Коломойський знову хоче позбавити українців дешевих авіаперельотів

дешеві авіаперельоти

«Дніпроавіа» Ігоря Коломойського включилася в боротьбу МАУ і «Атласджет».

Мільярдер Ігор Коломойський вирішив згадати старе. Вперше після банкрутства «Аеросвіту» він проявив інтерес до авіаринку. Це – не дуже гарні новини для новачка – турецької авіакомпанії «Атласджет».

Заявки на найближче засідання комісії Державіаслужби з видачі призначень подали відразу 7 авіакомпаній. Головна інтрига – які дозволи зможе отримати «Атласджет України». Палиці в колеса йому спробують поставити не тільки МАУ, з яким компанія веде заочне протистояння вже більше року, а й «Дніпроавіа», що належить Коломойському і його партнерам.

26 липня комісія вперше видаватиме призначення на конкурсній основі. За новими правилами, призначення на маршрут віддають компанії, яка отримає більшу кількість балів. При їх підрахунку враховуються: фактичне використання перевізником раніше наданих дозволів; платежі в бюджет за останні 12 місяців в перерахунку на одне судно; кількість авіаційних подій на 1 млн вильотів за останні 12 місяців; регулярність виконання рейсів.

Засідання буде важливим для компанії «Атласджет». Два тижні тому вона отримала кілька дозволів на польоти: Львів-Москва, Львів-Мадрид, Одеса-Москва, Херсон-Стамбул, Запоріжжя-Стамбул, Київ-Кутаїсі. Просила більше.

Дозволи дісталися перевізникові без конкурсу – інших претендентів не було. Але цього мало для повноцінного запуску проекту. 18 червня компанія зробила лише демонстраційний політ за маршрутом Київ-Львів-Київ.

Чи зможе компанія стартувати після 26 червня? «Атласджет» просить дозволу на 22 міжнародних напрямки. Стратегічні для компанії – вильоти з українських міст у Стамбул, де базується материнська AtlasGlobal, а також польоти зі столиці України в європейські мегаполіси.

По ключових маршрутах без конкурсу не обійтися. Новачкові доведеться посперечатися з МАУ за напрямку Львів-Стамбул, Львів-Неаполь, Одеса-Стамбул, Харків-Стамбул, Вінниця-Стамбул, Вінниця-Тель-Авів.

C «Дніпроавіа» – за Харків-Стамбул, Одеса-Батумі та Одеса-Тбілісі.

Всього у МАУ – 25 заявок, включаючи внутрішні рейси та переоформлення прав на вже діючі призначення. «Дніпроавіа» просить дозволу на 9 зарубіжних і 5 внутрішніх маршрутів.

У «Атласджет» поки не коментують. «Давайте дочекаємося комісії», – сказав директор компанії Сергій Підгородецький.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading