Daily: 06/26/2015

На адміністративному кордоні з Кримом утворилися черги автомобілів довжиною 6 кілометрів

черги автомобілів в Криму

В українських пунктах пропуску на адміністративному кордоні з Кримом утворилися черги автомобілів довжиною шість кілометрів.

У Херсонській митниці пояснюють, що одночасно на трьох пунктах пропуску: «Каланчак», «Каїрка» і «Ставки» – утворилися затори із сотні фур. За словами митників, черги безпосередньо пов’язані з діями Служби безпеки України. Про це повідомив виконувач обовʼязків заступника начальника Херсонської митниці Юрій Тавожнянський.

«У всіх пунктах контролю працюють групи співробітників СБУ. За їхньою версією, вони відпрацьовують незаконне переміщення через митний контроль контрабандних товарів, а саме – зброї, вибухових речовин, боєприпасів, і фільтрують нелегалів. Здійснюють ретельну перевірку документів, які подають на митне оформлення, співробітники СБУ. У зв’язку з цим і є ця черга», – розповів очільник митниці.

Самі співробітники СБУ ситуацію не коментують і не повідомляють, скільки триватиме перевірка.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом утворили адміністративний кордон. Крим оголошений тимчасово окупованою територією.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

НБУ прогнозує падіння валового внутрішнього продукту в 2015 році на 9,5% за інфляції у 48%

НБУ

НБУ прогнозує падіння ВВП на 9,5% за інфляції у 48%.

Національний банк за урахування наявної ситуації прогнозує падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2015 році на 9,5% за інфляції у 48%, очікує в 2016 році зростання економіки на 3% за уповільнення інфляції до 12%.

Згідно з повідомленням Нацбанку в п’ятницю, такий макроекономічний прогноз затвердив комітет з монетарної політики центробанку за підсумками засідання 24-25 червня.

За оцінками комітету, поновлення економічного зростання очікується від 3-го кварталу (порівняно з попередніми кварталами) насамперед за рахунок чистого експорту і завантаження вільних потужностей.

Щодо інфляції, то її перегляд на цей рік у сторону підвищення пов’язаний, в першу чергу, з визначеною динамікою цін за попередні місяці, а не з очікуваннями погіршення в майбутньому.

Водночас комітет з монетарної політики НБУ вважає, що наступні кілька місяців інфляція стабільно знижуватиметься аж до 12% до кінця 2016 року.

“Уповільнення інфляції станеться внаслідок зменшення впливу ефектів девальвації, зниження цін на світових ринках, а також внаслідок економічної активності не нижче за потенційній рівень і жорсткої монетарної та фіскальної політики”, – вважають члени комітету.

Тим часом Нацбанк зазначає, що оприлюднені макроекономічні прогнози базуються на припущеннях щодо збереження перемир’я на сході країни, поступового поновлення роботи на підприємствах у Донецькій і Луганській областях, підвищення конкурентоспроможності українських товарів і послуг внаслідок девальвації національної валюти.

Як повідомлялося, МВФ на початку червня цього року погіршив прогноз падіння ВВП України в 2015 році до 9% з 5,5%. Разом з тим Фонд очікує на зростання показника в 2016 році на 2%.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

На Осокорках відбулась бійка між охочими знести паркан та представниками забудовника

На Осокорках відбулась бійка

Сьогодні відбулась бійка між охочими знести паркан активістами та представниками забудовника на Осокорках.

У Києві на місці скандальної забудови на Осокорках сталася ще одна бійка. Активісти і комунальники спробували знести паркан на будівельному майданчику на вул. Волгоградській, 25, у Києві, внаслідок чого виникла бійка з представниками забудовника, повідомляє ПравдаUA.

Зазначимо, що станом на 16:50 тривав демонтаж паркана. За словами директора департаменту благоустрою Київської міської державної адміністрації Дмитра Білоцерківця, у нього є всі документи на знесення цієї споруди, оскільки договір на оренду землі на цей момент уже анульовано.

Представники забудовника намагались перешкодити знесенню паркана, через що і зчинилась бійка.

За словами активістів, раніше представники забудовника погрожували співробітникам Київблагоустрою помповими рушницями.

Після цього на місце події прибула міліція. Провівши дискусію із забудовником щодо законності, Білоцерківець дав команду зносити паркан. Представники забудовника припинили чинити опір.

Як раніше повідомляла ПравдаUA, на засіданні Київради депутати підтримали проект про надання статусу скверу скандальній ділянці біля ст. м. “Осокорки” в Дарницькому районі столиці.

Нагадаємо, що останній скандал у Києві на Осокорках виник 19 травня, коли навколо ділянки з’явився паркан. Його охороняли озброєні люди в чорній формі. Кияни, котрі протестували проти забудови, влаштували з ними перебранку. Унаслідок конфлікту на Осокорках постраждали 15 міліціонерів і кілька громадян.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Німецький суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт Бориса Тимонькіна

арешт Бориса Тимонькіна

Вищий земельний суд федеральної землі Бранденбург у п’ятницю, 26 червня, задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Бориса Тимонькіна.

«Суд обґрунтував своє рішення підвищеною небезпекою втечі підозрюваного. Таким чином Тимонькін не вийде під заставу і залишиться у в’язниці міста Коттбуса, куди він був поміщений після затримання 14 червня в аеропорту Берлін Шенефельд», – повідомляє у мережі голова Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

За даними ПравдаUA, у рішенні суду зазначено, що злочинні дії, які інкримінуються підозрюваному в Україні, підпадають і під дію німецького Кримінального кодексу. Це головна передумова для початку процедури екстрадиції. Чи буде Тимонькіна видано Україні, вирішить також суд, коли з Києва надійдуть усі необхідні документи. Це може зайняти не один місяць.

Відомий український банкір Борис Тимонькін був затриманий у Німеччині 14 червня. Генеральна прокуратура 16 червня повідомила, що готує документи про екстрадицію затриманого в Німеччині фінансиста.

«Компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина затримано Тимонькіна, який підозрюється у тому, що він упродовж 2009–2014 років у складі злочинної організації, створеної Сергієм Курченком, заволодів державним майном в особливо великих розмірах, а також у легалізації незаконно здобутого майна, ухиленні від сплати податків та інших злочинах», – зазначали тоді в Генпрокуратурі.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук заступника голови наглядової ради «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» Бориса Тимонькіна у червні 2014 року. Ця компанія належала Сергію Курченку, який також перебуває в розшуку.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

У Москві дуже бояться міжнародного трибуналу щодо збиття росіянами малазійського літака

катастрофа малайзійського Boeing

Російська сторона вважає несвоєчасною і контрпродуктивною ідею про міжнародному трибуналі по катастрофі малайзійського Boeing на території України. Про це заявив сьогодні заступник глави МЗС РФ Геннадій Гатілов.

“Погано”, – сказав російський дипломат, відповідаючи на питання, як Москва ставиться до ідеї про міжнародному трибуналі у зв’язку з авіакатастрофою на сході України.

“Ми ж знаємо, що вона невчасна (ідея про проект резолюції про створення міжнародного трибуналу – ред.) і контрпродуктивна. Зараз необхідно дочекатися закінчення розслідування, а не приймати якихось поспішних резолюцій про створення трибуналів”, – заявив він.

Відзначимо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що уряд Нідерландів веде переговори з іншими країнами про можливість проведення розслідування катастрофи рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в рамках міжнародного трибуналу. Зазначалося, що метою створення трибуналу є надання тиску на Росію, чия роль у розслідуванні є вирішальною.

Нагадаємо, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур зазнав аварії 17 липня 2014 року в Донецькій області України. На борту лайнера перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here