У разі виходу з єврозони Грецію очікує обвал цін на нерухомість

вихід з єврозони Греції

Аналітики стверджують, що в разі виходу Греції з єврозони спад цін на нерухомість буде визначатися ступенем девальвації національної валюти по відношенню до євро.

Потім вартість житла буде знижуватися ще більше, враховуючи несприятливі фінансові умови, які будуть супроводжувати вихід країни з євроблоку.

Дімітріс Манусакіс розповідає: «Ринок нерухомості в цьому випадку повернеться до так званої нульової позначки, йому доведеться починати все спочатку. Якщо все буде розвиватися за таким сценарієм, то з великою ймовірністю ті, хто досі отримує вигоду від ліквідності грецьких будинків і квартир, постараються скористатися падінням цін. В результаті ціни на житло значно впадуть, але я не впевнений, що те ж саме чекає попит».

З іншого боку, стверджує фахівець, час продажу об’єктів буде продовжувати рости: «Власникам нерухомості доведеться чекати кілька років, перш ніж їх активи зацікавлять покупців, особливо якщо останні знаходяться не в самому привілейованому місці».

З кінця 2008 року до першого кварталу 2015 ціни на грецьку нерухомість впали на 38% в результаті економічної кризи і нестачі ліквідності. В Афінах і Салоніках цей показник був ще вищий – 40% і 42% відповідно, за даними Банку Греції.

Вихід Греції з єврозони призведе до того, що безліч людей будуть змушені продати свою власність через брак коштів. Для закордонних покупців країна стане ще більш привабливим ринком, відзначає Теологос Босдас, віце-президент Асоціації дипломованих оцінювачів.

Нагадаємо, майже 70% жителів Еллади згодні навіть терпіти жорсткі заходи економії, аби залишитися в єврозоні. Крім того, більшість з них переконані, що Афіни і кредитори знайдуть компроміс.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading