Daily: 08/06/2015

Забрехався голова державної фіскальної служби України Роман Насіров

насіров

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров стверджує, що заплатив повну ринкову вартість оренди трьох Лексусів, на яких він та його заступники їздять на роботу, хоча раніше він та його служба стверджували протилежне.

«Вперше в історії цих «Лексусів» за них була сплачена ринкова орендна плата, у травні цього року», – сказав він під час брифінгу 6 серпня.

«Цей факт можна перевірити і в компанії «Рута», і в банку», – зауважив він.

Офіційним власником автомобілів «Лексус» є компанія «Рута», заснована податковими профспілками.

«Пригадайте, що знаходили раніше на державні банки, на міністра доходів і зборів, на керівників митної служби? Все, що накопали,– знайшли якусь історію про «Лексуси», – сказав Насіров.

Раніше журналісти з’ясували, що керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexsus 600HL 2013 року випуску без договорів оренди.

Проте, у відповіді на інформаційний запит Насіров зазначив, що «Державна фіскальна служба… повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів».

Крім того, і сам Насіров, і Лікарчук заперечили, що підписували договори оренди з «Рутою» як фізичні особи.

За інформацією журналістів, «Рута» купила три «Лексуси» у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень.

Джерела у ДФС розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом тодішнього міністерства. 

Правда України

your ad here

Беня go home, Беню геть!, Корбан забери свою гречку, поверни гроші!

коломойський

Біля будівлі «Нафтогаз-України» і Міністерства енергетики та вугільної промисловості протестують проти екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського та екс-керівника апарату облдержадміністрації Геннадія Корбана.

Кілька десятків людей з плакатами, транспарантами та барабанами вигукують «Беня, go home», «Беню геть!», «Корбан, поверни гроші!».

беня

Хто став ініціатором акції – невідомо. Мітингувальники запевняють, що організувались самі через соціальні мережі та знайомих.

При цьому учасники мітингу не можуть пояснити, з якою метою вони організували захід.

Представники «Нафтогазу» наразі не коментували вимоги учасників, також на цей захід ще не відреагував Корбан та Коломойський.

Правда України

your ad here

У путіна закінчуються гроші – він урізає фінансування так званого Керченського мосту

Крим

Фінансування будівництва транспортного переходу через Керченську протоку цього року було скорочено з 54,4 до 48,9 млрд руб., повідомляє Інтерфакс з посиланням на відповідну постанову уряду РФ.

Відповідні зміни були внесені 4 серпня у додаток до розпорядження кабінету міністрів “Про визначення єдиного підрядника робіт з проектування та будівництва транспортного переходу через Керченську протоку” від 30 січня цього року.

Директор управління федеральних автомобільних доріг “Тамань” Роман Новіков раніше зазначав, що загальна довжина моста через Керченську протоку, що відокремлює Кримський півострів від інших регіонів Росії, становитиме 19 км, частина переходу піде по дамбах. Для будівництва мосту потрібно близько 250 тис. т металоконструкцій.

Планується, що переправа через Керченську протоку, будівництво якої включено у федеральну цільову програму розвитку республіки Крим і Севастополя до 2020 року, складатиметься з 2 ліній залізниці і 2 ліній для автомобілів – по 2 смуги в кожному напрямку. Загальна вартість проекту – близько 247 млрд руб.

Нагадаємо, що в російському Міністерстві транспорту прогнозують, що залізниця через Керченський міст, який буде з’єднувати Крим і РФ, зможе перевозити більше 14 млн пасажирів і 13 млн т вантажів щороку.

Правда України

your ad here

Злочинна група бєні-коломойського тероризує нове керівництво державної компанії “Укртранснафта”

Укртранснафта

Державна компанія “Укртранснафта” заявляє, що всі події навколо компанії пов’язані зі спробами колишнього керівництва повернутись через “корумповану судову систему”, а також заблокувати повернення в систему державних трубопроводів 250 тис. т нафти, незаконно розміщеної на потужностях компанії “Укртатнафта”. Про це йдеться у відкритому листі на адресу президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, текст якого опублікований на сайті компанії.

Автори листа вказують, що протягом 2011-2014 рр. із системи нафтопроводів було витіснено понад 700 тис. т державної нафти, 100 тис. т з якої було перероблено на потужностях одного з найбільших нафтопереробних підприємств України. Крім того, в 2013-2014 рр. під приводом браку виробничих потужностей майже 400 тис. т державної нафти були розміщені в резервуарах приватних підприємств бізнес-групи коломойського Приват зі ставками на зберігання, які в 5-6 разів перевищують ринкові і вже привели до сплати майже 400 млн грн державних коштів, а ще 200 млн грн пред’явлені у вигляді заборгованостей і штрафних санкцій.

“Зміна керівництва товариства в березні поточного року дозволила оперативно вжити заходів, спрямованих на приведення виробничих потужностей в нормальний стан і повернення частини технологічної нафти в нафтотранспортну систему. Уже сьогодні існує можливість повернення в систему товариства більше 250 тис. т власної нафти. Саме з небажанням чи навіть неможливістю повернення державної нафти ми пов’язуємо останні події, що відбуваються навколо ПАТ “Укртранснафта”, – йдеться в листі.

Окрім того, в листі вказується, що нове керівництво держкомпанії переглянуло і істотно підвищило тарифи на транспортування нафти по внутрішніх маршрутах, єдиними замовниками послуг за якими є “пов’язані з колишнім керівництвом товариства компанії, для яких Укртранснафта протягом багатьох років надавала послуги за істотно заниженими тарифами”.

На думку авторів звернення, зараз відбувається залякування українців бандою бєні-коломойського зупинкою видобутку нафти чи підвищенням цін на бензин, яке має єдину мету – перешкодити Укртранснафті в проведенні необхідних ремонтних робіт для забезпечення надійності нафтопроводів і повернення технологічної нафти з приватного зберігання в систему магістральних нафтопроводів.

“На тлі непростих, але позитивних зрушень в нашій країні колектив товариства з великим занепокоєнням спостерігає за спробами колишнього керівництва ВАТ “Укртранснафта” повернутись до управління товариством, використовуючи корумповану судову систему, на тлі активних спроб блокувати всіма можливими засобами повернення технологічної нафти, розміщеної в резервуарах ПАТ “Укртатнафта”, в систему магістральних нафтопроводів України, вимагаючи при цьому сплати сотень мільйонів державних гривень за її так зване зберігання”, – пишуть автори листа і просять вище керівництво країни втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, що з початку серпня в Кременчуці пройшло кілька акцій проти нового керівництва держкомпанії. У самій компанії ці акції пов’язують зі спробами перешкодити новому керівництву деприватизувати підприємство.

Правда України

your ad here

Кровавый карлик заставляет своих слуг кушать только некачественные продукты

кровавый карлик

Поедание чиновниками Российской Федерации санкционной продукции, предназначенной к уничтожению, будет считаться нарушением и подпадать под уголовную статью. Об этом сообщает источник в Роспотребнадзоре.

Так, по словам собеседника издания, разрабатываемые ведомством инструкции будут исключать возможность отведать контрабандный товар, а если сотрудник это сделает, то ненадлежащим образом выполнит свои должностные обязанности. Это, в свою очередь, может повлечь наказание по ч. 1 ст. 293 УК (“Халатность”), предусматривающей до 120 тыс. рублей штрафа, обязательные работы до 360 часов, исправительные работы до 1 года либо арест на срок до 3 месяцев.

Также источник уточнил, что съедение санкционки по инструкциям уничтожением считаться не будет.

“Это нарушение, а если такое произойдет, человек должностные обязанности нарушит. За это – уголовка. Говорят, на таможне уже возбуждали дела в таких случаях”, – заявил источник.

Эту же информацию подтвердил и пресс-секретарь Россельхознадзора Алексей Алексеенко, однако затруднился точно сказать, подпадает ли это под уголовную статью.

“Съедать не положено – нужно уничтожать, чтобы продукт не был употребим в пищу. Это нарушение точно очень серьезное”, – сказал Алексеенко.

Напомним, Президент России Владимир Путин согласился с предложением главы Минсельхоза России Александра Ткачева принять меры для уничтожения на месте ввозимых в РФ товаров из санкционного списка.

Правда України

your ad here