Донецькі терористи знову вважають себе «незалежною державою», а не автономією України

днр

Ватажок збройного сепаратистського угруповання «ДНР», що діє в частині Донецької області, Олександр Захарченко знову заявив, що захоплена цим угрупованням територія є «незалежною державою», а не автономією чи федеративною територією у складі України.

Як заявив він у Донецьку у п’ятницю, 15 травня, завдання його угруповання – «ні в якому разі не будувати відносини з Києвом так, ніби ми є частиною України».

Крім того, заявив Захарченко, його угруповання вважає своїм усю територію Донецької області і має намір її окупувати чи, за його словами, «звільнити».

При цьому лише в середу, 13 травня, сепаратисти з угруповань «ДНР» і «ЛНР» оприлюднили на своїх сайтах свої пропозиції щодо змін до Конституції України, в яких вони самі пропонують визначити захоплені ними території «окремими районами Донецької і Луганської областей із особливим статусом» у складі України. При цьому проросійські сепаратисти також самі пропонують визнати Крим і Севастополь частинами України.

«Систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, окремі райони з особливим статусом Донецької і Луганської областей, області, райони, міста, райони в містах, селища і села», – мовиться в їхньому проекті.

Ніяких згадок про «народні республіки», як називають ці угруповання захоплені ними території, чи федералізацію України в їхньому власному проекті немає.

Росія, яка підтримує угруповання сепаратистів у частині сходу України, заявляє, що захоплені ними частини Донбасу є частиною України, тільки що Київ має піти на федералізацію державного устрою. В Україні відповідають, що конституційна реформа передбачає децентралізацію, але ні про яку федералізацію не може бути й мови.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading