Daily: 08/15/2015

Бойовики коломойського погрожують українському держслужбовцю фізичною розправою і вбивством

Укртранснафта

Начальник кременчуцької філії “Укртранснафти” (Придніпровські магістральні нафтопроводи) Віталій Величко заявив про загрозу вбивства. Про це він повідомив журналістам, передає кореспондент ПравдаUA.

За його словами, заяву про погрози він подав у Кременчуцький міськвідділ міліції.

“З 3 серпня по сьогоднішній час з натовпу, яка проводить мітинг під стінами філії “Укртранснафти”, на мою адресу надходять погрози фізичної розправи, у тому числі вбивства. Їм поставлена мета відправити мене на лікарняний… Вони шукають, де мене знайти, і як тільки мене нейтралізують, закінчать свій мітинг”,- сказав Величко.

Він також підкреслив, що на сьогодні немає приводів працівникам охорони “Укртатнафти” проводити мітинги під філією, так як нафта на завод надходить відповідно до укладених контрактів.

Нагадаємо, з 3 серпня кременчуцьку філія “Укртранснафти” заблокували намети на вхід і вихід, навколо знаходиться охорона і люди в спецодязі НПЗ. Працівники компанії “вимагають покарати винних”.

Правда України

your ad here

Автомобіль Subaru посольства США в Україні згорів у центрі Києва

посольство США

Автомобіль Subaru з номерним знаком DP002053 загорівся близько 19:25. Одночасно із загорянням авто на місце події прибули співробітники патрульної поліції Києва. Близько 19:30 прибули співробітники пожежної служби, які протягом 5 хвилин ліквідували загоряння автомобіля.

“Це машина посольства США”, – повідомили співробітники посольства, що прибули на місце події близько 19:45.

Разом із ними прибув водій автомобіля, що загорівся.

“Я просто їхав, і він (автомобіль) раптово загорівся”, – повідомив він.

Інші подробиці події ні водій, ні співробітники посольства не повідомили. Патрульна поліція і співробітники посольства встановлюють причини події. Постраждалих у результаті загоряння автомобіля немає.

Правда України

your ad here

95 років тому героїчні польські воїни розбили москальсько-комуняцьку орду під Варшавою

польські солдати

У Польщі відзначили День польської армії. Дата цього свята приурочена до річниці битви з Червоною армією під Варшавою в 1920 році, перемога поляків у якій врятувала їх від панування більшовицької Москви.

Як повідомляє наш кореспондент, тисячі людей зібралися в центрі Варшави, щоб подивитися на польські, американські та канадські війська, які взяли участь у головній частині святкових заходів – параді на честь Дня польської армії.

«Сьогодні ми відзначаємо радісне свято перемоги Польщі – 95-річчя великої Варшавської битви, в якій польські солдати мужньо і незалежно від свого походження зупинили більшовицьке нашестя не тільки на Польщу, а й на Європу», – сказав, приймаючи парад, президент Польщі Анджей Дуда.

Головнокомандувач говорив про необхідність модернізації та посилення польської армії, а також ще тіснішу співпрацю з союзниками по НАТО.

У параді взяли участь близько 1600 солдатів, сотні одиниць бойової техніки, у тому числі літаки і вертольоти.

Перший такий військовий парад у вільній Польщі був організований у 2007 році з ініціативи тодішнього президента Леха Качинського.

Тим часом, як наголошують польські історики, у масовій свідомості росіян дата 15 серпня 1920 року відсутня, оскільки вона не вписувалася в старанно створювану в СРСР легенду про непереможність Червоної армії.

Радянсько-польська (а в польській історіографії «польсько-більшовицька») війна 1919–1921 років закінчилася тимчасовою відмовою керівництва ленінської Росії від планів поширення «світової революції» на країни Центральної і Західної Європи. Про це, як відзначають у Польщі, в нинішній Європі практично ніхто не пам’ятає.

Правда України

your ad here

Історія успіху або як стати директором інтернет-корпорації з $16-мільярдним прибутком

IT

Несподіване оголошення про реструктуризацію Google піднесло до зеніту слави Сундара Пічаї. Кар’єрний злет «маломовного, боязкого і ввічливого» індійця на вершину інтернет-корпорації із $66-мільярдним виторгом і $16-мільярдним прибутком стане однією з найяскравіших історій успіху в технологічному секторі.

Співзасновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін вирішили передати кермо влади своєї корпорацією Сундару Пічаї, оскільки вони отримують задоволення від процесу роботи з ним.

До того ж, Сундару Пічаї вдалося вразити засновників Google своєю відданістю компанії, баченням перспектив її розвитку та успіхами на попередній посаді директора із продуктів у Google. Про це написав у своєму блозі Сергій Брін.

Сундар Пічаї став другим індійцем, що очолив у США технологічну компанію «великої трійки». 2014 року 46-річний представник Індії Сатья Наделла змінив на посту глави корпорації Microsoft Стіва Балмера і змінив її курс у напрямі мобільних і хмарних технологій.

Сходження ще одного індійця на вершину гігантської компанії надихне мільйони молодих людей, показавши, що еволюція від «книжкового хробака» до впливового боса не випадковість, а закономірність. Історія життя Сундара Пічаї стане потужним прикладом втілення американської мрії.

Сундар Пічаї народився й здобув шкільну освіту в 4-мільйонному індійському місті Ченнаї. Мати до народження сина працювала стенографісткою, а батько – інженером-електриком. Сім’я жила у двокімнатній квартирі, і в них не було ні автомобіля, ні навіть телевізора. Нерідко, коли потрібно було кудись поїхати, всі четверо залазили верхи на скутер.

У Сундара Пічаї не було окремої кімнати, спав він у вітальні разом із молодшим братом. Показово, що у своєму класі він не вважався найкращим учнем, а був лише третім у рейтингу успішності, але, очевидно, найбільш цілеспрямованим і старанним. Шкільні приятелі пам’ятають його «тихим, старанним і що багато читає».

«Він намагався постійно тримати усмішку на обличчі, і був із тих, кого називають «книжковими хробаками». Одного разу я припустив, що побачу його у США. Але я ніколи б не подумав, що цей сором’язливий хлопчик зможе коли-небудь стати главою великої компанії. Це велика честь і гордість для нас, що людина з наших дворів стала лідером величезної корпорації», – говорить співробітник заводу BMW у Ченнаї, який навчався із Сундаром Пічаї в одній школі.

1993 року Сундар Пічаї отримав диплом інженера-металурга в технологічному інституті індійського міста Харагпур. Після цього він продовжив навчання у США, закінчивши спочатку магістратуру Стенфордського університету, де вивчав матеріалознавство й фізику напівпровідників, а потім Вортонську школу бізнесу.

Переліт Сундара Пічаї у США ліг важкою ношею на плечі його сім’ї. Батькові не вдалося взяти кредит, щоб придбати квиток, і йому довелося виділити $1000 із сімейних заощаджень. «Мої батько й мати зробили те, що робили багато батьків у той час. Вони пожертвували частиною свого життя й більшою часткою своїх заощаджень, щоб їхній син здобув добру освіту», – згадує Пічаї.

Завершивши навчання 2002 року і трохи попрацювавши консультантом у компанії McKinsey, Сундар Пічаї у квітні 2004 року приєднався до Google. Йому довірили браузерний напрям.

2005 року команда Сундара Пічаї випустила панель інструментів для Firefox. А 2008 року він курирував запуск браузера Google Chrome, після чого був призначений віце-президентом Google. Надалі Пічаї відповідав за розробку операційної системи Chrome OS, хмарного сховища Google Drive і мобільної платформи Android.

2011 року власники Google показали, що високо цінують Сундара Пічаї, виділивши йому пакет акцій компанії вартістю $50 млн. За чутками, його хотіли переманити до себе корпорації Twitter і Microsoft.

За словами виконавчого директора компанії Jive Software Тоні Зінгейла, у ділових переговорах Сундар Пічаї, будучи директором Google, виявляв «разючу проникливість і прямоту», завжди зберігаючи свій імідж «тихої і вдумливої людини».

Сундар Пічаї стане одним із найбільш м’яких і політкоректних керівників на верхівці технологічної індустрії, де багато CEO – зарозумілі й бундючні. Чи допоможе це Google в укладанні вигідних угод – покаже час.

Зрозуміло одне: перебування тихого інтелектуала на високій посаді принесе безсумнівну користь, оскільки він слугуватиме для молодих людей наочним доказом того, що навіть будучи іммігрантом без стартового капіталу, можна досягти успіху завдяки власним талантам і старанню.

Правда України

your ad here

Волокноподібні світлодіоди тепер можна вшивати безпосередньо в фабричну тканину для одягу

світлодіоди

Вчені з Корейського науково-технічного інституту (KAIST) розробили волокноподібні світлодіоди, які можна вшивати або вплітати безпосередньо в саму фабричну тканину для одягу.

“Наше дослідження стане відправною точкою в розвитку технології волоконних світловипромінюючих діодів, які в майбутньому стануть одним з основних елементів в фабричній тканині. Ми сподіваємося, що зможемо полегшити і прискорити вихід м’яких дисплеїв, які можна носити, на ринок”, – сказав професор Чой, керівник наукової групи з Школи електричної інженерії при KAIST.

Виробництво нових світлодіодних ниток інженери почали з волокна поліетилентерефталату, яке вони кілька разів занурили в розчин з провідного органічного полімеру PEDOT: PSS (полі-3,4-етилендіокситіофен) і полістиролсульфонату, а потім протягом півгодини висушували при температурі 130 градусів Цельсія.

Після цього матеріал знову помістили в жовтий розчин, але вже з органічного полімеру, що формує LED- і OLED-світлодіоди. Знову висушили отриманий матеріал і покрили нитки складом з фториду літію/алюмінію (LiF/Al).

За словами інженерів, даний процес є більш ефективним методом нанесення світлодіодних матеріалів на маленькі циліндричні структури, в порівнянні з будь-яким методом термообробки.

Як говорять учені, ретельний контроль швидкості витягання волокна з розчину дозволяє контролювати товщину осадження аж до сотих тисячних частки нанометра.

Дослідники впевнені, що розроблений ними метод виробництва волоконних світлодіодів здатний прискорити комерціалізацію дисплеїв, які носяться, так як цей процес можна автоматизувати і зробити його порівняно дешевим.

В даному випадку налагодити масове виробництво волоконних світлодіодів буде так само просто, як і сьогоднішнє виробництво нейлонового або поліетиленового волокна.

Правда України

your ad here

За шість місяців 2015 року блокувальники реклами відключили оголошень на $20 млрд

інтернет-реклама

За перші шість місяців 2015 року блокувальники реклами відключили оголошення на загальну суму $20 млрд, а загальна кількість користувачів систем блокування досягло 198 млн осіб.

У другому кварталі 2015 року кількість користувачів блокувальників реклами виросла на 41% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

В даний час системами блокування користуються близько 77 млн ​​користувачів на місяць в Європі і 45 млн на місяць – у США, йдеться у звіті компаній Adobe і Pagefair.

Велика частина користувачів блокувальників припадає на браузер Chrome – близько 126 млн користувачів щомісяця (зростання на 51% за рік). Аудиторія користувачів блокувальників на Firefox виросла на 17% (до 48 млн користувачів щомісяця), на Safari – на 71% (до 9 млн).

В даний час 98% аудиторії блокувальників користуються ними з десктопів. З мобільних пристроїв близько 40% блокувань надходить від користувачів Firefox – до кінця другого кварталу 2015 року системами блокування користувалися 16% користувачів цього браузера. Втім, ситуація може змінитися після виходу iOS 9, в якій можна буде створювати власні блокувальники, попереджають аналітики.

Правда України

your ad here

Що потенційному покупцеві нерухомості в Україні слід з’ясувати у забудовників

забудовники

Зараз на ринку нерухомості України вистачає недобросовісних забудовників. Деякі будкомпанії становлять собою фінансові піраміди, інші ж просто пропонують нерухомість, ціна якої не відповідає якості.

Перш, ніж вкладати свої гроші в сумнівні житлові комплекси, потрібно як слід перевірити інформацію про забудовника і про саму новобудову аж до будматеріалів.

Що потенційному покупцеві слід з’ясувати у забудовників:

– Чи є у будкомпанії право власності або орендний договір на ділянку, де будують об’єкт. Така інформація відноситься до розряду відкритої, так що забудовник зобов’язаний її надати.

– Цільове призначення і термін оренди земельної ділянки. Найчастіше найменший термін оренди – це 5 років. Якщо забудовник стверджує, що впорається за менший час, не довіряйте, адже вкрай складно вкластися в 2-4 роки, починаючи об’єкт з нуля – проект, його узгодження і будівництво.

– Чи відповідає проект об’єкта містобудівним нормам міста.

– Чи є у бюро, яке займалося проектом будинку, дозвіл і сертифікат.

– Чи вказана в інвестиційних договорах відповідальність забудовника за варіювання терміну здачі будинку в експлуатацію.

Також покупцеві слід ретельно перевірити всі нюанси установчих документів будкомпанії.

У пакет документів повинні увійти свідоцтво про внесення до державного реєстру юросіб, декларація про початок ведення будівництва або дозвіл на будівництво; позитивний експертний звіт щодо проекту та документи з міської ради, що підтверджують присвоєння адреси, якщо будинок вже введений в експлуатацію.

Правда України

your ad here

Чи будуть наступні хвилі часткової мобілізації у 2015 році

мобілізація

До завершення шостої хвилі часткової мобілізації залишилося всього нічого. Як заявляли в Генеральному штабі на початку 2015 року, шоста хвиля має стати завершальною в 2015 році, а сьома хвиля не передбачена.

Журналісти вирішили дізнатися, як проходить поточна хвиля мобілізації й чи існує ймовірність того, що вона буде не останньою в цьому році.

Шоста з початку військових дій на Донбасі і третя в 2015 році хвиля мобілізації стартувала 19 червня і закінчиться 17 серпня. Всього в 2015 році провели три етапи мобілізації з розрахунку призвати на військову службу близько 60 тис. осіб. В рамках шостої хвилі мобілізації повинні бути призвані приблизно 25 тис. осіб, які замінять в зоні бойових дій тих, хто потрапив туди в ході третьої хвилі мобілізації в 2014 році.

Мобілізаційний план до кінця не виконаний, розповів офіцер прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України підполковник Олексій Мазепа.

“На даний момент заходи шостої черги часткової мобілізації повністю організовані, але є певні відставання від планових показників. Краще працюють місцеві органи виконавчої влади та військові комісаріати Вінницької, Луганської, Хмельницької, Житомирської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Гірше – Закарпатська та інші області”, – повідомив Мазепа.

При цьому, в Генштабі не конкретизують ступінь відставання від мобілізаційного плану.

На початку року планувалося, що шоста хвиля мобілізації цього року стане завершальною, проте в Генштабі допускали проведення у разі необхідності додаткових черг мобілізації.

Однак, як розповів Олексій Мазепа, на даному етапі сьомої хвилі мобілізації не буде.

“На даний момент про це мова не йде. Наказ на мобілізацію віддає президент України, Верховний Головнокомандувач. На початку цього року був виданий указ, згідно з яким у нас на цей рік було заплановано три черги часткової мобілізації”, – сказав Мазепа.

Однак, ситуація може змінитися в разі ескалації конфлікту на Сході, вважає військовий експерт, заступник начальника Генерального Штабу 2006-2010 рр. Ігор Романенко.

“Я не відкидаю такий підхід, якщо далі пройде інтенсифікація ведення бойових дій”, – сказав він.

Романенко підкреслив, що в останні дні інтенсивність бойових дій на Донбасі зростає, а разом з ними і можливість проведення ще однієї хвилі мобілізації.

“Вона не планувалася раніше, але … якщо є фактичні зміни на війні, то потрібно адекватно реагувати”, – зазначив він.

З такою думкою згоден і президент Атлантичної Ради України, генерал-майор у відставці Вадим Гречанінов. На його думку, проведення сьомої хвилі мобілізації буде залежати від обстановки в зоні бойових дій на Донбасі.

“Я думаю, що буде (оголошена сьома хвиля мобілізації – Авт.). Це залежить від того, як у нас будуть справи на фронті і як буде політика вестися, як буде Захід реагувати. Тут багато факторів”, – сказав Гречанінов.

Тим часом в Україні в черговий раз задумалися про введення контрактної армії. Однак, як вважає Ігор Романенко, на сьогоднішній день замінити мобілізацію служба за договором зможе лише в тому випадку, якщо бойові дії на Донбасі будуть неінтенсивними.

“Якщо рівень (інтенсивності бойових дій – Авт.) досить низький або середній – то можна виходити так. А якщо повномасштабна війна, наприклад, з росіянами – то ми повинні залучати весь свій мобілізаційний ресурс”, – вважає Романенко.

При цьому, експерт упевнений, що перехід на контрактну армію дозволить вирішити певні проблеми обороноздатності країни. Зокрема, і економічні, і проблеми із забезпеченням, і втрату досвідчених бійців, які після року служби звільняються, а на їхнє місце приходять ті, яких потрібно навчити і забезпечити всім необхідним.

На думку Романенка, заяви глави МВС Арсена Авакова і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про перехід на контрактну армію, а також озвучена Генштабом заява про те, що потрібно забезпечити можливість підписувати контракт від півроку і більше, свідчать про те, що військове і політичне керівництво намагається знайти вихід із ситуації, яка склалася на сьогодні в Україні.

При цьому експерт зазначив, що формування контрактної армії – питання декількох років.

Правда України

your ad here

75 євро коштує обійти тримісячні черги за візою в консульствах європейських країнах

візи

У консульствах Чехії, Польщі та Угорщини складніше отримати візу через черги, які можна обійти за допомогою хабара.

Обійти тримісячні черги в консульствах в найближчих до України європейських країнах коштує 75 євро. Країни, які закликають Україну подолати корупцію, самі її використовують у візовій сфері.

Про це розповів президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу України Олександр Новиковський.

За словами президента АЛТУ, загалом напрямки відпочинку українських туристів цього літа в порівнянні з минулим роком залишилися незмінними.

При цьому експерт відзначив істотне падіння європейського туризму і справа тут не в ціні на тури, а в труднощах, які виникають з отриманням віз.

“Падіння європейського туризму є. При цьому негативну тенденцію по відношенню до українських туристів проявляють консульства Чеської Республіки, Польщі та Угорщини. Це три країни, які на сьогоднішній день знаходяться в максимально складному просторі для наших громадян”, – прокоментував О.Новиковський.

Він припустив, що складнощі з оформленням віз не викликані побоюванням хвилі міграції, а скоріше корупційними схемами.

“Швидше за все справа в корупційних схемах, які налагоджували роками. Тому що такі напрямки в Європі, як Італія, Франція, Португалія, Іспанія – вранці заніс документи, через 3-4 дня вже забираєш. При цьому в Чехію – записатися просто неможливо. Польща – теж, записуватися треба на три місяці вперед. А от при наявності хабарів, можна записатися на будь-яку дату, без черги. Організовуються бізнес-лаунж, які за 75 євро пропонують отримати візу без черги. Тобто це ті люди, які вчать нас відмовлятися від корупції, будують на території нашої держави корупційні схеми”, – висловив свою позицію експерт з туризму.

Загалом, цього літа українці продовжують їхати у відпустку в Карпати і на пляжі Одеської та Херсонської областей.

“Якщо говорити про український туризм, то це переважно Карпатський регіон, і морський відпочинок в Одеській, Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях”, – підкреслив він.

Він додав, що після українських морських курортів популярним напрямком пляжного відпочинку серед наших туристів є Болгарія.

Крім цього він додав, що тури в Ізраїль на вересень вже розкуплені, а Туреччина в цьому році знизила ціни на свій відпочинок, що теж приваблює туристів.

Однак літній сезон ще триває, тому підсумок щодо витрат і кількості українських туристів на різних популярних курортах можна буде дізнатися вже восени.

Правда України

your ad here