Daily: 11/24/2015

За які такі заслуги сепаратист ахметов отримав відшкодування ПДВ у повному обсязі

ахметов

Компанії групи “Метінвест” в повному обсязі отримали відшкодування ПДВ в автоматичному режимі в середині листопада.

Про це нам повідомив глава Державної фіскальної служби служби Роман Насіров.

Як уточнили виданню в ДФС, обсяг відшкодування становив 1,3 мільярда гривень.

Як відомо, раніше в “Метінвесті” заявили, що в листопаді 2015 року всі підприємства групи відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Як зазначали в групі, повернення податку, можливо, буде здійснюватися в “ручному” режимі, проте розмір відшкодування групі не відомий.

Правда України

The post За які такі заслуги сепаратист ахметов отримав відшкодування ПДВ у повному обсязі appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Тепер гєні корбану буде важче займатися рейдерством, якщо не доведеться сидіти у тюрмі

рейдери

Верховна Рада заборонила змінювати дані у державних реєстрах юридичних та фізичних осіб-підприємців за підробними документами.

За відповідне рішення з кількох спроб депутати проголосували у вівторок.

Зокрема, депутати заборонили змінювати дані про керівний склад підприємств на основі ксерокопій, що було можливим за чинної редакції закону.

Не можна буде з ксерокопією змінити установчі документи підприємств.

Крім того, для внесення змін слід буде надати нотаріально засвідчені підписи уповноважених осіб.

Як заявив на засіданні парламенту доповідач з комітету, усі усунуті норми активно використовувались в Україні для незаконного захоплення майна сторонніми особами.

Правда України

The post Тепер гєні корбану буде важче займатися рейдерством, якщо не доведеться сидіти у тюрмі appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Кривавий карлик путін втратив рівновагу після збиття турками московського Су-24

СУ-24

Представник повстанської угруповання в Сирії, яке захопило російського льотчика, чий літак Су-24 був збитий турецькими ВПС, заявив, що той загинув ще до приземлення.

За словами одного з командирів повстанців, двоє російських членів екіпажу Су-24 після катапультування намагалися приземлитися на парашутах у районі, контрольованому сирійським урядом, але потрапили під обстріл його групи.

Він додав, що російський пілот приземлився вже мертвим. Доля другого російського пілота поки невідома.

У мережі з’явилося відео, на якому видно, як озброєні сирійські повстанці стоять біля російського пілота, який лежить на спині. На його обличчі видно кров і гематоми. По кадрам неможливо встановити, чи живий пілот.

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

ЗМІ повідомили, що один з пілотів збитого турецькими військовими російського бомбардувальника Су-24 загинув.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Правда України

The post Кривавий карлик путін втратив рівновагу після збиття турками московського Су-24 appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Аваков призначив першим заступником голови Національної поліції посіпаку кривавого захарченка

Василь Паскал

“Недолюстрований” екс-заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал пройшов переатестацію і призначений першим заступником голови Національної поліції – начальником кримінальної поліції. Про це повідомляє громадський люстраційний комітет з посиланням на відповідь МВС на відповідний запит.

У відповіді також йдеться, що Паскалу присвоєно спеціальне звання генерал поліції другого рангу.

“Дивна кадрова політика в керівниці нової поліції: Хатія Деканоідзе готова звільнити патрульного за зневажливий твіт про активістів Євромайдану, а людину, яка за посадою відповідала за переслідування учасників Студентського Майдану, була призначена Захарченком і уникає люстрації через безглузду судову ухвалу, призначає своїм першим заступником, – заявила Олександра Дрік.

В організації нагадали, що, згідно з положенням про МВС, перший заступник та заступники керівника Нацполіції призначаються та звільняються міністром за поданням керівника Нацполіції, тобто що призначення Паскала не могло відбутись без подання Деканоідзе.

Як відомо, раніше активісти зверталися до Деканоідзе з проханням не допустити призначення Паскала, який підозрюється у численних протиправних діях.

За даними ЗМІ, під час подій на Євромайдані Паскал очолював групу міліціонерів, які влаштовували переслідування майданівців, катували та знущались над учасниками мирних акцій. Безпосередньо Паскалу журналісти приписують ідею смс-погроз майданівцям з таким текстом: “Шановний абоненте, ви зареєстровані як учасник масових заворушень”.

Також Паскалу приписують переслідування учасників Студентського Майдану.

Екс-заступника голови МВС пов’язують з провокаціями, що відбувались під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року – на відеозаписах видно як Паскал наказує бійцям Нацгвардії кидати назад в бік мітингувальників димові гранати.

Паскал підпадає під люстрацію з забороною обіймати посади в органах державної влади, від чого у травні 2015 року його врятував суд.

Правда України

The post Аваков призначив першим заступником голови Національної поліції посіпаку кривавого захарченка appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Фонд державного майна України пропонує спростити процедуру продажу державних об’єктів незавершеного будівництва

недобудови

Фонд державного майна України пропонує спростити процедуру продажу державних об’єктів незавершеного будівництва (адміністративного чи господарського призначення). “Коли ми говоримо про приватизацію ОНБ – об’єктів незавершеного будівництва – йдеться про державні недобудови адміністративного або господарського призначення. І ні в якому разі не про житлові будинки, які належать не державі, а забудовникам. Тому приватизувати ці житлові будинки ФДМ ніяк не може” , – повідомив глава ФДМ Ігор Білоус.

За словами глави відомства, перш за все йдеться про недобудови адміністративного призначення, закладених багато років тому, часто напівзруйновані. “Добудовувати їх немає ні можливості, ні сенсу: часто це порослі травою фундаменти в невеликих населених пунктах”, – запевняє Ігор Білоус.

Згідно з підготовленим Кабінетом міністрів законопроекту №3431, який був зареєстрований у Верховній Раді 9 листопада 2015, Фонд держмайна запропонував спростити процедуру продажу недобудов наступним чином: дозволити продавати такі об’єкти під розбір на будівельні матеріали без землі. Крім того, Фонд пропонує внести зміни до переліку документів, необхідних для продажу недобудови. У разі прийняття цієї норми необхідність в отриманні дозволу на будівництво відпаде. Його замінять накази ФДМ про включення об’єкта до приватизаційного переліку і про прийняття рішення про приватизацію такого об’єкта.

Ще одним нововведенням, запропонованим Фондом держмайна, є нова методика оцінки об’єктів, яка в даний час знаходиться на підписі у прем’єр-міністра. В її основу покладена ринкова вартість об’єкта, тоді як сьогодні застосовується стандартизована вартість за даними балансової звітності, яка не враховує ліквідність і перспективність об’єкта. Крім того, ФДМ пропонує дати “зелене світло” незалежним оцінювачам.

Проблема недобудов вже давно перестала бути точковою і перейшла в розряд масового явища. Згідно з даними Державної служби статистики, станом на 1 січня 2015 кількість недобудов в Україні становило 14,915 тис. од., що на 8,9% або 1,465 тис. од. менше, ніж станом на 1 січня 2014 року. При цьому нежитлові будівлі серед об’єктів незавершеного будівництва становили 38,4% або 6,718 тис. од.

Найбільша їх кількість зафіксована в Донецькій (1 201 од.), Харківській (928 од.), Львівській (864 од.), Хмельницькій (849 од.) та Житомирській областях (842 од.). Найменше їх у Рівненській (273 од.), Закарпатській (336 од.) та Чернівецькій областях (343 од.).

При цьому невтішний показник повністю законсервованих і тимчасово припинених об’єктів будівництва: таких із загального числа недобудов 58,9% або 8,788 тис. од.

Правда України

The post Фонд державного майна України пропонує спростити процедуру продажу державних об’єктів незавершеного будівництва appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Сьома хвиля мобілізації, коли вона буде і кого потребують у військах

мобілізація

Там кажуть, що заміни потребують близько 40 тисяч чоловік, призваних у рамках четвертої хвилі мобілізації, яка пройшла в січні-квітні 2015 року. Але військові пам’ятають, як важко набирали людей цього літа. Тому зараз силовики розраховують не тільки на військовозобов’язаних, а й на контрактників, мотивованих добровольців, а також людей, які вже побували в армії під час попередніх хвиль мобілізації.

Минулого вівторка прес-служба Генерального штабу опублікувала на своїй сторінці в мережі інформацію, що, за “попередніми прогнозами, сьома хвиля мобілізації очікується не раніше початку наступного року”.

А вже в п’ятницю начальник Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Воронченко розповів про сьомий етап більш детально. За його словами, почнеться він, швидше за все, у березні 2016 року: “Зараз настає кінець служби солдатів з четвертої хвилі, в ході якої (у січні-квітні. – Авт.) було призвано понад 40000 військовослужбовців. Вони потребують заміни” .

З початку березня 2014 року в нашій країні були проведені шість хвиль часткової мобілізації. Військовозобов’язані, призвані в рамках четвертої хвилі, міняли тих, хто призивався в першу хвилю, п’ята міняла другу, а шоста – третю. Термін ротації кожної з хвиль становив приблизно один рік. Така логіка комплектування військ, за умови продовження конфлікту на сході України, робила сьому хвилю мобілізації цілком прогнозованою. Тим більше обстановку на Донбасі зараз не можна назвати спокійною.

Оголошуючи новий призов, військове відомство, швидше за все, зіткнеться зі старими проблемами. Нагадаємо, що через велику кількість “ухильників” п’ята і шоста черги мобілізації навесні і влітку 2015 проходили зі скрипом. Щоб виконати їх плани, воєнкоми роздавали повістки в найнесподіваніших місцях: на блокпостах при в’їзді в населені пункти, в супермаркетах, на прохідних виробничих підприємств, на вулицях і в громадському транспорті. Незважаючи на всі хитрощі, план шостого етапу мобілізації, який завершився 17 серпня, було виконано лише на 60%. Про це в серпні повідомив представник Генштабу Олександр Правдивець. За його словами, недобір компенсувався за рахунок прийому до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників.

Юрій Карін прогнозує, що і сьома хвиля буде проходити за принципом “хто не сховався – воєнком не винен”. За його словами, головна проблема не в тому, що люди не бажають захищати батьківщину, а в відсутності комунікації між владою і народом: “Влада не пояснює, чому так довго триває перемир’я. Це експертам і залученим фахівцям зрозуміло, що у нас поки немає іншого виходу, окрім як вичікувати. Але через це багато людей сприймають цей конфлікт як війну чиновників, за яких вони не бажають проливати свою кров“, – пояснив Карін.

Він також зазначив, що держава так і не навчилася протистояти інформаційним “вкиданням” противника, за допомогою яких він намагається зірвати мобілізаційні заходи: “Яскравий приклад – це останній фейк про те, що з 1 січня чоловікам нібито буде заборонений виїзд за кордон. Він з’явився майже одночасно з анонсом сьомий хвилі мобілізації. А ми відповідаємо хіба що бігбордами патріотичного змісту, на розміщенні яких відмиваються величезні гроші. Ми як і раніше програємо інформаційну війну”.

Збір військовозобов’язаних “звідусіль потрошку” призводить до того, що на фронті виявляються невмотивовані люди. Як пояснив один з офіцерів, який недавно прибув із зони АТО, у перші три хвилі на фронт прибували добровольці, які старанно вчилися військовій справі. “Нинішній контингент – це люди, яких відірвали від мирного життя і пригнали в окопи під дощ і сніг. Природно, у них відразу сформувалося негативне ставлення до армії, багато з них просто відбувають номер. Я навіть зустрічав людей, що мали за плечима відсидку. Такі приносять з собою не тільки казармову дідівщину, але і “поняття із зони”. Командирам з ними дуже важко. Буває, йдуть в армію заради особистої наживи: заробити гроші, забрати з собою додому яке-небудь майно, яке привозять волонтери“, – розповів офіцер.

За його словами, якість підготовки мобілізованих також залишає бажати кращого. Багато з них вважають, що в армії хтось буде виконувати роботу за них: “Наприклад, заливає траншею дощовою водою. Люди цікавляться: “А чому нам не зробили стоки?”. А тобі хіба самому важко взяти в руки лопату? Цим, до речі, страждають більшість мобілізованих. У добровольців такого не було“.

Призвуть контрактників. Пам’ятаючи про проблеми попередніх хвиль, в Генштабі повністю не розраховують на військовозобов’язаних. За словами Ігоря Воронченко, кількість мобілізованих в сьому хвилю буде “набагато менше 40000”: “Ведуться розрахунки і прогноз комплектування з різних джерел … Зараз ми проводимо заходи щодо укомплектування Збройних сил військовослужбовцями за контрактом. Також зараз проводяться зміни до законів щодо служби в резерві“.

За даними прес-служби Генштабу, в 2016 році на службу в ЗСУ планується залучити від 18 до 20 000 контрактників. Крім того, спікер Генштабу Владислав Селезньов заявив, що військові роблять ставку на власні резерви, агітуючи укласти контракт раніше мобілізованих військовослужбовців. “До 25% людей, які бажають підписувати контракт”, – запевнив Селезньов. Для бажаючих послужити за контрактом приготовлені матеріальні стимули. Так, зарплата контрактника в зоні бойових дій становить 5-7 тис. грн плюс “бойові” виплати. Крім того, для мобілізованих, що підписали контракт, Кабмін встановив одноразову виплату в розмірі 8-10 мінімальних зарплат (від 11 до 13,7 тис. грн). Зокрема, військовослужбовці рядового складу отримають винагороду у вигляді восьми мінімальних зарплат, сержантського – дев’яти, а офіцерського – десяти. Контрактникам також можуть надаватися різні пільги, наприклад у вигляді безкоштовного лікування в санаторіях Міноборони.

У таких умовах експерти припускають, що нову хвилю мобілізації все ж таки вдасться провести. Спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко прогнозував, що вона на 90% буде складатися “з добровольців, які звільнилися після першого року служби”. Такої ж думки дотримується і офіцер Генштабу, який побажав залишитися неназваним. Він припустив, що під час сьомої хвилі військкомати постараються залучити мотивованих добровольців, тих, хто побував в армії під час першої-третьої хвиль мобілізації. “Я думаю, що необхідну кількість людей все-таки вдасться зібрати”, – припустив співрозмовник.

Правда України

The post Сьома хвиля мобілізації, коли вона буде і кого потребують у військах appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Агрохолдинг Кретив був створений для отримання фіктивних кредитів

Креатив

До такого висновку прийшли нові власники агрокомпанії Креатив після завершення аудиту, проте нові акціонери мають намір відродити компанію.

Як випливає з інтерв’ю одного з нових акціонерів Рисбек Токтомушева, аудит показав величезні недостачі і серйозні проблеми з фінансовою документацією за минулі періоди. Аудитори говорять про фальсифікації фінансової звітності, яка подавалася в банки при отриманні кредитів.

Також мова йде про те, що частина кредитних грошей була витрачена не за призначенням. В інтерв’ю йдеться про кримінальну справу, яку було ініційовано за фактом підробки фінансової звітності для банків. Нові акціонери не дають прогнозів про параметри реструктуризації банківського боргу. Також поки незрозуміло як вплине на реструктуризацію факт фальсифікації фінансової звітності за минулі періоди. Безсумнівно, що новій команді чекає дуже важкий шлях. Адже мова йде про борг в 535 млн дол., з яких близько 400 млн припадає на українські держбанки.

Нагадаємо, що в серпні 2015 відбулася зміна акціонерів і менеджменту групи компаній Креатив.

Новими власниками є Артур Гранц, Рисбек Токтомушев і група приватних інвесторів.

Правда України

The post Агрохолдинг Кретив був створений для отримання фіктивних кредитів appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Олександра Кужель пожаліла Андрія Тетерука чи побиття не було

Кужель-Тетерук

Депутат Верховної Ради України (ВРУ) Олександра Кужель відкликала свою заяву з Генеральної прокуратури України проти народного депутата Андрія Тетерук. Про це з трибуни парламенту сказала депутат Ради з фракції “Батьківщина” Алена Шкрум.

Так, парламентарій зачитала звернення Кужель до нардепів. Сама постраждала кілька тижнів перебувала в лікарні зі струсом мозку.

“Я вважаю неприпустимим відволікати увагу і ресурси правоохоронних органів і прокуратури на розслідування вчинку цієї особи (Тетерук, – ред.) проти себе. Тому я відкликаю свою заяву про вчинення злочину з прокуратури. Я відкликаю свою заяву, надаючи право судити і оцінити єдиному судді , який усе бачить і якого неможливо обдурити – Богові, суддя праведний“, – процитувала Шкрум слова Кужель.

Нагадаємо, 5 листопада 2015 року в Раді сталася бійка між народними депутатами: Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляв, що його спровокували. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег. Згодом інцидентом зайнялася Генеральна прокуратура України.

Крім того, в Раді піднімалося питання про відсторонення Тетерука на п’ять пленарних засідань з депутатського залу, але нардепи дану пропозицію не підтримали.

Правда України

The post Олександра Кужель пожаліла Андрія Тетерука чи побиття не було appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Тепер органи влади не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ

державні ЗМІ

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ.

У той же час глава профільного комітету ВР Вікторія Сюмар зазначила, що комітет рекомендує прийняти законопроект з пропозиціями Мін’юсту та викласти окремі статті прикінцевих та перехідних положень в такій редакції: “Офіційні друковані видання, видання Президента України, ВРУ, Кабінету міністрів України, Конституційного суду України , Верховного суду, вищих спеціалізованих судів, центральних органів виконавчої влади, інших держорганів зі спеціальним статусом, які видаються з метою опублікування нормативно-правових актів, рішень та інформації, обов’язковість опублікування якої передбачена законом, при підготовці яких не використовується творча праця журналістів …

Фінансування витрат на підготовку, випуск та розповсюдження офіційних друкованих видань здійснюється за рахунок і в межах коштів, що передбачаються для утримання відповідних центральних органів державної влади“.

Правда України

The post Тепер органи влади не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

Підписано закон, що дозволяє спеціальну конфіскацію майна отриманого злочинним шляхом

спецконфіскація майна

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майну. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, гроші, цінності, у тому числі кошти, що знаходяться на банківських рахунках, на зберіганні в банках або інших фінансових установах, інше майно, передані особою, яка вчинила злочин, передбачений Кримінальним кодексом, третій особі, яка отримала чи набула у підозрюваного, обвинуваченого або засудженої особи майно, отримане злочинним шляхом, безкоштовно або в обмін на суму значно нижче ринкової вартості або знала, або повинна була знати, що мета такої передачі – уникнення конфіскації або спецконфіскації, підлягає спецконфіскації.

У той же час відомості щодо третьої особи повинні будуть встановлені в судовому порядку на підставі достатності доказів.

Крім того, спецконфіскація не застосовуватиметься у разі вчинення особою злочину з необережності.

Як повідомляло агентство, раніше Рада дозволила застосування спеціальної конфіскації до отриманого злочинним шляхом майну.

За прийняття в цілому законопроекту №2541а проголосували 272 депутати при мінімально необхідних 226.

Правда України

The post Підписано закон, що дозволяє спеціальну конфіскацію майна отриманого злочинним шляхом appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here

З 1 січня 2016 року товари з Європи до нас і навпаки, будуть возитися без мита

Україна і ЄС

Зовсім скоро правила торгівлі України з ЄС зміняться. А з ними поміняється і асортимент в наших магазинах. Вже з Нового року в дію вступає економічна частина угоди про зону вільної торгівлі з Європою. Журналісти з’ясували, що нам дасть, а що відбере договір.

Угода почне діяти з 1 січня 2016 р. Це означає, що з цього дня товари з Європи до нас, і навпаки, будуть возитися без стягнення мита. Однак у зв’язку з цим Росія вже заявила про введення заборон на імпорт українських товарів. Правда, поки не ясно, це буде повне табу, як з товарами з ЄС, або високе мито, яка зробить ввезення невигідним.

Експерти нагадують, що Європа відкрила свої ринки для нас в травні 2014-го. Це повинно було допомогти Україні вийти з кризи. В результаті, наші виробники заощадили близько $4 млрд. Тепер наша черга відкрити свої ринки для ЄС.

“Наші мита складають 10% на продукти і 5% – на промтовари, – розповідає економіст Андрій Блінов. – Це означає, що ціна в роздробі на імпорт відразу ж повинна знизитися на стільки ж. Поступово по 1-2% на рік зменшаться і митні мита, які, залежно від виду товару, складають 4-9% (9% – на автомобілі. – авт.). Але враховуючи, що ціни визначаються у валюті, споживач може не помітити здешевлення товарів через девальвацію гривні“.

Блінов вважає, що імпорт їжі не складе значної конкуренції нашої, так як привізні товари все одно виявляться дорожчими. Зате може подешевшати на 10% побутова техніка та оргтехніка. Наприклад, холодильники впадуть в ціні на 600-1000 грн і більше, мобільні телефони – на 150-500.

А ось автомобілі, насамперед старі, не подешевшають, оскільки з 2016 р в Україні заборонено ввезення машин, що не відповідають екологічному стандарту Євро-5, а вони коштують чимало і повинні бути не старше 2010 р роз’яснив нам Олег Назаренко.

За словами Олександра Охріменка, з 1 січня 2016 р тільки почнеться процес створення зони вільної торгівлі з ЄС, який, згідно з текстом угоди, розрахований на 10 років.

“Процес йде з травня 2014 р але дуже повільно, так як ринок ЄС забюрократизований і щоб українцям туди пробитися, треба отримати підтвердження, що їхня продукція відповідає євростандартам. Наші бізнесмени поки не готові, але багато хто вже адаптують техпроцеси – говорить Охріменко. – Реальні результати від асоціації з ЄС ми зможемо оцінити не раніше ніж через 10 років“.

Правда України

The post З 1 січня 2016 року товари з Європи до нас і навпаки, будуть возитися без мита appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

your ad here