Daily: 05/11/2015

Канада вимагає від Росії звільнення окупованих територій України і свободу для Савченко

Канада

Міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон, який перебуває з візитом у Києві, заявив, що його країна буде повторювати, що хоче від Росії, щоб вона залишила окуповані території України.

Крім того, сказав він, Канада не забуде і про справу народного депутата Надії Савченко, яка перебуває за ґратами в Росії, і «приєднується до всього цивілізованого світу, щоб вимагати її звільнення.

Міністр Ніколсон сказав: він пишається тим, що долучився до того, щоб написати і надіслати Савченко привітання і побажання з нагоди її дня народження.

«Я вже зустрічався з президентом Порошенком сьогодні і завтра буду зустрічатися з прем’єр-міністром, і на обох цих зустрічах я буду повторювати, що Канада залишається вірним другом і соратником України, що ми хочемо допомогти на шляху України до реформ і що ми будемо продовжувати надавати всіляку підтримку Україні», – сказав голова канадської дипломатії у понеділок.

Зокрема, сказав він, планується виділення понад 30 мільйонів канадських доларів допомоги Україні на гуманітарні цілі та розвиток демократичних інституцій.

Президент Петро Порошенко, зі свого боку, подякував канадській стороні за військову та технічну допомогу, зокрема, за направлення місії у складі 200 інструкторів для тренування українських військових, повідомила прес-служба голови української держави.

Канада є однією з країн, що традиційно надає Україні значну дипломатичну допомогу. Зокрема, вона була разом із Польщею першими країнами, які визнали незалежність України 2 грудня 1991 року. Канада також активно приєднується до санкцій проти Росії, запроваджених через окупацію Криму і агресію на сході України.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Російські слідчі намагалися вибити з українського режсирера Олега Сенцова зізнання в “тероризмі”

Олег Сенцов

Російські слідчі намагалися вибити з українського режсирера Олега Сенцова зізнання в “тероризмі”. Про це розповів адвокат незаконно ув’язненого українця Дмитро Дінзе.

“Його катували, били, вибивали зізнання, свідчення, намагалися змусити обмовити себе і співпрацювати зі слідством, але він не здався, зміг протистояти. Це припинилося в той момент, коли його доправили в Лефортово”, – розповів захисник Сенцова.

Дінзе додав, що у Лефортово тортур більше не було. До Сенцова приходив слідчий, але український режисер відмовився з ним розмовляти до суду.

“Його позиція залишалася незмінною: всі звинувачення в тероризмі – маячня, жодних “бесід” до суду не буде, якщо ви вважаєте мене винним – будемо розбиратися в суді.

Він розумів, що будь-яка інформація, яку він повідомить на цьому етапі, може бути використана слідством проти нього”, – зазначив Дінзе.

За словами адвоката, зараз стан здоров’я українця задовільний. В його камері утримують ще одного обвинуваченого. Там є телевізор, тож Сенцов стежить за політичними подіями. Також він вивчає матеріали справи, яку завели проти нього в Росії. “Після того як воно буде направлене до прокуратури чи суду, я зможу щось говорити по суті”, – зазначив адвокат.

16 квітня Сенцову пред’явили остаточне обвинувачення. Український режисер звинувачується за статтею 205.4 КК РФ “Створення терористичної спільноти”, йому також додали статтю 222 “Незаконне зберігання зброї”.

Сенцова у матеріалах справи називають організатором диверсійно-терористичної групи. Український режисер був викрадений російськими силовиками в травні 2014 року в Криму. На початку квітня Сенцов заявив, що слідчі ФСБ РФ загрожують йому позбавленням волі на 20 років. Він підкреслив, що вже 11 місяців його тримають під вартою, і слідство не змогло надати жодних доказів його участі в організації терактів. При цьому, Сенцов впевнений, що його справу буде “зшито великими білими нитками”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Сьогодні на Донбасі перебуває щонайменше 9 тисяч солдатів регулярної армії Росії

солдати регулярної армії рф

На сьогодні в Донбасі перебуває щонайменше 9 тисяч солдатів регулярної армії Росії. Про це розповів заступник командувача АТО Валентин Федичев.

“Особового складу Збройних сил РФ – близько 9 тисяч, всього, з урахуванням російських військових у складі незаконних збройних формувань – 43 тисячі. Оперативно-тактичних ракет “Точка-У”- 4, які є на території України з літа 2014 року. Це російське озброєння. Підтверджених фактів використання таких ракет проти українських сил немає”, – сказав український військовий.

Також за його словами, на озброєнні у проросійських терористів понад 700 танків. З них 190 – в складі загонів Збройних сил РФ. “Заяви військово-політичного керівництва РФ про те, що техніка на Донбасі – не завезена з РФ, а частково захоплені подібні арсенали – брехня”, – запевнив Федичев.

Тим часом в НАТО заявили, що бойовики і Росія готові до наступу в Донбасі найближчим часом. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі.

А депутат Держдуми РФ від фракції “Справедлива Росія” Ілля Пономарьов сказав, що Путіну потрібен не Донбас, а вся Україна.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Плюси і мінуси київських дворівневих квартир

дворівневі квартири

Про це розповіла київський брокер Оксана Куриленко. “Брокери не люблять мати справу з дворівневими квартирами. Така нерухомість була модною три роки тому. А тепер все розкусили, що в дворівневого житла більше мінусів, ніж плюсів”, – говорить Оксана. Оголошення про продаж нерухомості виставляє в інтернеті. В її каталозі 5 дворівневих квартир від 90 до 150 м. кв.

“Одну квартиру я продаю вже втретє від одних господарів до інших, – розповідає Оксана. – Люди поживуть півроку-рік і виставляють на продаж. Навіть в оренду таку важко здати, бо висока ціна і комуналка. Навесні ціни на них трохи спустили. В середньому за квадрат беруть від 800 доларів, якщо мебльована – тисячу. У новобудові вдвічі дешевше, якщо купуєте житло на етапі будівництва”.

Їдемо дивитися дворівневу квартиру на Позняках. Житло на 24-25 поверхах. Має 150 кв. м. На першому поверсі зроблений ремонт. Встановлено джакузі. На другому в санвузлі є душова кабінка. Вартість квартири $250 тис.

“Власник Ігор переїхав з родиною в будинок під Києвом. Готовий торгуватися. Думаю, тисяч 5 поступиться. У подарунок обіцяє своє місце в підземному паркінгу. У мене це один з найдорожчих варіантів. Найдешевша – дворівнева у Вишневому під Києвом. Квартира ще в серпні коштувала 92 тисячі, зараз готові продати за 65. Вона на 6 поверсі в будинку без ліфта. Для багатьох це проблема номер один”, – говорить ріелтор.

Брокер вказує 10 мінусів дворівневих квартир:

1. У спеку швидко нагрівається дах, на мансарді температура вище на 5 градусів, ніж на першому поверсі.

2. Взимку горище швидко охолоджується.

3. Якщо відсутній ліфт, меблі, техніку і будматеріали треба носити вручну або доплачувати кур’єрам за доставку до дверей.

4. Незручне розміщення квартири для дітей і літніх людей, невідповідне приміщення для власників собак і кішок.

5. Квартири понад 60 кв.м, тому доведеться платити податок на нерухомість.

6. Часто мансарду важко за документами перетворити на житлове приміщення.

7. Для другого поверху треба робити меблі під замовлення через низькі стелі.

8. Вікна на горищі взимку засипає снігом. У кімнатах темно.

9. Доведеться вкласти чимало грошей у звуко-, тепло- і гідроізоляцію даху.

10. Може протікати дах.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Колишнього голову Кременецької райдержадміністрації на 8,5 років відправили за грати

Кременець

Колишнього голову Кременецької райдержадміністрації в Тернопільській області на 8,5 років відправили за грати за отримання величезного хабара.

“Доведено, що влітку 2012 року колишній чиновник пообіцяв громадянину Італії допомогти з виділенням 4 га землі для будівництва готельно – ресторанного комплексу. Свої“послуги” керівник РДА оцінив в 80 000 євро. При отриманні від посередника половини обумовленої суми – 40 тис. євро, злочинець був затриманий правоохоронцями. Державне обвинувачення у кримінальній підтримували працівники прокуратури Хмельницької області“, – повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з вироком, окрім позбавлення волі на строк 8 років 6 місяців, у колишнього чиновника конфіскували все майно, крім житла. Також, засудженого позбавили 7 рангу державного службовця і права обіймати відповідні посади.

Нагадаємо, нещодавно в Ровенській області міліція і СБУ спіймали голову однієї з сільських рад на хабарі у 500 тис. грн. Грошова винагорода призначалася чиновникові за позитивне вирішення питання про отримання у власність 0,25 га землі.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here

Столтенберг вважає, що НАТО і Євросоюз можуть ефективно протистояти гібридним війнам

NATO

Столтенберг вважає, що НАТО і Євросоюз можуть ефективно протистояти гібридним війнам.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг бачить хорошу перспективу для співпраці Північноатлантичного альянсу з Європейським союзом у сфері протидії гібридним війнам. Про це він заявив у Брюсселі.

“Гібридна війна – це комбінація військових і невійськових засобів. Йдеться про використання таємних операцій, про обман, про застосування “економічної зброї”, про інформаційні компанії, і ми повинні бути готовими дати гідну відсіч цій загрозі”, – сказав генсек НАТО в понеділок у Брюсселі на прес-конференції в зв’язку з майбутньою зустріччю глав МЗС країн альянсу в Туреччині.

Не називаючи конкретне джерело такої загрози, Столтенберг обґрунтував нею необхідність, в першу чергу, військових засобів. “І в цьому НАТО володіє унікальними в своєму роді можливостями, але ми потребуємо також інших засобів, щоб мати можливість захищати наших союзників проти гібридної війни”, – зазначив глава Північноатлантичного альянсу.

“Можна подумати, наприклад, про економічні заходи. Є ще енергетична сфера, а також кібернетична. Ось сфера, де існує реальна можливість співробітництва між Європейським Союзом і НАТО”, – вважає Столтенберг.

Він назвав низку напрямків, за якими НАТО вже реагує у зв’язку з нібито цією загрозою. В першу чергу Столтенберг вказав на високу готовність сил НАТО як форму стримування. За його словами, дуже важливі як хороший захист від гібридної війни сили спеціального призначення. Важливо також краще знати і розуміти ситуацію, тобто йдеться про розвідку, в тому числі використання розвідувальних безпілотників – напрямок, який особливо активно розробляється в НАТО.

І в кінці генсек згадав “стратегічну комунікацію”. “Потрібно бути готовими давати відсіч потокам дезінформації, які підключаються до цих гібридних атак”, – пояснив Столтенберг.

Зазначимо, питання гібридних воєн стало актуальним після того, як Росія в березні 2014 року анексувала український Крим, а потім організувала сепаратистський рух на Донбасі. Незважаючи на те, що Росія заперечує причетність у конфлікті на сході України, світова спільнота не сумнівається, що так званих ополченців забезпечує озброєнням і засобами Російська Федерація.

Гібридна війна (англ. Hybrid warfare) – термін, запропонований в кінці XX століття у США для опису військової стратегії, яка об’єднує в собі звичайну війну, малу війну і кібервійну. Також словосполучення «гібридна війна» деякі використовують для опису нападів із застосуванням ядерної, біологічної та хімічної зброї, саморобних вибухових пристроїв та інформаційної війни. Такий підхід до ведення конфліктів є різновидом війни.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

your ad here