Кримські реалії з обшуками фсб: вкрадені гроші, перевернуті меблі, розкриті підлоги, зламані сходинки

Обшук у будинку заступника голови Меджлісу, який тривав більше 9 годин, завершився. На даний момент в будинку знаходяться друзі, сусіди та близькі сім’ї Чийгоза. Після обшуку будинок залишився в розгромленому стані: перевернуті речі, меблі, розкриті підлоги, зламані сходинки.

Дружина Чийгоза – Ельміра Аблялімова весь цей час перебувала в будинку одна, нікого з рідних більше не пустили. За її словами, в результаті обшуку нічого не знайшли, крім мисливського патрона, про походження якого вона нічого не знає.

Також, за словами Аблялімова, було вилучено 2 тисячі доларів і 100 євро особистих заощаджень, крім того: сувенірні монети, які дарувалися під час поїздок в Татарстан, а також вся комп’ютерна техніка та особисті телефони.

Сама Аблялімова перебуває у вкрай пригніченому моральному стані. За її словами, в ході обшуку вона постійно піддавалася словесним образам з боку російських силовиків.

Правоохоронці поки не коментують ситуацію.

30 січня з ранку в будинку заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза в Бахчисараї силовики проводять обшук. Будинок оточений ОМОНом, всередину нікого не пускають.

Слідчі заходи проводилися в рамках кримінальної справи за ч. 1 ст. 212 («організація масових заворушень») Кримінального кодексу Російської Федерації.

Ахтем Чийгоз був затриманий у четвер, 29 січня. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, Чийгоз затримано «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях».

напишіть коментар:

Discover more from НМПУ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading