Daily: 07/15/2015

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2714 про банкрутство фізичних осіб

банкрутство фізичних осіб

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2714 про банкрутство фізичних осіб. Який забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

“Через недолугу кредитно-грошову та економічну політику уряду, через відсутність підтримки з боку держави в таких надкритичних ситуаціях, десятки, а то й сотні тисяч українців, які не здатні обслуговувати свої борги, в тому числі валютні кредити, потрапили в глухий кут – довічну “кредитну яму”, вибратися з якої самостійно не мають ніякої можливості. Це абсолютно неприпустимо для сучасної європейської країни“, – написав депутат.

Нардеп назвав зареєстрований законопроект “рятувальним кругом для боржників“.

“Він сформований на основі поєднання ліберального американського досвіду та кращого досвіду європейських країн і передбачає повне звільнення від своїх боргів – шляхом реструктуризації або введення процедури реалізації майна.

При цьому боржнику гарантовано збереження соціальних стандартів – щомісячна сума коштів, яка зберігається для утримання сім’ї, і збереження житла для проживання“, – підкреслив він.

На думку лідера Радикальної партії, цей законопроект забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

Економічні експерти схильні вважати, що даний закон в рамках світової практики, адже не тільки юридичні, а й фізичні особи можуть бути банкрутами.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Чиновник підробив документи і продав на псевдоторгах чотири будинки на 1,5 мільйона гривень

чиновник підробив документи

У Харкові затримали співробітника відділу державної виконавчої служби, якого підозрюють у шахрайстві з нерухомістю та корупції.

За словами прокурора Жовтневого району Владислава Грюка, чиновник підробив документи і сфабрикував торги по нерухомості, яку офіційно на продаж і не виставляли. “Зловживаючи своїм службовим становищем в сукупності з шахрайством, чиновник підробив документи і ”продав“ на псевдоторгах чотири будинки харків’ян вартістю близько 1,5 мільйонів гривень. Ще 700 тисяч гривень винагороди він отримав від “покупців”, на яких через нотаріуса оформив право власності на нерухомість“, – пояснює Владислав Грюк.

Горе-чиновнику вже обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За шахрайство, вчинене у великих розмірах, підробку документів та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, чоловікові загрожує до 12 років в’язниці. Крім того, держобвинувач вже готують позов до суду, щоб скасувати права власності на “продані” третім особам будинки.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

У США почали надавати широкосмуговий доступ до Інтернету зі швидкістю 2 Гбіт/с

широкосмуговий доступ до Інтернету

Компанія Comcast офіційно оголосила вартість свого двогігабітного Інтернету для клієнтів – $300 в місяць.

Gigabit Pro – саме таку назву Comcast вибрала для найшвидших у світі комерційно доступних оптоволоконних інтернет-мереж, які надають широкосмуговий доступ до Інтернету зі швидкістю 2 Гбіт/с на прийом і віддачу. Це вдвічі швидше в порівнянні з Google Fiber і приблизно в 100 разів перевищує швидкість передачі даних в сучасних широкосмугових мережах, доступних американцям.

Як і у випадку Google Fiber, високошвидкісний інтернет Gigabit Pro доступний далеко не кожному. Оптоволоконними мережами передачі даних Gigabit Pro в даний час покриті міста семи штатів. Карта дає більш повне уявлення про нинішнє покриття мереж Gigabit Pro. Більше того, як зазначає Comcast, підключити Gigabit Pro зможуть тільки клієнти, які проживають на відстані трохи більше 500 м від оптоволоконних магістралей Comcast.

Саме підключення може обійтися абонентам в кругленьку суму – до $1000, при цьому за часом установка всього необхідного обладнання може зайняти від 6 до 8 тижнів. У деяких випадках може знадобитися навіть більше 8 тижнів. У разі Google Fiber підключення обходиться в $300, але цих витрат можна уникнути при підключенні певних тарифних планів, наприклад, Gigabit + TV ($120 на місяць). У той же час Gigabit Pro існує сам по собі і не йде в комплекті з іншими послугами Comcast.

Крім високої плати тільки за одне підключення, мінімальний термін укладання контракту становить 2 роки. Крім того, оператор обумовлює, що вартість тарифу та інші витрати можуть коригуватися, а реальна швидкість не гарантується і може варіюватися залежно від навантаження на зовнішні канали зв’язку і ресурси. Єдиним плюсом є спеціальна акційна ціна – $159 в місяць при укладенні дворічного контракту.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here