Верховна Рада України підвищила рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей

підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей

З другої спроби Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект № 2406 щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей. За це проголосували 229 депутатів за 226 мінімально необхідних.

Законопроект пропонує збільшити розмір одноразової грошової допомоги на 50%, яка виплачується у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві, працівників міліції.

Відтак одноразова грошова допомога виплачується у розмірі 913 тисяч гривень у разі загибелі, 456 тисяч гривень – у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності І групи, 365 тисяч гривень – у разі встановлення військовослужбовцю інвалідності ІІ групи, і 274 тисяч гривень – у разі встановлення ІІІ групи інвалідності.

Разом з тим, дія закону не поширюється на осіб, яким до набрання чинності закону вже було прийнято рішення про виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, або які отримали замість зазначеної допомоги інші компенсаційні виплати відповідно до законодавства.

Одноразова грошова допомога призначається і виплачується рівними частками всім особам, які мають право на її призначення та отримання, за їхньою особистою заявою чи заявою їхніх законних представників.

За даними Міноборони,наразі статус учасника бойових дій вже отримали майже 62 тисячі осіб, які брали або беруть участь в антитерористичній операції.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading