Daily: 11/19/2015

Попади хабарнику в рило – Володя Парасюк започаткував новий вид люстрації

дай хабарнику в рило

Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк вдарив на засіданні антикорупційного комітету представника СБУ Василя Пісного.

Спершу між депутатом та генералом СБУ виникла словесна суперечка.

В її ході Пісний заявив Парасюку, що зробив для Майдану, можливо, і більше ніж сам він. Після цих слів Парасюк вдарив Пісного ногою в голову.

Правда України

your ad here

Винайдено новий спосіб грабувати банки, коли гроші на картці шахрая постійно поновлюються

АТМ-реверс

Хакери винайшли новий спосіб крадіжки коштів з банків. Вони зуміли викрасти 250 млн руб. з п’яти фінустанов, спустошуючи їх банкомати.

Новий вид шахрайства в 2015 році виявила компанія, яка займається розслідуванням кіберзлочинів. Зловмисники використовували банкомати, тому ця схема отримала назву «АТМ-реверс», або «зворотний реверс». В описаній схемі злочинець отримував у банку неіменну картку, вносив на неї через банкомат від 5 тис. до 30 тис. руб., а потім в тому ж банкоматі їх знімав і отримував чек про проведену операцію.

Далі шахрай відправляв чек своєму спільникові, який мав вилучений доступ до заражених вірусом POS-терміналів, як правило, перебували за межами Росії. Через термінали за кодом операції, зазначеному в чеку, спільник формував команду на відміну операції зі зняття готівки: на терміналі це виглядало, наприклад, як повернення товару. У результаті скасування операції баланс картки відновлювався миттєво, і у зловмисника була видана готівка на руках і колишній баланс карти. Злочинці повторювали ці дії до тих пір, поки в банкоматах не закінчувались гроші.

В результаті цих дій постраждали п’ять великих російських банків: всього злочинці викрали 250 млн руб., але потенційний збиток криміналісти оцінили в 1,12 млрд руб. Запобігти наступним спробам розкрадань банкам вдалося після розробки та впровадження захисних систем спільно з платіжними системами Visa і MasterCard.

«Описана схема, швидше за все, використовувала уразливість в картковому процесинговому центрі банку-емітента, який при операції скасування перевіряв не всі дані. Додаткова перевірка могла б виявити, що гроші видаються в одній країні, а операція скасовується в іншій. Злочинці могли виявити цю вразливість і скористатися нею», – пояснює представник великого банку.

Правда України

your ad here

Міністр інфраструктури України готовий ризикувати життями українців під час польотів в Шарм-ель-Шейх

Міністр інфраструктури України

Міністерство інфраструктури України в даний час не бачить доцільності в припинення польотів в Шарм-ель-Шейх, повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

“Все авіакомпанії посилили заходи безпеки. У разі якщо рівень ризиків зросте, то ми невідкладно приймемо рішення про заборону польотів”, – сказав він в ході брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що інспектор Державіаслужби України вивчив рівень безпеки в аеропорту Шарм-ель-Шейха і визнав його достатнім.

Його звіт, за словами В.Шульмейстера, буде переданий до Міністерства закордонних справ України.

Перший заступник міністра інфраструктури зазначив, що також були вислані листи авіавладі Єгипту про ризики польотів над Синайським півостровом і їх відповідь полягала в твердженні про невисоких руських таких польотів.

В.Шульмейстер нагадав, що в даний час заборонені польоти через аеронавігаційну точку PASOS.

Раніше повідомлялося, що літак А321 авіакомпанії “Когалимавіа”, що виконував рейс з Шарм-Ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на півночі півострова Синай поблизу міста Ель-Аріш. Всі 224 людей, що знаходилися на борту, загинули.

Національне бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними судами (НБРГА) України на початку листопада вирішило направити свого експерта для розслідування цієї авіакатастрофи, оскільки серед загиблих були громадяни України. У той же час на відміну від ряду інших країн Київ не припиняв польоти до Єгипту, лише заборонивши планувати польоти через Синайський півострів.

Правда України

your ad here

Названі прізвища вбивць Героїв на Майдані і вулиці Інститутській в 2014 році

Герої

Під час Євромайдану у Києві на вулиці Інститутська 20 лютого 2014 року 49 осіб загинуло, поранено 157, з них 68 отримали саме вогнепальні поранення.

Про це під час прес-конференції в Києві начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

“Саме застосування вогнепальної зброї проти демонстрантів не мало жодних підстав, було зроблено за вказівкою керівництва держави, щоб довести задум про придушення акцій протесту до кінця”, – сказав він.

За його словами, встановлено безпосередній спецпідрозділ, спецроту київського Беркуту, бійці якої застосували вогнепальну зброю. Їм інкриміновано убивство 39 осіб на Інституській, жоден із яких не був озброєний і не ставновив загрози.

Також є дані щодо причетності цього спецпідрозділу ще до 7 вбивств та 48 вогнепальних поранень на Інститутській.

Повідомлено про підозру щодо організації цих подій Януковичу, Захарченку, Ратушняку, керівництву київської міліції Мазану, Федчуку, керівництву київського Беркуту – Кусюку, одному із його заступників, а також командиру і бійця спецпідрозділу спецроти Беркут – Садовник та 22 його підлеглих.

Стосовно 2 із цих бійців, які заарештовані, обвинувальний акт направлено до суду, де його розглядають. Ще двоє бійців спецроти та заступник Кусюка перебувають під вартою. Слідство по них триває.

Горбатюк також повідомив, що підозрюються командири взводу Мельник і Чумак, заступник командира взводу Проноза, бійці Рябошапка, Шафаренко, Шпильовий, Цвігун, Псарьов, Шабаш, Панченко.

Підозрюють також Зарицького, Тарануху, Трепачова, Горбика, Кравця, Владику, Макарця, Кишканя.

Горбатюк закликав всіх, хто знає про місцезнаходження цих людей, повідомляти правоохоронним органам.

При цьому він зазначив, що наразі по трьох особах не зібрано достатньо даних, які дозволили б стверджувати, що до цих вбивств причетний той чи інший особа або підрозділ.

За його словами, наразі немає безпосередньо відео розстрілу або свідків, що дало б можливість встановити, з якого місця або якого підрозділу здійснили вбивство.

Як відомо, екс-командир “Беркуту” Дмитро Садовник зник у жовтні минулого року. Його оголосили у розшук.

Наразі у цій справі здійснюється суд над двома бійцями “Беркуту” Павлом Аброськіним і Сергієм Зінченком, вони перебувають під вартою.

Також під домашнім арештом перебуває екс-командир роти “Беркута” Михайло Добровольський, підозрюваний у незаконному затриманні активістів Автомайдану.

Правда України

your ad here

Дегенерати янукович, захарченко, ратушняк, якименко, тоцький, мазан, федчук, шуляк та інші вбили понад сотню українців

банда януковича

18 лютого 2014 року тодішня влада за вказівкою Віктора Януковича почала реалізацію плану з остаточного розгону Майдану. Про це розповів начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк на прес-конференції у Києві в четвер.

“Було створено штаб так званої “антитерористичної операції”… Для того, щоб максимально і повномасштабно завершити цю операцію і мінімізувати можливість підтримки людей, було припинено рух метро, відключено частково електроенергію, відключено окремі телеканали”, – зазначив він.

“План передбачав тиск силових органів із застосуванням спецзасобів, техніки, водометів, БТРів, мисливських набоїв, витіснення з Інститутської, Хрещатика зі сторони Європейської площі, захоплення (будинку) Профспілок. Ці дії мали призвести до того, що протестувальники мають переміщуватися з Майдану вище на Михайлівську площу, де в той час перебували “тітушки”, які були озброєні, в тому числі спецзасобами та зброєю МВС, які мали розсіювати протестувальників і розганяти їх із застосуванням вогнепальної зброї”, – зазначив Горбатюк

Ці події тривали з 19-ї години 18 лютого. Після цього тодішні голови СБУ й МВС “виступили з ультиматумом, яким попередили, що будуть здійснюватися насильницькі дії, давши час на залишення площі”, зазначив Горбатюк

“Ці дії були незаконні, це підтверджується матеріалами провадження”, – сказав представник ГПУ.

“За результатами таких дій правоохоронців тієї ночі загалом отримали тілесні ушкодження 206 осіб, із них 16 загинули. При цьому 11 осіб отримали вогнепальне поранення саме від мисливських набоїв і загинули, а 55 осіб отримали вогнепальне поранення”, – повідомив Горбатюк

Представник ГПУ заявив, що вказівку на силові дії давав колишній президент Віктор Янукович.

“Ці вказівки виконували ті ж самі особи, причетні до інших злочинів (проти Майдану): колишній міністр Захарченко, його заступнк Ратушняк, свою активну участь також приймали керівники СБУ – екс-голова СБУ Якименко, його перший заступник і керівник антитерористичного центру Тоцький, керівник СБУ у Києві та Київській області, керівники київської міліції Мазан, Федчук, керівники “Беркуту” Києва, а також командувач Внутрішніх військ Шуляк”, – сказав він.

Горбатюк наголосив, що керівництво держави чітко усвідомлювало наслідки своїх дій, відтак умисно було завдано шкоди не лише протестувальникам, а й загинули правоохоронці.

Правда України

your ad here

Дегенерат ставицький зняв арешт зі свого офісного центру через продажний печерський суд

ставицький

Суд зняв арешт з офісного центру по вулиці Шота-Руставелі 31-г, зареєстрований на кіпрську компанія “N.A. Welidara Limited”. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 9 листопада.

У 2005 році це приміщення купила Олена Ставицька, дружина Едуарда Ставицького, який очолював міністерства екології та енергетики і вуглепрому в часи президента Віктора Януковича, а раніше був головою НАК “Надра України”.

Після втечі Януковича у березні 2014 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти топ-чиновників з оточення біглого екс-президента за фактом відмивання доходів і заволодіння державним майном в особливо великому розмірі. У цій справі фігурує, зокрема, Едуард Ставицький.

7 травня 2015 року Головне слідче управління Генпрокуратури через суд наклало арешт на будинок на вул.Шота-Руставелі 31-г.

Однак ще в жовтні 2014 року – через півроку після Майдану і втечі Ставицького з України – Олена Ставицька продала цей будинок кіпрській компанії “N.A. Welidara Limited” за 51,56 млн гривень. Відтак ця кіпрська компанія звернулася до суду щодо зняття арешту, оскільки вважає себе добросовісним набувачем майна.

Представники ГПУ проти цього позову заперечували і стверджували, що офісний центр дружиною Ставицького відчужений з метою уникнення арешту і конфіскації.

Однак суд вирішив, що арешт майна необхідно скасувати. Суд вирішив, що слідчий ГПУ у клопотанні про накладення арешту надав суду необ’єктивні дані. Зокрема, у клопотанні сказано, що Олена Ставицька купила будинок у 2013 році.

Тоді як з’ясовано, що майно вона придбала у 2005 році, тобто до вчинення кримінального правопорушення, що інкримінується її чоловікові, а у 2013 році Олена Ставицька переоформила свідоцтво про право власності.

Крім того, слідчий підтвердив суду, що не встановив зв’язку між новим власником будинку “N.A. Welidara Limited” та Едуардом Ставицьким як бенефіціаром компанії. Договір купівлі-продажу будинку фіктивним не визнавався.

“N.A. Welidara Limited” зареєстрована на Кіпрі в листопаді 2013 року. На суді її представляла адвокат Меркулова Л.А.

Також у ЗМІ повідомлялося, що Печерський суд зняв арешт з автомобілів тещі Ставицького Валентини Ушакової. Йдеться про дві машини – BMW 645CI 4398 (2014 р.в., сірого кольору) і Ferrari FF (2013 р.в., чорного кольору).

61-річна Ушакова повідомила суду, що не проживає разом із сімейством свого зятя – Едуарда Ставицького, не веде з ними спільного господарства, а має власні джерела доходів, з яких могла купити ці автомобілі. Крім того, їй не оголошено підозру в рамках кримінального провадження, по якому накладено арешт.

З ухвали також відомо, що теща Ставицького кілька років поспіль декларувала мільйонні доходи. У 2006 році вона отримала 10,70 млн гривень від продажу нерухомості, у 2007 році – 7,05 млн гривень від продажу нерухомості, у 2012 році – 10,98 млн гривень, у 2013 році – 29,12 млн гривень, основна сума з яких отримано від операцій банківських установ.

Правда України

your ad here

Українська влада продовжує практику використання крутих автомобільних номерів

автомобільні номери

Списки автономерів, які належать вищим органам влади України:

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ:
АА0001ВР-АА0500ВР
АА1001ВР-АА1500ВР

АПАРАТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ:
АА0001КА-АА0300КА
АА0001КІ-АА0100КІ

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ:
АА0001КМ-АА0100КМ
АА3301КА-АА3400КА
АА3301КІ-АА3400КІ
АА3301КК-АА3400КК
АА3301ІІ-АА3400ІІ

МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ:
АА9901КА-АА9999КА

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ СПРАВАМИ:
АА0001АА-АА1000АА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ:
АА8000АА-АА8400АА

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ:
АА4401КА-АА4500КА

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ:
АА9901ВВ-АА9999ВВ

ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ:
АА0001ВС-АА0100ВС

КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД УКРАЇНИ:
АА7000КС-АА7050КС

Сукупно всього номерів заброньовано за Верховною Радою – 1000 штук і парламентською апаратом – 400 номерів.

За президентським Держуправлінням справами значиться серія на тисячу номерів.

Кабінет міністрів – п’ять серій на 500 номерів, Київська міськдержадміністрація – одна серія на 400.

По сто номерів заброньовано за Нацбанком, Міністерством закордонних справ, Верховним судом та Управлінням держохорони. Конституційному суду виділено 50 номерів.

Правда України

your ad here

Кривавому карлику путіну доведеться самому нюхати свої гази, бо Китай відмовляється

путін

Заяви керівництва “Газпрому” про те, що база домовленостей по “східному маршруту” постачань російського газу в Китай допоможе швидко домовитися по “західному”, не отримали підтвердження. Сторонам потрібно шукати нову модель співпраці після обвалу світових цін на нафту.

Про це йдеться в протоколі 19-го засідання міжурядової російсько-китайської комісії з енергетичного співробітництва.

“Сторони підтримують продовження активних консультацій між ПАТ” Газпром “і КННК (CNPC. – Ред.) для поновлення моделі співпраці в нових економічних умовах і якнайшвидшого досягнення домовленостей”, – йдеться далі в протоколі.

Угоду про основні умови поставок газу з РФ до Китаю по “західному” маршруту було підписано 8 травня поточного року “Газпромом” і CNPC.

Нагадаємо, раніше “Газпром” і китайська CNPC затягнули на невизначений термін підписання контракту по газопроводу “Алтай” (“Сила Сибіру-2”). Причиною цього є як економічні проблеми в КНР, так і розбіжності між двома компаніями.

Правда України

your ad here

Лідерами за приростом заробітної плати в Україні є фахівці сфери IT і медики-фармацевти

зарплата

Аналітики порівняли середні заробітні плати восени 2014 і 2015 року. З представлених професійних сфер тільки в сільському господарстві зарплати цього року відстали від торішніх. В інших сферах присутній, хоч і мінімальний, але позитивний тренд.

Лідерами за позитивним приростом заробітної плати, якщо говорити про процентне прирості, є медики, фахівці у сфері туризму та студенти. Якщо ж говорити про суму в гривнях то, звичайно, лідерами за приростом є фахівці сфери IT (найімовірніше, за рахунок курсової різниці, ніж через абсолютний прирост), потім – медики-фармацевти (багато іноземних роботодавців, частина бюджетуються в іноземній валюті або в прив’язці до поточного курсу).

Додалися зарплати у будівельників – очевидно, галузь потихеньку адаптувалася до нинішніх складних умов взагалі і постійних змін всередині сфери. У плюсі ​​також фахівці у сфері адміністративного персоналу.

Загалом, ситуація з заробітною платою не настільки сумна – багато компаній провели перерахунок заробітної плати. І, хоча підвищити зарплату пропорційно курсу долара / євро або відсотка інфляції вдалося не всім компаніям, позитивний тренд в заробітній платі все ж таки присутній.

Правда України

your ad here

Уряд врешті зрозумів, що мільярди гривень виділені на науку не приносять жодної користі

наука

Прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що мільярди гривень, що виділяються з державного бюджету на наукову та дослідницьку діяльність, пропадають, бо немає практичних результатів наукових досліджень. На засіданні уряду Яценюк звернув на це увагу міністра освіти Сергія Квіта.

“В принципі, ситуація зовсім непрозора. Мільярдні кошти, які виділяються на наукові дослідження, просто пропадають, тому що ми не бачимо реальних, практичних результатів цих досліджень”, – сказав Яценюк.

Яценюк підкреслив, що, готуючи бюджет-2016 уряд буде уважно дивитися “на ефективність витрачання мільярдів гривень, і реальні це наукові дослідження, чи це все макулатура, яка скупчилася протягом останніх двох десятків років”.
Він попросив Квіта пояснити науковим установам та академіям механізм залучення грошей.

Правда України

your ad here