За час блокади Криму її учасники не пустили на півострів 4 фури з продукцією Roshen

Roshen

За час «продовольчої» блокади Криму її учасники не пустили на півострів 4 фури з продукцією компанії Roshen. Про це в інтерв’ю заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Повірте, серед фур, які ми розвернули, були ті, на яких великими літерами було написано «Рошен». У перші дні таких фур було чотири», – заявив він.

Відповідаючи на питання про те, чи намагалася Адміністрація президента перешкодити проведенню блокади, Чубаров відповів, що жоден представник української влади, включаючи президента України Петра Порошенка, не висловлював «категоричного заперечення».

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим до тих пір, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading