Війна коломойського проти українців продовжується: вкрадено нафти на 200 млн грн

коломойський

Підконтрольна групі “Приват” Ігоря Коломойського “Укртатнафта” заблокувала у себе 18,293 тис.тонн державної нафти ринковою вартістю близько 200 млн грн. Про це йдеться в офіційному листі нафтопереробної компанії.

Зокрема, “Укртатнафта” стверджує, що за період з 1 квітня по 31 липня основний борг державної “Укртранснафти” (транспортує нафту) за оренду резервуарів на Кременчуцькому НПЗ становить 187,3 млн грн.

Крім цього, переробник вирішив нарахувати неустойку, яку вимагатиме в суді, у розмірі 31,3 млн грн, до якої включив: інфляційне збільшення боргу, пеню і моральний збиток.

Крім того, “Укртатнафта” офіційно поставила до відома державну нафтотранспортну компанію про те, що вона самостійно утримає більше 18 тис.тонн нафти, яка зберігається на заводі на загальну суму 198,660 млн грн.

Разом з вимогою про виплату боргу, “Укртатнафта” вимагає від “Укртранснафти” повної конфіденційності і вважає грубим порушенням висвітлення фактів в пресі.

Відзначимо, АТ “Укртатнафта”, підконтрольна групі “Приват”, вимагає від ВАТ “Укртранснафта” сплатити 93,650 млн гривень за зберігання технологічної нафти.

Як повідомлялося, нове керівництво Кременчуцької філії “Укртатнафти” в результаті інвентаризації технологічної нафти на НПЗ, виявило повну відсутність належної для зберігання нафти сорту Urals і підміну її українською нафтою.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи про зловживання посадових осіб “Укртранснафти” при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

Згідно з повідомленням, в 2014 році керівництво “Укртранснафти” уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, проте незабаром було підписано доповнення до угоди, яка скоротила цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків – на момент заяви СБУ він оцінювався в 456,437 млн гривень.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading