Daily: 07/16/2015

У камері схову Казанського вокзалу в Москві стався вибух

В Казанському вокзалі в Москві стався вибух

У камері схову Казанського вокзалу в Москві стався вибух. За словами очевидців, було чути сильний хлопок.

Як встановили фахівці, невідомий пристрій вибухнув усередині. Сила вибуху поки невідома, але дверцята камери практично вирвало з кріплень.

Офіційні представники московської поліції підтвердили факт події, додавши, що ведеться перевірка.

Нагадаємо, в Москві вибухнула автозаправка. За інформацією ЗМІ, вибух стався на Очаківському шосе, 36.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Червень 2015 став восьмим місяцем падіння реальних доходів росіян

падають реальні доходи росіян

Червень 2015 стане восьмим місяцем падіння реальних доходів росіян, при цьому темпи падіння можуть виявитися найбільшими за 15 років перебування на посту президента Росії Володимира Путіна, пише Bloomberg з посиланням на дані проведеного агентством опитування аналітиків.

Зниження доходів росіян призведе до нового падіння обсягу роздрібних продажів. Як випливає з медіанного прогнозу 19 експертів, в червні він скоротиться в річному численні на 8,9%, що стане одним з найгірших результатів 2015 року.

Настільки різке і тривале падіння купівельної спроможності росіян, за даними Bloomberg, свідчить про те, що економіка Росії більше не може спиратися на споживчий попит. А також і те, що причиною змін стало “зрушення в пріоритетах держави” – влада тепер зацікавлена ​​у підтримці промисловості та оборонного сектора, нехай навіть і за рахунок споживачів.

Аналітики також нагадали, що рубль за підсумками 2014 став найгіршою валютою року, продемонструвавши падіння, порівнянне з 1998 роком. Більше того, цього року рубль, як і раніше, знаходиться під потужним тиском, незважаючи на невеликий відскік, російська валюта залишається на другому місці серед найгірших валют світу.

Раніше повідомлялося, що росіяни почали жорстко економити на їжі. За останні три місяці 63% жителів Росії були змушені змінити свої звички при покупці їжі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Учасники мітингу під стінами КМДА перекрили рух на Хрещатику

Мітингувальники перекрили рух на Хрещатику

Під стінами КМДА знову протестують проти демонтажу автокафе і об’єктів сезонної торгівлі.

Учасники мітингу під стінами КМДА перекрили рух на Хрещатику. Про це на своїй сторінці у мережі написав директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерківець.

Раніше повідомлялося, що на мітинг зібралися власники мобільних торгових точок. Вони протестують проти рішення Київради про демонтаж автокафе і об’єктів сезонної торгівлі.

Раніше, 13 липня, близько 30 авто протестуючих проти демонтажу тимчасових споруд торговельного та культурно-побутового призначення (МАФів) частково перекрили рух транспорту на Хрещатику.

Як раніше повідомляла ПравдаUA, 24 червня влада спробувала демонтувати кілька кіосків, але зазнала опору з боку їх власників. Також нагадаємо, що 10 червня противники демонтажу кіосків перекривали пр. Бажана, а 12 червня частково вул. Хрещатик.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Успішні реформи в Україні неможливі без розділення бізнесу і політики

українська влада повинна розділити бізнес і політику

Успішні реформи в Україні неможливі без розділення бізнесу і політики, а також без так званої «деолігархізації». Про це заявив президент Європейського економічного і соціального комітету ЄС Анрі Малосс.

«Ділове життя, бізнес мають певні правила функціонування, а політика має свій спектр дії. Змішувати і поєднувати ці сфери небезпечно: у результаті маємо корупцію, лобіювання інтересів певних олігархів і корпорацій і на діловому, і на політичному рівнях. Наразі українська влада під контролем громадськості повинна розділити бізнес і політику», – наголосив Малосс. За його словами, без деолігархізації Україна не зможе ані подолати соціально-економічну кризу, ні привабити іноземні інвестиції.

Експерти Європейського економічного і соціального комітету готові надати відповідні рекомендації українській владі, зазначив Малосс.

Він також наголосив, що за умов продовження Євросоюзом санкцій проти чиновників і політиків часів президентства Віктора Януковича, Україні варто розробити механізми повернення і введення в обіг заарештованих коштів.

«Ці гроші повинні працювати для українських реформ і для українців», – зауважив Малосс.

Європейський економічний і соціальний комітет – одна з інституцій ЄС, до складу якого увійшли 50 політиків, незалежних експертів з 28 європейських держав.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here