У Рівному відбувся мітинг з метою звільнення земляка Миколи Карпюка з путінського полону

Микола Карпюк

У Рівному на майдані Незалежності провели мітинг рівняни, які висловили обурення діями Росії стосовно їхнього земляка Миколи Карпюка.

Як заявив побратим Миколи Карпюка Роман Коваль, у березні 2014 року політика викрали агенти ФСБ і вивезли до Росії, де завели на нього кримінальну справу. Точне місце його перебування наразі не відоме, в Рівному припускають, що це Владикавказький СІЗО №6 у місті Єсентуки.

Російська влада чинить перепони зустрічі Карпюка з рідними та адвокатом. Є підозра, що з нього вибивають неправдиві свідчення щодо Дмитра Яроша та деяких активістів «Правого сектора», заявив Коваль.

На заході зачитали і підписали звернення до влади стосовно викрадення та незаконного ув’язнення рівнянина в Росії.

Лідер «Правого сектора» Рівненщини Роман Коваль заявив, що у п’ятницю, 22 травня, група його соратників збирається до Києва з вимогою до влади вчинити негайні дії для визволення побратима.

У четвер, 21 травня, Миколі виповнився 51 рік. Він був одним із засновників місцевої організації УНА, а в сучасні дні – руху «Правий сектор». На початку 2000-х він був ув’язнений за участь в акції «Україна без Кучми». Останніми роками жив у Києві і був заступником голови організації «УНА-УНСО» під проводом Юрія Шухевича.

За деякими повідомленнями, Миколу Карпюка російська влада звинувачує у створенні озброєної групи та її подальшій участі в бойових діях на території Чечні в період із 1994 по 2000 роки.

МЗС України вже багато разів виступало з рішучими протестами через те, що Росія досі не дозволила українським консульським працівниками відвідати Карпюка і кількох інших утримуваних у Росії громадян України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading