Daily: 07/21/2015

Лідер Правого сектора проголосив новий етап революційної боротьби

новий етап революційної боротьби

З’їзд “Правого сектора” вирішив перейменувати Військово-політичне рух “Правий сектор” в Національно-визвольний рух. Про це під час віче, яке проходить у Києві на Майдані Незалежності, заявив лідер руху Дмитро Ярош.

“Було прийнято рішення у зв’язку з тим, що ми починаємо новий етап революційної боротьби, перейменувати “Військово-політичний рух “Правий сектор” на “Національно-визвольний рух “Правий сектор”, – сказав Ярош.

Також він закликав усіх небайдужих приєднатися до руху.

“Роботи буде багато, ми активізуємо роботу у всіх регіонах, і без вашої допомоги нам не обійтися”, – заявив Ярош.

Завтра в усіх райцентрах України “Правий сектор” створить ревкоми з питань проведення референдуму недовіри до влади. Про це заявив провідник ДУК “Правий сектор” Дмитро Ярош під час віче на Майдані незалежності.

“Буквально з завтрашнього дня по всіх областях України, в кожному райцентрі будуть створюватися оперативні штаби по референдуму. І вони будуть виконувати роль повних ревкомів”, – повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ярош закликав силовиків не виконувати накази влади.

Отже, сьогодні в Києві відбувся всеукраїнський з’їзд організації “Правий сектор”, після чого учасники вирушили на Майдан Незалежності. Зараз на Майдані перебувають близько 3 тисяч осіб. Деякі з учасників акції одягнені у балаклави і тримають в руках червоно-чорні, жовто-сині прапори, а також прапори “Правого сектора”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе не рветься стати генеральним

Генеральна прокуратура України

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе назвав “нереальним” його призначення головою Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, на запитання ведучого про те, чи реальне його призначення на посаду генерального прокурора України замість Віктора Шокіна, Сакварелідзе відповів: “Ні, це не реально. У мене є свій напрям, дуже багато роботи попереду – це дуже складний процес, так що будемо рухатися вперед”.

Він зазначив, що з 20 липня почалася подача документів для участі в конкурсі з відбору керівників місцевих прокуратур і треба рухатися в цьому напрямку.

“У мене є підтримка громадськості, у мене є довіра і підтримка Президента України, підтримка Віктора Миколайовича (Шокіна – ред.). Він жодним чином не противиться на жодному етапі цієї реформи. Він сьогодні якраз підписує наказ про затвердження положення про проведення цього конкурсу та процес вже запустився”, – сказав Сакварелідзе.

Що стосується його можливих конфліктів з іншими заступниками глави ГПУ Володимиром Гузирем та Юрієм Столярчук, то, за словами Сакварелідзе “бувають розбіжності, але головне, щоб це не заважало самому процесу”.

Нагадаємо, раніше Сакварелідзе анонсував скорочення працівників прокуратури на місцевому рівні.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош закликає до проведення референдуму про недовіру владі

Ярош закликає до проведення референдуму

Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош закликає до проведення референдуму про недовіру владі. Про це він заявив на віче цієї політичної сили, що триває на майдані Незалежності в Києві.

«Перше – це недовіра владі. Друге – ми вимагаємо, щоб нарешті війна, яка ведеться Росією проти України була визнана війною, а не АТО. І тут має слово сказати український народ. І третє – ми виступаємо за повну блокаду окупованих територій», – наголосив Ярош.

Водночас «Правий сектор» не збирається відкликати свої підрозділи зі сходу України.

Сьогодні, 21 липня, у Києві на майдані Незалежності відбувається віче «Геть владу зрадників!», яке організував «Правий сектор» під проводом Дмитра Яроша.

Перед цим в українській столиці відбувся з’їзд «Правого сектору», на якому партія висунула низку вимог. Зокрема, «Правий сектор» вимагає референдуму про недовіру парламенту, уряду і президенту. Вони також вимагають скасування Мінських домовленостей і легалізації добровольчих батальйонів та відставки голови МВС Арсена Авакова.

11 липня між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Партія “Правий сектор” планує організувати всеукраїнський референдум про недовіру владі

Правий сектор

Партія “Правий сектор” планує організувати всеукраїнський референдум і поставити питання недовіри Президенту України Петру Порошенку, Кабінету міністрів на чолі з прем’єр міністром Арсенієм Яценюком та Верховній Раді України. Таке рішення “Правий сектор” прийняв сьогодні на надзвичайному з’їзді в Києві, повідомив командир 13-го запасного батальйону ДУК “Правий сектор” Олексій Бик.

За його словами, на з’їзді було прийнято рішення про проведення всеукраїнського референдуму, на який будуть винесені питання про висловлення недовіри Президенту України Петру Порошенку, Верховній Раді України та Кабінету міністрів України.

“Крім того, в список питань, які будуть винесені на референдум, буде питання про те, що Україна повинна визнати, що у нас не АТО, а повноцінна війна. Також скасування мінських угод та легалізація добровольчого руху. Це ті питання, які ми плануємо винести на референдум”, – заявив представник ПС.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Політичні потвори геннадій корбан та сергій березенко намагаються стати народними депутатами

потвори

Народний депутат з президентської фракції Сергій Лещенко вважає нинішню передвиборчу кампанію на довиборах до Верховної Ради України в Чернігові ганебною.

«Дві політичні потвори змагаються одна з одною», – сказав Лещенко в інтерв’ю, коментуючи кампанію за участю, серед інших, екс-заступника керівника Дніпропетровщини Геннадія Корбана та керівника Державного управління справами Сергія Березенка.

«Я не збираюся бути адвокатом кандидата навіть від політичної фракції, яку я представляю. Я вважаю, що в даному випадку було б оптимально зняти обох кандидатів з виборів. Там є понад сто кандидатів. Я думаю, що зняття двох не позбавило б цей округ представництва в парламенті, там є й інші фаворити», – вважає Сергій Лещенко.

Водночас він уточнив, що питання, хто балотуватиметься від влади на 205-му окрузі вирішувала «не фракція, а Банкова, фракція не висувала Березенка кандидатом у цьому окрузі».

Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу та інші порушення виборчого законодавства.

Довибори в 205-му окрузі мають відбутися 26 липня у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. 

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

На виборчому окрузі №205 окремі кандидати готуються пошкодити виборчу документацію

На виборчому окрузі №205

На виборчому окрузі №205 (Чернігівська обл.) у день виборів, 26 липня, окремі кандидати готуються пошкодити виборчу документацію і таким чином спотворити результат виборів. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський сьогодні під час брифінгу.

Він зазначив, що згідно з інформацією МВС, ГПУ, СБУ та ЗМІ в день голосування окремі кандидати готуються до застосування насильства до членів виборчих комісій з тим, щоб пошкодити виборчу документацію і перекрутити її зміст.

“Ми сподіваємося ,що ці повідомлення будуть мати належну реакцію з боку правоохоронних органів, і ними будуть вжиті вичерпні заходи для того, щоб запобігти подібні правопорушення”, – заявив Охендовський.

Нагадаємо, сьогодні в окрузі №205, де повинні відбутися проміжні вибори народного депутата, сталася бійка, в результаті якої був госпіталізований кандидат у нардепи Василь Крутчак.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Масова бійка сталася на борту літака, що слідував з Гонконгу до Владивостока

Масова бійка на борту літака

Масова бійка сталася в ніч на 21 липня на борту літака, що слідував з Гонконгу до Владивостока. Бійку спровокував п’яний чоловік, якого пасажири вирішили втихомирити, зв’язавши скотчем.

Зокрема, кілька пасажирів за допомогою кулаків вирішили втихомирити 30-річного дебошира Олександра Паутова, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На кадрах, знятих очевидцями події, чітко видно, що чоловік у червоній футболці провокує своїх попутників. У результаті кілька пасажирів не витримують його розв’язного поведінки і вирішують втихомирити дебошира. Вони збивають його з ніг і укладають в проході.

Однак на цьому вони не зупинилися і вирішили пов’язати порушника за допомогою ременів безпеки і скотча, щоб не допустити нових інцидентів.

Незважаючи на те, що трапилося, літак прибув в аеропорт Владивостока точно за розкладом. Як повідомило джерело видання в правоохоронних органах, відразу після приземлення пасажира доставили в лінійний відділ поліції.

Інцидент був оформлений як адміністративне правопорушення, після чого дебошира відпустили.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Нацбанк у понеділок, 20 липня, визнав неплатоспроможним банк “Капітал”

неплатоспроможний банк "Капітал"

Нацбанк у понеділок, 20 липня, визнав неплатоспроможним банк “Капітал”, повідомляє прес-служба фінрегулятора.

У січні 2015 року “Капітал” через незадовільну якість активів та посталий ризик ліквідності віднесли до категорії проблемних.

Установі дали 180 днів на те, щоб виправити фінстановище, але попри зусилля з боку акціонерів, зробити цього не вдалось. Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку і частина операційних потужностей залишились на тимчасово окупованій території. Кінцевий термін збіг 20 липня.

Банк “Капітал” підпадає під юрисдикцію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який вводить тимчасову адміністрацію і призначає уповноважених осіб в цій фінансовій установі.

Як повідомлялося, раніше у банку “Київська Русь” відкликали ліцензію.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Оголошений у міжнародний розшук екс-керівник Укрспецекспорту Сергій Бондарчук перебуває у Великобританії

екс-керівник держконцерну "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук

Національне центральне бюро (НЦБ) Інтерполу у Великобританії підтверджує, що оголошений в міжнародний розшук екс-керівник держконцерну “Укрспецекспорт” Сергій Бондарчук перебуває в цій країні. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури України на запит народного депутата (фракція “Блок Петра Порошенка”) Сергія Лещенка.

“Підозрюваного Бондарчука С.В. оголошено в міжнародний розшук, і згідно з повідомленням НЦБ Інтерполу у Великобританії, його відшукано на території цієї країни”, – зазначено в документі.

На цей час Генпрокуратура звернулась до компетентних органів Великобританії з клопотанням видати Бондарчука для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Бондарчук у Великобританії готував позовні заяви до українських та європейських судів до державних інститутів України. Він вважає кримінальне провадження щодо нього сфальшованим.

Щодо свого перебування у Великобританії, Бондарчук пояснив: “Я залишився в Британії після того, як закінчилось моя службове відрядження як офіцера Служби безпеки України. Я змушений був зробити свій вибір між камерою радянського зразка ЧК-НКВД, яку для мене приготували, і свободою дій. Я обирав свободу, з якою мені буде легше довести свою невинуватість”.

Нагадаємо, що інформація про міжнародний розшук Бондарчука з’явилась на сайті Інтерполу 15 червня 2015 року. Як зазначено в анкеті Інтерполу, екс-голову Укрспецекспорту розшукують за привласнення чи розтрату майна в особливо великих розмірах.

Як повідомляла ПравдаUA, Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук Бондарчука ще в лютому 2015 року. До цього Головна військова прокуратура оголосила про підозру Бондарчукові, котрий заволодів 7,428 млн доларів з держконцерну.

На клопотання слідчого суд також наклав арешт на майно підозрюваного: 10 млн доларів в одному з українських банків та 2 автомобілі Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Юрій Шевчук і В’ячеслав Бутусов записали спільну композицію українською мовою “Осінь панує”

Юрій Шевчук і В'ячеслав Бутусов

Лідер групи ДДТ Юрій Шевчук і фронтмен “Ю-Питера”, а раніше “Наутилуса Помпилиуса” В’ячеслав Бутусов записали спільну композицію українською мовою під назвою “Осінь панує”.

Музиканти виконали вокальні партії в пісні санкт-петербурзької групи “Сонце-Хмари”.

Користувачі мережі зазначають, що попри чітко виражений російський акцент музикантів, пісня вийшла дуже мелодійною. Очевидного політичного підтексту у ній теж немає.

До речі, В’ячеслав Бутусов незабаром збирається дати кілька концертів в Україні. Спочатку музикант планує вирушити до анексованого Криму, після чого дасть концерт в Одесі.

Раніше повідомлялось про те, що Андрій Макаревич присвятив нову пісню братам, котрі “перетворились на глистів”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Вкладники проблемних банків ризикують залишитися без компенсації

вкладники проблемних банків

Розгляд відповідності Конституції закону про гарантування вкладів може дати неоднозначний результат.

У разі визнання неконституційним Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, що цілком може статися найближчим часом, вкладники проблемних банків ризикують отримати лише частину раніше гарантованої законодавством суми або залишитися зовсім без компенсації. Про це заявили фахівці юридичної компанії, проаналізувавши низку документів.

У юридичній компанії нагадали, що сумніви щодо конституційності Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” у вищих судових інстанцій викликав розгляд касаційної скарги вкладників одного з неплатоспроможних банків, і тепер Конституційний суд України повинен вирішити, чи має Фонд гарантування вкладів фізичних осіб право розпоряджатися сумами банківських вкладів фізичних осіб.

8 липня 2015 року на офіційному сайті Верховного Суду України був опублікований текст конституційного подання до Конституційного суду України, в якому, зокрема, зазначено, що наявна з 2012 року система гарантування банківських вкладів фізичних осіб не відповідає нормам Конституції України та грубо порушує права та законні інтереси громадян.

У юридичній компанії при цьому акцентували увагу на тому, що з набуттям чинності цього закону Фонд отримав додаткові повноваження і, по суті, став ще одним регулятором на фінансовому ринку.

“Фонд, який є установою, що виконує спеціальні функції у сфері гарантування вкладів і виведення банків з ринку, тобто не є державним органом, отримав частину повноважень Національного банку України з нагляду за неплатоспроможними банками. Тому досить сумнівною виглядає можливість Фонду розпоряджатися грошима від продажу власності банку, а також грошима вкладників”, – розповіла керівник практики приватного права адвокат Тетяна Жуковська.

Вона додала, що крім неконституційності самого Фонду як органу, деякі сумніви у ВСУ викликає і встановлений порядок відшкодування вкладів фізичних осіб. За рахунок Фонду компенсацію з вкладу, сума якого не перевищує 200 тисяч гривень, отримують лише вкладники-фізичні особи.

“Законом не передбачено відшкодування за вкладами юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, які фактично можуть отримувати право на повернення своїх коштів в останню чергу в процесі ліквідації та реалізації майна банку, якщо такого буде достатньо для таких виплат”, – сказала Жуковська.

Тобто встановлені законом критерії відшкодування вкладів обмежують права окремих категорій вкладників, які, найімовірніше, не зможуть отримати свої гроші після виведення банку з ринку.

Водночас визнання закону неконституційним може дати неоднозначний результат, кажуть юристи. Справа в тому, що Конституцією України та Законом України “Про Конституційний суд України” не передбачені повною мірою наслідки визнання закону неконституційним. Зокрема, залишене без уваги питання, чи відбувається разом з відміною чинного закону поновлення дії попередньої версії.

З одного боку, рішення КСУ про неконституційність закону може привести до повернення до системи гарантування, що діє до 2012 року. У такому випадку вкладники зможуть також отримати гарантовану суму, але в розмірі 150 тис. гривень.

В іншому разі говорити про існування гарантій вкладів фізичних осіб як таких уже не доведеться, оскільки вкладники зможуть претендувати на відшкодування тільки в загальному порядку в процесі ліквідації банку. А це означає, що реалізованого в процесі ліквідації майна банку навряд чи вистачить для виплати коштів за вкладами.

“По суті вкладники опинилися на пороховій бочці, оскільки зараз їм залишається тільки чекати рішення Конституційного суду України щодо повноважень Фонду і сподіватися на те, що система гарантування вкладів не зазнає повного краху, і якусь частину сум вони все-таки компенсують”, – резюмувала Жуковська.

Як повідомлялося, за півтора року в Україні ліквідували чверть банків. Тільки за червень були ліквідовані три банки: Стандарт, Енергобанк і Київ. У середині липня ліквідовано ще один банк – Київська Русь.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Японія і СОТ переконали Мінекономіки в необѓрунтованості додаткового податку

мито на автомобілі

Мінекономіки на виконання рішення СОТ вирішило рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати спецмито на імпорт автомобілів в Україну. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Нікольська.

При цьому на запитання, чи подешевшають від цього автомобілі, заступник міністра відповіла, що це питання до дилерів.

Зазначимо, що Світова організація торгівлі визнала законними претензії Японії до України щодо необґрунтованості введення такого податку і закликала Київ скасувати мито на імпорт автомобілів.

“Дійсно, було прийнято рішення про невідповідність угодам СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо експорту автомобілів. При цьому СОТ погодилася і з деякими аргументами України, але щодо основної частини підтримала позицію Японії, яка скаржилася в цій справі”, – зазначила Нікольська.

“Позиція міністерства: ми рекомендуватимемо Міжвідомчій комісії скасувати це мито, щоб ми як законослухняний член СОТ виконали це рішення”, – додала заступник міністра.

Крім того, вона заявила, що в контексті набуття чинності Угоди про асоціацію Україну розглядають як майданчик для розміщення виробничих потужностей для експорту в Євросоюз.

Як повідомляла ПравдаUA, в Україні вдвічі знизилися спецмита на імпорт авто. З 14 квітня втратили чинність спеціальні мита на імпорт автомобілів в Україну, які були введені у 2013-му терміном на 3 роки.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here