Глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв примушує українців платити більше

газ

Якщо ціна на газ буде нижче рівня, який був встановлений, виробник і бюджет держави будуть втрачати гроші. Про це розповів голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Якщо ціна буде нижче цього рівня, виробник і бюджет держави будуть втрачати гроші. Газу в Україні виробляється недостатньо. Майже половину газу ми імпортуємо. При цьому газ – це не автомобіль або телевізор, де імпортне та вітчизняне може істотно відрізнятися за якістю. Газ імпортний і український – однакові. Це один і той же метан. І його ринкова ціна однакова”, – сказав Коболєв.

За його словами, єдиний спосіб домогтися ціни нижче імпортного паритету на такий товар – це обмежити ціну штучно. Змусити виробника продавати свій товар дешевше ринку.

“Ви купуєте на заправці бензин? Скільки ви платите? Він коштує 20 з чимось гривень за літр, тому що за такою ціною продається імпортний ресурс. Неважливо, це бензин з української нафти або імпортної. Газ, який купує Україна в Європі і у “Газпрому”, це такий же імпорт”, – говорить глава НАК.

Коболєв зазначає, що коли купуємо газ, якого всередині країни теж виробляється недостатньо, ми вимагаємо, щоб для частини споживачів цей дефіцитний товар продавався за штучно заниженою ціною.

Абсурд в тому, що для приватних виробників діють інші, ринкові правила і ринкові ціни, констатує він.

“Газ був і залишається політичним продуктом в умах тих людей, які звикли на цьому заробляти. І політичні, й цілком матеріальні дивіденди. Це всього лише газ, і газ не ділиться на український, російський чи норвезький”, – підсумував Коболєв.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading