним кодом. Такий код може використовуватися для аутентифікації в різних системах безпеки, наприклад, в банках або навіть для доступу до веб-сайтів.

Таблетку з чіпом потрібно буде приймати щодня, як вітамін, що в свою чергу є ще одним заходом безпеки. А найголовніше — більше не треба буде запам’ятовувати паролі.

Таблетка-монітор

Вперше про таку розробку заявила в 2013 році американська компанія Proteus. За аналогією з вищеописаним препаратом аутентифікації, дана таблетка має безпосередній IT-присмак.

Оснащена датчиками і бездротовими чіпами, вона могла б передавати на смартфон користувача інформацію про стан його організму. Іншими словами, не треба було б брати аналізи для того, щоб відстежувати рівень цукру або холестерину або безлічі інших показників, які потрібні лікарям для призначення правильного лікування. Зв’язавши додаток у смартфоні хворого із загальною медичною мережею, можна зробити так, що інформація, що передається таблеткою з надр організму, з’являтиметься на комп’ютері лікаря буквально в режимі реального часу.

Таблетка від поганих спогадів

Ця розробка вчених з Гарвардського університету була анонсована ледь не 10 років тому, але перші клінічні випробування (причому успішні) почалися лише кілька років тому.

Дослідники працюють над тим, щоб з допомогою препарату, відомого як пропранолол, стирати з короткострокової пам’яті неприємні спогади. В основі їхньої роботи — теорія про те, що адреналін робить вирішальний вплив на те, з якою швидкістю спогади фіксуються в пам’яті.

Сам по собі пропранолол є широко відомим препаратом, який застосовується для зниження кров’яного тиску. Іноді його також використовують для лікування пацієнтів, які страждають від постійного відчуття тривоги. Вчені з’ясували, що при прийомі істотних доз пропранололу блокується доставка адреналіну в нервові клітини, у зв’язку з чим яскраві негативні спогади мають менше шансів залишитися в пам’яті.

Перші випробування показали, що прийняття цих ліків відразу після негативного досвіду перешкоджає утворенню спогадів, а разом з цим і психологічних травм. Теоретично, стверджують вчені, якщо дати таблетку жертві зґвалтування відразу після того, як стався напад, вона може практично нічого не пам’ятати про те, що трапилося. Також широке застосування препарат може знайти серед ветеранів війни. Негативних побічних ефектів препарату поки що не виявлено.

Правда України

your ad here