Міністерство оборони путіна визнало впійманих в Україні диверсантів своїми військовослужбовцями

путін

Міністерство оборони Російської Федерації розраховує на звільнення затриманих російських військовослужбовців. Про це заявив офіційний представник відомства генерал-майор Ігор Конашенков.

Конашенков підтвердила, що заарештовані СБУ в Луганській області Олександр Александров та Євген Єрофєєв є громадянами Росії. Разом з тим, за його словами, на момент затримання 17 травня військовослужбовці “не були чинними військовослужбовцями Збройних Сил РФ”, цитують Конашенкова російські ЗМІ.

Представник країни-агресора зазначив, що до Міністерства оборони РФ з приводу заарештованих спецназівців звернулася асоціація ветеранів військ спеціального призначення РФ і попросила сприяння. Конашенков у зв’язку з цим заявив, що Москва “розраховує на розсудливість українського керівництва і якнайшвидше звільнення Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва”.

Нагадаємо, 16 травня в районі 15:00 біля мосту поблизу міста Щастя, Збройні сили України спільно зі Службою безпеки України затримали двох військовослужбовців третьої спеціальної бригади особливого призначення ГРУ ГШ РФ з місцем постійної дислокації в місті Тольятті. Серед них – капітан Євген Єрофєєв і сержант Олександр Александров.

Сьогодні начальник Генерального штабу України Віктор Муженко розповів подробиці затримання росіян. Також журналістам було продемонстровано російський Гвинторіз (гвинтівка снайперська спеціальна) АС “Вал”, який був відібраний у затриманих.

Сьогодні ж стало відомо, що біля контрольно-пропускного пункту колишнього Тольятинского військового училища, а зараз військової бази 3-ї бригади ГРУ, розташованої на вулиці Ворошилова, пройшла стихійна акція протесту. Громадяни, підійшовши до КПП військової бази, вигукували антивоєнні гасла. Учасники вимагали виведення російських військ з України.

Сьогодні ввечері в Генштабі ЗСУ повідомили, що військовослужбовці, які входять до складу 3-ї бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ, терміново залишають місто Брянка на Луганщині.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading