Кредитори України відмовляються погоджуватися на Урядові умови реструктуризації боргу

борг

Мінфін заявляє про безрезультатність переговорів з кредиторами 5 червня, йдеться в повідомленні за підсумками їх телефонних переговорів.

Спеціальний комітет зовнішніх кредиторів України відмовляється міняти свою пропозицію про реструктуризацію боргу, яку Мінфін вважає неприйнятною.

“Пропозиція комітету, що полягає в перекладанні їхніх вимог на рахунки Нацбанку, неприйнятна, оскільки це передбачає використання для сплати за боргами резервів НБУ, що є явним порушенням законодавства України і в цілому суперечить найкращим практикам центральних банків”, – сказано в повідомленні.

При цьому Яресько висловила готовність безпосередньо зустрітися з кредиторами. Крім цього, повідомляться, що вона буде і далі закликати комітет “відмовитися від штучних і контрпродуктивних бар’єрів у переговорах і почати більш конструктивний діалог”.

Раніше в МВФ заявили, що будуть кредитувати Україну тільки після реструктуризації боргу. У місії відзначали значні зрушення в процесі реалізації реформ в Україні.

Нагадаємо, за словами Наталії Яресько, Україна може не отримати другий транш МВФ, якщо не досягне угоди з кредиторами про реструктуризацію держборгу до початку чергового перегляду програми МВФ – до кінця травня.

Загальна сума кредитування економіки України на чотири роки становить 17,5 млрд дол. Перший транш у розмірі 5 млрд Україна отримала 13 березня. Усі наступні транші можуть бути отримані за результатами звітів підсумкових оціночних місій МВФ.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading