Daily: 07/01/2015

Прем’єр-міністр Греції закликав громадян країни проголосувати проти плану кредиторів

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

Ціпрас сказав, що це посилить тиск на кредиторів.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас закликав громадян країни проголосувати проти плану порятунку, запропонованого кредиторами.

Відзначається, що в телевізійному зверненні до громадян Ціпрас сказав, що голосування “проти” не означає відмову від Європи чи євро, а навпаки, посилить тиск на кредиторів надати країні більше прийнятне угоду і поверне Грецію на міжнародний ринок.

“Недільний референдум не зачіпає місце нашої країни в зоні євро, це факт, і ніхто не може його оскаржувати”, – сказав Ціпрас, який потрапив під вогонь критики після рішення закрити банки.

Міністри фінансів єврозони сьогодні в 18:30 (по Києву – ред.) проведуть телефонну конференцію, де обговорять грецьке питання.

Нагадаємо, Канцлер Німеччини Ангела Меркель виключає угоду з Грецією будь-якою ціною.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Прем’єр-міністр РФ Медведєв визнав, що становище в економіці Росії залишається складним

Становище в економіці Росії залишається складним

Становище в економіці Росії залишається складним, а обстановка на зовнішніх ринках як і раніше, несприятлива для країни. Про це заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

“Треба розуміти, що в цілому ми маємо досить складну ситуацію в економіці. Кон’юнктура зовнішніх ринків залишається зовсім несприятливою. Якщо говорити про фінансових ринках, то вони закриті”, – заявив Медведєв.

“Товарні ринки теж обмежені в ту і іншу сторону. Продовжує діяти режим санкцій і заходів, який введений за указом президента та рішенням уряду. Є цілий ряд внутрішніх, структурних викликів. Тому ми розуміємо, що бюджетний процес в цьому році буде дуже і дуже непростим”, – зазначив прем’єр.

Нагадаємо, раніше Дмитро Медведєв доручив розібратися в причинах зростання смертності серед населення РФ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Міністерство економічного розвитку створює систему для онлайн-моніторингу державних закупівель

онлайн-моніторинг

Система надає realtime-доступ до інформації про держзакупівлі.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) створює онлайн-систему для моніторингу за державними закупівлями в реальному часі. Про це в ході брифінгу заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент ПравдаUA.

“Чим ми замінюємо моніторинг в новій системі… Замінюємо, як часто це відбувається, комп’ютером. Замінюємо систему так званої системи Business Intelligence – це система, яка надає realtime-доступ до інформації про державні закупівлі. Цей модуль вже є в бета-інтерфейсі, його вже бачили на кількох конференціях, бачили представники антикорупційних організацій і т.д. Ми зараз закуповуємо сервера, і скоро він буде презентований широкій громадськості. Будь-хто зможе отримати інформацію про тендери, які відбуваються на електронних майданчиках в режимі realtime, в тому числі, і до його повного завершення і підписання”, – заявив чиновник.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №2087а “Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів щодо подолання корупції”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Акторові Робіну Вільямсу за життя лікарі ставили помилковий діагноз хвороби Паркінсона

хвороба Паркінсона

Преса опублікувала результати патологоанатомічного дослідження коміка.

Акторові Робіну Вільямсу, який наклав на себе руки, за життя лікарі ставили помилковий діагноз, повідомляє журнал In Touch, посилаючись на висновки патологоанатомів. На думку фахівців, саме повідомлення про хворобу Паркінсона могло трагічним чином вплинути на знаменитість.

Результати розтину показали, що Вільямс не страждав на поставлене неврологічне захворювання. “Йдеться про іншу хворобу – деменцію з тільцями Леві”, – пише преса. Остання є одним з видів старечого недоумства.

Робін Вільямс повісився 11 серпня 2014 року у власному будинку в каліфорнійському місті Тибурон. Це сталося всього через кілька місяців після виявлення у нього важкого захворювання – хвороби Паркінсона. Через кілька днів після смерті коміка його дружина Сьюзан Шнайдер заявила, що він дуже переживав через це.

Робін Вільямс досяг світової популярності завдяки ролі в комедійному серіалі “Морк і Мінді”. Актор тричі номінувався на “Оскар”, але отримав лише одну статуетку. Він також був володарем двох премій “Еммі”, чотирьох “Золотих глобусів”, двох премій “Гільдії кіноакторів” і п’яти “Греммі”. Крім цього, на Голлівудській “Алеї слави” розміщена зірка з ім’ям Вільямса за внесок у розвиток кіноіндустрії.

Хвороба Паркінсона – хронічне неврологічне захворювання, що повільно прогресує, характерне для осіб старшої вікової групи. Воно викликане руйнуванням і загибеллю нейронів насамперед у чорній субстанції, а також в інших відділах центральної нервової системи.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here