Daily: 08/14/2015

В США продовжено на добу фінальний раунд переговорів України з приватними кредиторами

борг

Україну і її приватних кредиторів залишили на самоті, і вони повинні вести переговори в атмосфері “правий той, у кого більше сили”. Про це у своїй статті, опублікованій в газеті WSJ написав американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос.

Так, Сорос просить Захід полегшити Україні борговий тягар. Відомий фінансист наполягає на тому, що в умовах бойових дій країна не може розрахуватися з усіма боргами і підкреслює, що Україні важко вести переговори зі своїми кредиторами, домовленість з якими є вимогою МВФ для надання подальшої фінансової допомоги Києву.

Окрім того, Сорос закликає уникати сценарію дефолту і вказує на складність переговорів для української делегації: “Україна та її приватні кредитори залишені на самоті і повинні вести переговори в атмосфері “правий той, у кого більше сили”.

“За таких умов єдиним важелем у руках України є дефолт – якщо, звісно, не буде угоди про відстрочення виплат. А якщо оголосити дефолт, тоді в довгостроковій перспективі ніхто не буде інвестувати в Україну. Дефолти держав дорого коштують. Про це свідчить досвід Латинської Америки в 1980-х рр. і приклад нинішньої Греції. Але коли країна і її кредитори домовляються, то зазвичай ситуація нормалізується через рік-два”, – написав Сорос.

Раніше сьогодні повідомлялося про те, що в США продовжений ще на добу фінальний раунд переговорів міністра фінансів України Наталії Яресько з приватними кредиторами щодо реструктуризації держборгу.

Правда України

your ad here

МТС і VimpelCom мають усі шанси втратити 1 мільярд доларів за підкуп високопосадовців

штраф

Влада США звернулася до п’яти європейських країн з проханням заарештувати активи на суму в 1 мільярд доларів, які, на думку американського слідства, пов’язані зі справою про корупцію в Узбекистані. Йдеться про арешт активів телекомунікаційних компаній МТС, VimpelCom, якій належать російський “Білайн” та український “Київстар”, а також шведської TeliaSonera в Ірландії, Люксембурзі, Бельгії, Швеції та Швейцарії, повідомила в четвер, 13 серпня, газета ділових кіл WSJ з посиланням на поінформовані джерела і судові документи.

Слідство в США підозрює, що ці компанії направили мільйони доларів на рахунки фірм, контрольованих старшою дочкою президента Узбекистану Гульнарою Карімовою, щоб гарантувати доступ до радіочастот в Узбекистані та здійснення різних проектів в цій країні, зазначає видання. Нікому з фізичних та юридичних осіб звинувачень поки не висунуто.

Проте американська влада попросила європейських партнерів заблокувати активи приблизно на 1 мільярд доларів. За даними WSJ, йдеться про 300 мільйонів доларів на рахунках в Ірландії, Люксембурзі та Бельгії, 30 мільйонів – у Швеції і ще 640 мільйонів – у Швейцарії, включно з віллою на озері.

Представники міністерства юстиції США підтвердили факт запиту щодо 300 мільйонів доларів у Ірландії, Бельгії та Люксембурзі, але відмовилися від коментарів щодо запитів до влади Швеції та Швейцарії.

Правда України

your ad here

Російський опозиціонер оскаржує в суді рішення держдуми росії про фактичну анексію Криму

Крим

Російський опозиційний активіст, співзасновник громадського руху «Майдан без кордонів» Валерій Отставних звернувся до Конституційного суду Росії з вимогою визнати таким, що суперечить Основному закону, рішення Державної думи Росії про фактичну анексію Криму. Про це сам Отставних повідомив під час виступу у Києві.

За його словами, аналогічні позови подали ще двоє представників опозиції Михайло Аншаков і Костянтин Селезньов.

«Ми подали позов, звернулись до Конституційного суду, щоб привернути увагу юридичної спільноти Росії, української і міжнародної громадськості до правових аспектів незаконного приєднання Криму. Ми звертаємо увагу на той факт, що Державна дума (а це – вищий законодавчий орган Росії) порушує і російську Конституцію, і міжнародне право. Це дасть змогу міжнародній спільноті відреагувати або бодай прокоментувати цю колізію», – зазначив Валерій Отставних.

30 червня цього року Валерій Отставних і Михайло Аншаков вже намагались оскаржити у Конституційному суді Росії згадане рішення Держдуми. Позов подавали від імені товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль». Тепер опозиційні активісти звертаються до Конституційного суду кожен окремо, як громадяни Росії.

Правда України

your ad here

У Запоріжжі попрощалися з бійцем ДУК «Правий сектор» Віталієм Тіліженком

ДУК

У Запоріжжі у пʼятницю попрощалися з бійцем Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Віталієм Тіліженком. Він загинув 10 серпня у бою поблизу населених пунктів Старогнатівка та Новоласпа, що на Донеччині.

Як повідомляє кореспондент, попрощатися з добровольцем на майдан Героїв, де тривала громадська панихида, прийшли близько 200 людей – жителі міста, друзі та близькі бійця.

Загиблому було 36 років. Він народився та виріс у Запоріжжі. Згодом переїхав до Києва, де працював у сфері IT-технологій. Був бізнес-тренером. Учасник Революції гідності 2013-2014 років.

Віталія Тіліженка поховали поряд із рідними на Матвієвському кладовищі під Запоріжжям.

Українська сторона звинуватила бойовиків у спробі наступу під Старогнатівкою раніше цього тижня. Проросійські сепаратисти ці заяви спростовують.

За даними штабу АТО, унаслідок боїв під Старогнатівкою 1 український військовий загинув, 1 зник безвісти, ще 16 поранені. Водночас у «Правому секторі» заявляли про щонайменше 4 загиблих бійців.

Правда України

your ad here

Господь карає путляндію потужними сибірськими лісовими пожежами

лісові пожежі

У Росії площа лісових пожеж у Сибіру за добу зросла до майже 150 тисяч гектарів. Про це інформує департамент лісового господарства Сибірського федерального округу.

Найбільше осередків займання – на землях лісового фонду в Бурятії. Там горить понад 80 тисяч гектарів лісу.

Напередодні російським пожежникам вдалося загасити 36 лісових пожеж на площі понад 7 тисяч гектарів.

Випадків перекидання лісової пожежі на населені пункти чи обʼєкти економіки не зафіксовано.

У квітні у Росії масштабні пожежі охопили Забайкалля. Тоді загинуло понад 30 людей, кілька тисяч залишилися без даху над головою.

Правда України

your ad here