Daily: 06/30/2015

Україна припиняє закуповувати газ у Газпрому, поки не отримає вигідну ціну

Україна припиняє закупку путінського газу

Україна не згодна з російськими умовами, вимагає знизити ціну і підписати договір до квітня 2016 року.

Україна наполягає на підписанні угоди щодо газу на весь опалювальний сезон і не згодна на знижку на квартал, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Він наголосив, що ціна на газ в $247,18 не влаштовує Україну, і що вартість повинна бути сформована відповідно до зимового пакету.

Демчишин зауважив, що Київ вважає справедливою ціну на російський газ у розмірі трохи більш як $200 за 1 тис. кубометрів.

За словами міністра, Україна не бачить технологічної необхідності у закачуванні газу в обсязі 19 млрд кубометрів, як того вимагає російська сторона.

Також повідомляється, що протокол тристоронньої зустрічі щодо газу поки не підписаний. Крім того, Демчишин заявив, що Україна не планує закуповувати газ у Газпрому, поки не домовиться про ціну. Тим часом, як зазначив міністр, газ буде імпортуватися з інших джерел.

У свою чергу, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Україна повинна закачати в сховища ще сім млрд кубометрів газу.

За словами міністра, знижка на газ для України не підлягає коригуванню. Він також наголосив, що необхідності в тристоронньому протоколі щодо газу немає.

Також стало відомо, що наступні переговори щодо газу відбудуться у вересні. Водночас, в Нафтогазі заявили, що з 1 липня призупиняють закупівлю газу у Газпрому. Про це повідомляє прес-служба компанії.

“У зв’язку з тим, що 30 червня 2015 року закінчується термін дії додаткової угоди між НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром”, а умови подальшої поставки російського газу в Україну не були узгоджені сьогодні під час тристоронніх переговорів у Відні, “Нафтогаз” припиняє закупівлю газу в російської компанії”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що транзит російського газу до Європи продовжиться згідно з умовами контракту.

Як повідомлялося, сьогодні у Відні (Австрія) відбулися газові переговори України з Росією за участю Єврокомісії. Як розповіли журналістам представники української делегації, переговори закінчилися безрезультатно з усіх питань. Зазначимо, в Росії раніше заявили, що нададуть Україні 40 доларів знижки на газ замість ста. Крім того, в РФ зазначили, що не мають наміру обговорювати умови знижки.

У свою чергу, в Україні зазначили, що не згодні з наданою знижкою на газ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Найближчі соратники путіна сприяли в Іспанії найбільшій російській банді

путін сприяв в Іспанії одній з найбільших російських банд

Ім’я Путіна згадується тричі в документі, який є запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей.

Деякі з найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна, включаючи голову Газпрому, заступника прем’єр-міністра і двох колишніх міністрів, протягом більше десяти років сприяли в Іспанії одній з найбільших російських злочинних угруповань, повідомляє Bloomberg з посиланням на дані мадридських прокурорів.

Члени “петербурзького Тамбовського угрупування” перебралися в Іспанію в 1996 році, коли Путін був заступником мера Санкт-Петербурга, щоб налагодити канали відмивання доходів від незаконної діяльності, йдеться в 488-сторінковому документі, який слідчі Хуан Каррана і Хосе Гринда направили 29 травня в Центральний суд за підсумками десятирічного розслідування.

У документі описується діяльність російської організованої злочинності “в епоху Путіна”, проводяться зв’язки між злочинною діяльністю і високопоставленими чиновниками в правоохоронних органах та представниками урядових структур в Москві, зазначає агентство.

У матеріалах підготовленої справи наводяться тисячі телефонних розмов, документація по банківських переказах та операціях з нерухомістю. Багатосторінковий документ є офіційним запитом на те, щоб звинуватити 27 осіб у відмиванні грошей, шахрайстві та інших злочинах.

Схвалення суду розчистило б прокурорам шлях для початку судового процесу, оскільки в Іспанії не можна судити обвинувачених заочно, відзначає агентство.

Єдиним російським чиновником, якому можуть пред’явити звинувачення, є Владислав Резник, член правлячої партії Единая Россия Володимира Путіна і заступник голови парламентського комітету з фінансів. Прокурори хочуть домогтися конфіскації майна Резника на курортному острові Майорка.

Згідно з версією слідства, через Резника передбачуваний лідер злочинного угруповання Геннадій Петров домагався призначення своїх людей на ключові пости в Росії в обмін на активи в Іспанії. Також про це раніше повідомляли іспанські видання El Mundo і ABC, відзначає агентство.

“Злочинній організації на чолі з Петровим вдалося домогтися чіткого проникнення в державні структури в його країні, і не тільки з законодавцем Рєзником, але і з кількома міністрами”, – йдеться в матеріалах справи.

Також у справі йдеться про зв’язки угрупування Петрова з віце-прем’єром Дмитром Козаком, головою Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикіним, екс-прем’єром і головою Газпрому Віктором Зубковим і екс-міністром оборони Анатолієм Сердюковим, повідомляє агентство.

Ім’я самого Путіна згадане в документі тричі, у тому числі в частковій розшифровці телефонної розмови між двома передбачуваними членами Тамбовської ОЗУ в 2007 році. “Ці люди обговорюють проблему з готелем в провінції Аліканте, і один з них згадує про будинок, яким Путін, за його твердженнями, володіє неподалік, в Торревьєхе”, – пише Bloomberg.

“Це повна нісенітниця, – сказав про звинувачення іспанських прокурорів прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. – Це за межею розумного”.

Резник в інтерв’ю в Москві заперечував будь-які правопорушення. “Він сказав, що з Петровим у нього стосунки “чисто світські” і що був би радий шансу поїхати до Іспанії і очистити своє ім’я, якщо суд відбудеться”, – відзначає агентство.

Нагадаємо, раніше глава інвестиційного фонду Hermitage Capital Білл Браудер оцінив статки Володимира Путіна в $200 млрд, що робить його одним з найбагатших людей світу.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

І нашим і вашим – Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України

Також МЗС Китаю виступає за розширення Ради безпеки ООН за рахунок представників Східної Європи.

Китай підтримує територіальну цілісність і державний суверенітет України. Про це сьогодні заявив спеціальний представник Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю з питання реформи Ради безпеки ООН Гао Юйшен на зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Наталією Галибаренко.

“Китайська сторона підтвердила незмінну підтримку Пекіном територіальної цілісності і суверенітету України”, – йдеться в повідомленні.

Спецпредставник МЗС Китаю також підтримав доцільність розширення представництва в Раді безпеки ООН з числа держав Східноєвропейського регіону.

Сторони висловили спільне переконання в необхідності підвищення ефективності діяльності ООН, включаючи реформування Ради безпеки.

Галибаренко зазначила, що наочним свідченням нагальність перебудови Радбезу ООН є неспроможність цього органу прийняти дієві заходи з метою припинення агресії проти України з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше постійний представник Китаю в ООН Лю Цзеи повідомляв, що Китай завжди поважав суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Злий карлик знову відкрив проти Ходорковського кримінальну справу про вбивство

Ходорковський

Розслідування кримінальної справи про вбивство мера Нєфтєюганська відновлено “у зв’язку з нововиявленими обставинами”.

Слідчий комітет РФ відновив розслідування вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова в 1998 році. За оперативними даними, злочин міг замовити екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, повідомив у вівторок офіційний представник відомства Володимир Маркін.

“У рамках розслідування кримінальної справи планується проведення слідчих дій, спрямованих на викриття осіб, причетних до скоєння цього та ряду інших тяжких злочинів, у тому числі і допити свідків і підозрюваних, серед яких, найімовірніше, буде і Ходорковський”, – сказав Маркін.

Він додав, що відсутність бізнесмена на території Росії не стане непереборною перешкодою для проведення з ним всіх необхідних слідчих дій. За словами Маркіна, розслідування кримінальної справи про вбивство Пєтухова в 1998 році відновлено “у зв’язку з нововиявленими обставинами”.

“За оперативною інформацією, що з’явилася в розпорядженні Слідчого комітету, в ролі замовника цього вбивства і ряду інших особливо тяжких злочинів міг виступати безпосередньо керівник ЮКОСа Михайло Ходорковський”, – сказав Маркін.

Мер Нєфтєюганська Володимир Пєтухов був убитий 26 червня 1998 по дорозі на роботу. ЮКОС тоді був містоутворюючим підприємством і у мера нібито виник конфлікт з компанією через несплату податків до місцевого бюджету. Мер зажадав порушити проти компанії кримінальну справу. За вбивство Пєтухова був засуджений екс-керівник відділу служби безпеки ЮКОСа Олексій Пічугін.

Адвокат Михайла Ходорковського Вадим Клювгант заявив, що вважає “фантазією” версію його причетності до вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова в 1998 році. “Фантазії Слідчого комітету я не коментую”, – сказав Клювгант.

Він також відмовився давати коментарі про можливий допиті екс-глави ЮКОСа у справі про вбивство Пєтухова. “Слідчий комітет може бажати чого завгодно”, – сказав захисник.

Раніше захист бізнесмена неодноразово заявлявпро його непричетність до вбивства Петухова.

Прес-секретар Ходорковського також поки не коментує заяву слідства про його можливу причетність до вбивства мера Нєфтєюганська.

“Нічого тут коментувати”, – повідомила у вівторок Ольга Піспанен. Вона додала, що, можливо, коментар з’явиться після додаткової інформації від слідства.

Нагадаємо, раніше у Франції, Бельгії та Австрії було заарештовано російське майно на виконання рішення третейського суду в Гаазі за позовом колишніх акціонерів ЮКОСа. Дане рішення наказує Росії сумарно виплатити $50 млрд ряду компаній – колишніх акціонерів ЮКОСа.

Представники російської влади, зокрема, глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв і помічник президента РФ Андрій Бєлоусов, заявили, що Росія буде оскаржувати ці рішення. У відповідь на дії Брюсселя також Москва пригрозила відповідним арештом майна. Через кілька днів частина рахунків посольств Росії в Бельгії була розблокована.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here