Днями в Києві викрили хабарників: попалися одразу троє великих чиновників, професор медицини та інші

хабарники

Днями в Києві викрили хабарників: попалися одразу троє великих чиновників з Шевченківського району, в тому числі – перший заступник голови райадміністрації: вони нібито попросили більше 73 тис. грн за ордер на службове житло.

Цей випадок в столиці далеко не єдиний, і, за словами правоохоронців, хабарі беруть так само часто, як і раніше. Але є й нова тенденція: останнім часом частіше затримують чиновників високого рангу.

Серед підозрюваних в останній гучній справі, крім заступника голови адміністрації, – перший заступник директора КП “Керуюча компанія з обслуговування житлофонду Шевченківського району” та начальник одного з відділів Шевченківського РДА. Вони нібито “попросили” 73,5 тис. грн у працівника КП “Сирець” за надання ордера на службове житло з можливістю його подальшої приватизації.

“Гроші передавалися в службових кабінетах. Затримали чиновників на гарячому”, – кажуть у міліції. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 “Одержання хабара”, (санкція – до 12 років в’язниці).

Голова Шевченківської РДА Олег Гаряга каже, що звинувачувати когось передчасно, але в адміністрації висновки зробили. “Вчора я провів нараду з апаратом, де чітко поставив завдання боротися з корупцією у всіх відділах. Був покараний співробітник, відповідальний за боротьбу з корупцією в РДА: йому було зроблено догану і дано тиждень на проведення необхідних заходів по всій адміністрації. Якби ці заходи були прийняті раніше, то люди або самі звільнилися, або були б звільнені за статтею“, – розповів нам Гаряга.

Ловлять на хабарах не тільки чиновники, а й працівники інших сфер – зокрема, лікарі, які вимагають гроші з пацієнтів за медпослуги. Не гидують брати брудні гроші навіть професора: так, днями затримали літнього професора одного з інститутів Академії медичних наук, який просив 10 тис. грн за видачу довідки.

Ловлять правоохоронці навіть своїх колег: за останні півроку було кілька випадків, коли міліціонери за винагороду обіцяли закривати кримінальні справи проти затриманих – і траплялися. “З початку року до суду було відправлено 28 справ по корупції”, – розповіли нам в прокуратурі Києва.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading