Міністерство економічного розвитку створює систему для онлайн-моніторингу державних закупівель

онлайн-моніторинг

Система надає realtime-доступ до інформації про держзакупівлі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) створює онлайн-систему для моніторингу за державними закупівлями в реальному часі. Про це в ході брифінгу заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент ПравдаUA.

“Чим ми замінюємо моніторинг в новій системі… Замінюємо, як часто це відбувається, комп’ютером. Замінюємо систему так званої системи Business Intelligence – це система, яка надає realtime-доступ до інформації про державні закупівлі. Цей модуль вже є в бета-інтерфейсі, його вже бачили на кількох конференціях, бачили представники антикорупційних організацій і т.д. Ми зараз закуповуємо сервера, і скоро він буде презентований широкій громадськості. Будь-хто зможе отримати інформацію про тендери, які відбуваються на електронних майданчиках в режимі realtime, в тому числі, і до його повного завершення і підписання”, – заявив чиновник.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №2087а “Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів щодо подолання корупції”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading