У москальських комуняк прогресує параноїдальна манія переслідування

комуняки

Головний юрист фракції КПРФ у Держдумі депутат Вадим Соловйов направив запит генпрокурору Росії Юрію Чайці з проханням провести перевірку компанії Microsоft і її нової операційної системи Windows 10.

Соловйов зазначає, що, відповідно до користувацької угоди, операційна система автоматично збирає і зберігає у себе історію відвіданих користувачем web-сторінок, паролі до сайтів, назви точок доступу, до яких підключався користувач, і паролі до них.

Також система зберігає на серверах компанії координати користувача, фрагменти поштового листування і SMS, дані про здійснені дзвінки, дані з адресної книги та інші персональні дані клієнта.

При цьому компанія, згідно з ліцензійною угодою, залишає за собою право надавати фрагменти особистого листування та інших зібраних персональних даних користувачів за запитами спецслужб, а також публікувати і використовувати її іншими способами за своїм бажанням, вказує депутат.

Однак при цьому російське законодавство вимагає, щоб збір і обробка персональних даних громадян Росії здійснювалися тільки організаціями, що входять до реєстру операторів персональних даних. А Microsoft в цей список не входить – отже, на думку депутата, поширення Windows 10 на території Росії незаконне.

Враховуючи, що багато російських державних структур використовують в роботі системи Windows, можливий витік секретної інформації закордонним спецслужбам. Фактично йдеться про шпигунство, заявив Соловйов.

Депутат просить провести перевірку Microsoft, а також вжити заходів з блокування інтернет-ресурсу, з якого можливо завантажити Windows 10, до прийняття остаточного рішення з його допуском на російський ринок.

Також Соловйов пропонує видати застереження органам виконавчої та законодавчої влади щодо використання даного програмного продукту на своїх пристроях.

У Microsoft, в свою чергу, запевнили, що вся інформація збирається тільки за згодою користувача. Продажі Windows 10 почалися 28 липня.

Правда України

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading