Червень 2015 став восьмим місяцем падіння реальних доходів росіян

падають реальні доходи росіян

Червень 2015 стане восьмим місяцем падіння реальних доходів росіян, при цьому темпи падіння можуть виявитися найбільшими за 15 років перебування на посту президента Росії Володимира Путіна, пише Bloomberg з посиланням на дані проведеного агентством опитування аналітиків.

Зниження доходів росіян призведе до нового падіння обсягу роздрібних продажів. Як випливає з медіанного прогнозу 19 експертів, в червні він скоротиться в річному численні на 8,9%, що стане одним з найгірших результатів 2015 року.

Настільки різке і тривале падіння купівельної спроможності росіян, за даними Bloomberg, свідчить про те, що економіка Росії більше не може спиратися на споживчий попит. А також і те, що причиною змін стало “зрушення в пріоритетах держави” – влада тепер зацікавлена ​​у підтримці промисловості та оборонного сектора, нехай навіть і за рахунок споживачів.

Аналітики також нагадали, що рубль за підсумками 2014 став найгіршою валютою року, продемонструвавши падіння, порівнянне з 1998 роком. Більше того, цього року рубль, як і раніше, знаходиться під потужним тиском, незважаючи на невеликий відскік, російська валюта залишається на другому місці серед найгірших валют світу.

Раніше повідомлялося, що росіяни почали жорстко економити на їжі. За останні три місяці 63% жителів Росії були змушені змінити свої звички при покупці їжі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading