У Запорізькій області за хабар затримано депутата міськради і керівника “Антикорупційного комітету”

хабар

Вони вимагали від в. о. міського голови 10 тис. дол.

У Запорізькій області за хабар затримано депутата міської ради і керівник міської організації “Антикорупційний комітет”. Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в мережі.

“Зазначений керівник разом з депутатом міської ради від Комуністичної партії вимагали 10 тис. доларів США неправомірної вигоди від виконуючого обов’язки міського голови за зняття з порядку денного сесії міськради проекту рішення про дострокове припинення повноважень зазначеного посадової особи в якості секретаря міської ради та виведення його зі складу виконкому”, – написав міністр.

19 травня вони були затримані “на гарячому” працівниками держслужби боротьби з економічною злочинністю під час отримання першої частини неправомірної вигоди у сумі 8 тис. доларів від юриста, який діяв за дорученням виконуючого обов’язки міського голови.

“За даним фактом слідчим управлінням обласного апарату напередодні відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, – додав Аваков.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading