Мінфін України проводить значні зміни в системі адміністрування податку на додану вартість

ПДВ

Мінфін України проводить значні зміни в системі адміністрування податку на додану вартість за надану на експорт продукцію для вирішення проблеми його своєчасного відшкодування. Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський на прес-конференції в Маріуполі.

“Зараз робимо досить серйозні зміни з ПДВ у системі адміністрування, зокрема, у питанні відшкодування. Як ви знаєте, призначено вже нове керівництво фіскальної служби і ми в цьому місяці будемо проблему ПДВ вирішувати”, – сказав Уманський.

За його словами, робота над вирішенням проблеми ведуть разом з іншими відомствами.

“Зараз ми працюємо з податковою, переглядаємо процедуру адміністрування та формування реєстру, зокрема, і щодо автоматичного відшкодування ПДВ. Ми визначилися, що якщо сума до відшкодування в три рази менше, ніж активи підприємства, як у випадку з” Метінвестом “, то підприємство автоматично потрапляє в відшкодування й тут проблем не повинно бути“, – зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, заборгованість з ПДВ перед “Метінвестом” становить понад 3 млрд грн.

У травні поточного року кілька підприємств і компаній гірничо-металургійного комплексу України відключили від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

ДФС раніше заявила, що для вирішення проблеми боргу держави з відшкодування ПДВ, перевищує 12 млрд грн, необхідний новий випуск облігацій внутрішньої держпозики (ПДВ-облігації).

ДФС вже звернулася в Міністерство фінансів з пропозицією випуску ОВДП.

За даними ДФС , заборгованість з відшкодування ПДВ перед металургами складає більше 7 млрд грн.

Найбільшими серед них є “ArcelorMittal Кривий Ріг” – 1,4 млрд грн, “Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча” – 1,1 млрд грн, “Азовсталь” – 0,86 млрд грн, “Запоріжсталь” – 0,72 млрд грн Дніпровський меткомбінат ім.Дзержинського – 0,911 млрд грн.

Крім цього, заборгованість перед аграріями сягає майже 4 млрд, перед іншими підприємствами, серед яких – Одеський припортовий завод – більше 1 млрд грн.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading