Екс-очільник НБУ 2004-2010 років Володимир Стельмах розікрав 11 мільярдів доларів

стельмах і ющенко

Генеральна прокуратура України має розслідувати розкрадання 77 млрд грн рефінансування, виданих Національним банком України приватним фінустановам в 2008-2010 роках. Про це розповів екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

«6 березня голова Нацбанку Гонтарева публічно заявила, що державі досі не повернуто 77 мільярдів гривень рефінансування, виданого Стельмахом (Володимир Стельмах очолював НБУ в 2004-2010 роках – ред.) Приватним банкам в 2008-2010 рр. За тодішнім курсом валют, це 11 мільярдів доларів. Тобто, 11 мільярдів доларів приватні банки привласнили, простими словами – вкрали у держави, у нас з Вами вкрали“, – заявив Гриценко.

Він нагадує, що про 77-мільярдний злочин нинішня глава Нацбанку Валерія Гонтарєва оголосила з трибуни Верховної Ради. Ця заява задокументовано офіційної відеозаписом і стенограмою Ради, зберігається на десятках інформаційних сайтів.

Таким чином, констатує Гриценко, генпрокурор Шокін має всі підстави для порушення кримінального провадження за фактом офіційної заяви Гонтаревої про скоєння злочину.

“Шокін повинен допитати тодішнього президента Ющенка, адже відомо, що в ті часи, масового рефінансування, Стельмах мало не щодня приходив на Банкову і свої рішення напевно погоджував з Ющенком. Про 77-мільярдний злочин Віктор Андрійович багато цікавого міг би розповісти”, – стверджує колишній міністр.

Крім того, зазначає він, ГПУ могла б допитати як свідка та чинного президента Порошенка, який тоді був головою Наглядової ради Нацбанку.

“Учора екс-голова НБУ Стельмах сів у крісло голови Наглядової ради” Приватбанку “олігарха Коломойського – замість того, щоб сісти на лаву підсудних. Як так сталося і хто в нинішній владі “кришує” Стельмаха?”, – запитує Гриценко.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading