Світ дивується з приводу відсутності в Україні кримінальних проваджень проти оточення януковича

янукович

В іноземній пресі дивуються з приводу відсутності в Україні кримінальних проваджень проти оточення колишнього президента.

Чому через 1,5 року після Майдану жоден з представників минулої влади не сидить у в’язниці?

В Україні все голосніше звучить критика на адресу керівництва країни: через 15 місяців після “євромайдану” воно так і не виконало одну з основних вимог демонстрантів – притягнути до судової відповідальності наближених колишнього президента Віктора Януковича, яких підозрюють у розтраті бюджетних коштів, кумівстві та зловживанні службовими повноваженнями.

Зараз вони масово ховаються від слідства, причому, як вважають деякі, при потуранні правоохоронних органів.

Свіжий приклад – втеча мультимільйонера і колишнього парламентарія Сергія Клюєва. Його підозрюють у незаконній приватизації та ухиленні від податків. 3 червня бізнесмена позбавили депутатської недоторканності, і минуло кілька днів, перш ніж його викликали на допит.

9 червня Клюєв за повісткою не з’явився, однак Генеральна прокуратура не стала посилювати прикордонний контроль, дозволивши йому безперешкодно покинути територію України, йдеться в статті. Ходять чутки, що Сергій Клюєв і його брат є співвласниками кількох австрійських банків і мають австрійське громадянство.

Юрій Дерев’янко в ефірі українського телебачення припустив, що Клюєв домовився з владою: “Подібні угоди – звичайна справа у нас в країні … У Клюєва достатньо грошей і зв’язків, щоб відкупитися від чого завгодно. Саме це він , очевидно, і зробив, і не важливо, хто в Києві стоїть біля керма”.

Депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Світлана Заліщук в інтерв’ю висловила думку, що генеральний прокурор України Віктор Шокін у зв’язку з тим, що відбувається, має подати у відставку. Вона поділилася побоюваннями, що одного разу терпіння українців лопне, і вони почнуть вступати в екстремістські угруповання або вершити самосуд.

Як заявила керівниця київського Центру протидії корупції Дар’я Каленюк, президент Петро Порошенко “помилився”, коли в статті для The Wall Street Journal заявив, що до відповідальності притягнуто вже більше 2,7 тис. осіб з оточення Януковича.

Жоден з цих випадків їй не відомий, сказала вона, припустивши, що мова йде про “дрібних службовців і нетяжкі випадки”

Якщо українська влада незабаром не займеться судовим переслідуванням соратників Януковича, то ті можуть знову отримати доступ до своїх мільярдним станам, заморожених на рахунках в європейських банках.

Уряду тепер належить відповісти на безліч питань: чому Клюєву в жовтні минулого року дозволили ще раз обратися до парламенту? Чому попередникові Шокіна, колишньому генеральному прокурору Ренату Кузьміну дозволили безперешкодно втекти до Москви?

Як так вийшло, що колишні міністри епохи Януковича, як, наприклад, міністр енергетики Юрій Бойко, міністр соціальної політики Наталія Королевська і колишній керівник президентської адміністрації Сергій Льовочкін, досі мають можливість безперешкодно виконувати депутатські повноваження і на них не заведені кримінальні справи?

До війни Оксана Гімракова працювала податковим інспектором і ніколи в житті не тримала в руках зброю. Рік потому, після того, як вона вступила в сепаратистські війська ДНР, вона стала самим грізним снайпером свого підрозділу.

“Я вбила 24 українця”, – похвалилася 28-річна мати. “І за її голову дають 200 тисяч доларів”, – додав з усмішкою її чоловік Руслан.

Хоча справжність суми винагороди виявилося важко перевірити, чоловік і дружина займають помітне місце в українському списку відстеження терористів “Миротворець”

Додатково до 24 офіційних вбивств, про які заявила Оксана, є, щонайменше, два неофіційні. Руслан повідомив, що його дружина стратила двох полонених під час битви за Майорськ, передмістя Горлівки. Один полонений був офіцером, а інший – 22-річним піхотинцем, як і сам Руслан.

“Він просив про помилування, – продовжив Руслан. – Він казав, що у нього є дружина і дитина”.

Оксана сказала йому: “Ні, ти так само винен, як і всі інші. Я боюся за свого сина”. Потім, за словами її чоловіка, вона застрелила обох.

“Тут жодного дня не дотримувалося перемир’я”, – сказав командир їх роти Олександр Шумаков.

У траншеях Горлівки, в 800 метрах від українських позицій, колишній бізнесмен згадував інцидент, що трапився в червні минулого року. Шумаков розповів, що за їх лініями виявилося три вантажівки з солдатами української армії. Вони відпустили їх і навіть вказали, як проїхати до їх бази.

Зараз би він уже так не зробив. Шумаков звинуватив українських військових у тому, що вони катують полонених і використовують протипіхотні міни.

Як збанкрутував легендарний виробник зброї в США

Слава богу, що Клінт Іствуд живий-здоровий, а то новина про банкрутство Colt Defense, заводу з виробництва самого знаменитого в Америці револьвера, не рахуючи Smith & Wesson.

Захід ери цієї легенди настав через зниження продажів і скорочення держзамовлення. Colt Defense виробляє не тільки пістолети, але штурмові гвинтівки M4 і M16.

Думається, Colt не зникне в одну мить, але компанії слід змиритися з тим, що через 179 років безперервної діяльності вона піде по руках. Легендарна марка американського вогнепальної зброї буде передана під зовнішнє управління.

Рішення про долю Colt Defense, на думку компетентних джерел, було очікуваним після того, як підприємство, засноване в 1836 році Семюелем Кольтом, не змогло домовитися з кредиторами. На 3 серпня призначені торги. Відомий і передбачуваний покупець – Sciens Capital Management.

В Ізраїлі порно дивляться всі

Опубліковане минулого тижня дослідження, що стосується порнографічного контенту, свідчить про те, що 71 відсоток дітей в Ізраїлі молодше 13 років дивляться подібного роду фільми. Такі результати опитування. Висновок простий: 29 відсотків інших ізраїльських дітей – брехуни.

Експерти, які складали дослідження, відзначають, що в ході випадкової перевірки, яку проводили співробітники армійської поліції, лише в одному з двох тисяч мобільних телефонів, що належать ЦАХАЛ, не було якогось порнографічного контенту.

Це явище не має меж: порнографію дивляться представники всіх груп і секторів ізраїльського населення, включаючи релігійних євреїв і ультраортодоксів.

Ці дані, в яких немає нічого нового, не викликали б особливого занепокоєння, якби не існували численні дослідження, які доводять, що перегляд порнографії завдає шкоди здатності людей формувати здорові партнерські відносини.

Такі явища, як ставлення до жінки виключно як до сексуального об’єкту, нездатність будувати відносини, сексуальна і мастурбаційна аддикція – все це пов’язано з переглядом порнографічного контенту.

У зв’язку з цим в Ізраїлі виникає питання, чи не пора ввести цензуру на подібного роду контент і змусити постачальників інтернету фільтрувати порнографію в Мережі. Звичайно, мова йде про ситуацію, що зачіпає свободу індивіда. Але ж існують обмеження на швидкість руху на дорогах.

Однією з основних проблем такого законодавства стане визначення того, що можна, а що не можна. Тобто, що буде визначено порнографічним, а що еротичним, художнім змістом, який завдає меншої шкоди. Хоча зрозуміло, що фільм, який представляє тіло чоловіка і жінки в якості об’єкта, є забороненим для перегляду та розповсюдження. Особливо серед дітей.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading