Айварас Абромавичус відповів на звинувачення у некомпетентності і образи хаму коломойському

Коломойський і команда

Міністерство економічного розвитку і торгівлі не займається компанією «Укрнафта», заявив його керівник Айварас Абромавичус, коментуючи звинувачення у некомпетентності і образи власника групи «Приват», міноритарного акціонера «Укрнафти» Ігоря Коломойського на його адресу.

«На зборах акціонерів «Укрнафти» не був, і Міністерство не займається цією компанією, але дякую, що згадали», – написав Абромавичус на своїй сторінці у мережі у п’ятницю, 29 травня.

«Комісію з продажу нафти «Укрнафти» я очолив одразу після призначення, і ми миттєво усунули 15-відсотковий дисконт. З початку року продали 693,078.11 тонн за середньою ціною 11,533.84 доларів тонну. За старих умов покупець мав би зиск понад 50 доларів на тоні», – додав міністр Абромавичус.

У п’ятницю головний міноритарій «Укрнафти» Ігор Коломойський під час засіданням наглядової ради цієї компанії обізвав міністра економіки Айвараса Абромавичуса «мавпою».

«Мінекономіки не компетентне. Я акціонер цієї компанії і мені все одно, звідки привезли цю мавпу – з Литви чи звідки», – процитував Коломойського народний депутат від блоку Петра Порошенка Мустафа Наєм.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня обматюкав журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

19 березня наглядова рада «Укртранснафти» тимчасово відсторонила голову правління Олександра Лазорка.

Раніше низка депутатів Верховної Ради закликали прем’єра відсторонити Пітера Ванхеке від керівництва «Укрнафтою».

Корпоративний конфлікт навколо компаній «Укрнафта» та «Укртранснафта» аналітики називають серед причин відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading