Канада вимагає від Росії звільнення окупованих територій України і свободу для Савченко

Канада

Міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон, який перебуває з візитом у Києві, заявив, що його країна буде повторювати, що хоче від Росії, щоб вона залишила окуповані території України.

Крім того, сказав він, Канада не забуде і про справу народного депутата Надії Савченко, яка перебуває за ґратами в Росії, і «приєднується до всього цивілізованого світу, щоб вимагати її звільнення.

Міністр Ніколсон сказав: він пишається тим, що долучився до того, щоб написати і надіслати Савченко привітання і побажання з нагоди її дня народження.

«Я вже зустрічався з президентом Порошенком сьогодні і завтра буду зустрічатися з прем’єр-міністром, і на обох цих зустрічах я буду повторювати, що Канада залишається вірним другом і соратником України, що ми хочемо допомогти на шляху України до реформ і що ми будемо продовжувати надавати всіляку підтримку Україні», – сказав голова канадської дипломатії у понеділок.

Зокрема, сказав він, планується виділення понад 30 мільйонів канадських доларів допомоги Україні на гуманітарні цілі та розвиток демократичних інституцій.

Президент Петро Порошенко, зі свого боку, подякував канадській стороні за військову та технічну допомогу, зокрема, за направлення місії у складі 200 інструкторів для тренування українських військових, повідомила прес-служба голови української держави.

Канада є однією з країн, що традиційно надає Україні значну дипломатичну допомогу. Зокрема, вона була разом із Польщею першими країнами, які визнали незалежність України 2 грудня 1991 року. Канада також активно приєднується до санкцій проти Росії, запроваджених через окупацію Криму і агресію на сході України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading